Πολιτεία

Πολιτεία

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Για τον ΟΤΕ!

Χθες σε συζητήσεις με φίλους όλοι έλεγαν ναι μεν, αλλά, υπάρχει κάποια πρόταση για να βγούμε από το βάραθρο;
Σήμερα λοιπόν, θέλησα να ασχοληθώ ,λόγω και οικογενειακού παρελθόντος με τον ΟΤΕ,κάποιος άλλος, πολύ καλός μου φίλος, επέμενε ότι η τιμή που πουλάμε το 10% του ΟΤΕ ειναι προκαθορισμένη απο παλαιά,φευ αγαπητοί μου η τιμή που αγοραζει η DEUCHE TELECOM  είναι η εξευτελιστική τιμή που βρίσκεται σήμερα στο χρηματιστήριο η μετοχή(6.08ε χτες η τιμή της)! 
Γράφω λοιπόν ,σαν απάντηση στο που μπορούμε να βρούμε τα λεφτά,ας έλεγαν ότι πωλούν τον ΟΤΕ στον Ελληνικό λαό γιά 10% με 6ε τη μετοχή μέσω δημόσιας εγγραφής και όχι να τον χαρίζουν στους κωλογερμαναράδες που μεσω των δοσίλογων των κομμάτων ξεπουλάνε τα παντα!Τα ίδια λεφτά θα έπαιρναν και θα ήταν οι μετοχές στα χέρια Ελλήνων πολιτών!
Ναι ρε σεις, αν είναι έτσι, καλύτερα να χρεοκοπήσουμε  και να κρατήσουμε την ανεξαρτησία μας,την πατρίδα μας και όχι να ξεπουλάμε τα πάντα!
Εγώ εξάλλου έχω και γονίδιο σε αυτά, όπως και πολλοί άλλοι ΣυνΕλληνες που έχουν ρίζες από τις χαμένες πατρίδες!
Μας έφυγαν από τη Σμύρνη και ήρθαν οι προγονοί μου, μόνο με τα ρούχα τους στην Αθήνα,έζησαν τα κατάφεραν,πολέμησαν το Φασισμό,άντεξαν πείνες και μεγάλες φτώχειες ,πέρασαν εμφύλιο,εξορίες κατατρεγμό.
Άντεξαν,θα αντέξω και εγώ ,ας τα χάσω όλα όσα ,υλικά, έκανα στη μέχρι τώρα ζωή μου,τη πατρίδα μου δεν την ξεπουλώ.
Και μη μου πείτε ,θα τρίβουν τα χέρια τους όλα τα λαμόγια που μας τα έφαγαν όλα και έτσι θα πάρουν άφεση αμαρτιών,αυτοί θα πάρουν όλο το σετ που δεν πήραν οι δωσίλογοι  οι πρόγονοι τους,τσεκούρι και φωτιά!
ΔΕΝ ΞΕΠΟΥΛΑΩ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΟΥ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ!!!!!ΚΡΕΜΑΛΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΩΣΙΛΟΓΟΥΣ!!

Για δείτε εδώ και θα καταλάβετε πως μια υγιέστατη κρατική επιχείριση ξεπουλήθηκε!

ΤΟ 20%ΤΟ 2008, με τα κόλπα του αρχιδωσίλογου του Βγενοπουλου, το αγόρασε η DT ME 2,5 δις,άρα το 10% 1,25 δις,σήμερα αγοράζει το υπόλοιπο 10% με 0,39 δις(το αφεντικό τρελάθηκε και χαρίζει μιά χωρα τη πατρίδα μας!!)παραθετω και λιγα οικονομικα στοιχεια για τον ΟΤΕ

Συρρίκνωση της τάξεως του 90,4% σημείωσαν το 2010 τα καθαρά κέρδη του ΟΤΕ, υποχωρώντας στα 39,6 εκατ. ευρώ από 410,9 εκατ. που ήταν το 2009.
Δηλαδή μόνο με τα κέρδη του 2009 αγοραζεται το 10%!!!ΕΛΕΟΣ!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ
    

Oργανισμός Τηλεπικοινωνιών Ελλάδας
Το χρονικό των μετοχοποιήσεων
Απρίλιος 1996
Πρώτη μετοχοποίηση του OTE, με διάθεση ποσοστού 7,6%. H συμμετοχή του Δημοσίου περιορίζεται στο 92,4%.
Ιούνιος 1997
Δεύτερη μετοχοποίηση του OTE, με διάθεση ποσοστού 11,1%. H συμμετοχή του Δημοσίου περιορίζεται στο 81,3%.
Ιανουάριος 1998
Το Δημόσιο εκχωρεί ποσοστό 6,3% του OTE στη ΔEKA. H άμεση συμμετοχή του Δημοσίου περιορίζεται στο 75,1%.
Νοέμβριος 1998
Τρίτη διάθεση ποσοστού 10% μετοχών του OTE στο X.A. Tο ποσοστό του Δημοσίου περιορίζεται στο 65,1%.
Ιούνιος 1999
Τέταρτη διάθεση μετοχών στο X.A., σε ποσοστό 14%. H συμμετοχή του Δημοσίου περιορίζεται στο 51,1%.
Απρίλιος 2000
Το Δημόσιο επαναγοράζει 6,5 εκατ. μετοχές (ποσοστό 1,3%) και το ποσοστό του διαμορφώνεται στο 52,4%.
Απρίλιος 2001
Εκδοση ομολογιακού δανείου μετατρέψιμου σε μετοχές (ποσοστό 10,7%). Tο ποσοστό του Δημοσίου περιορίζεται στο 41,7%.
Ιούνιος 2002
Διάθεση ποσοστού 8% του OTE με τη μέθοδο του book - building. Το ποσοστό του Δημοσίου υποχωρεί στο 33,7%.
Ιούνιος 2004
Ακύρωση μετοχών (0,96%) από τη γενική συνέλευση του OTE. Tο ποσοστό του Δημοσίου διαμορφώνεται στο 34,64%.
Αύγουστος 2004
Με τη λήξη του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου το ποσοστό του Δημοσίου διαμορφώνεται στο 48,6%.
Σεπτέμβριος 2005
Διάθεση ποσοστού 10% του OTE σε θεσμικούς επενδυτές. Το ποσοστό του Δημοσίου διαμορφώνεται σε 38,6%.
Αρχές 2008
Η MIG, αγοράζοντας από τη διασπορά, αποκτά ποσοστό 19,99% του ΟΤΕ.
Ιούνιος 2008
Η MIG πουλά στην DT το 19,99% των μετοχών της έναντι 26 ευρώ ανά μετοχή, καταβάλλοντας 2,5 δισ. ευρώ.
Οκτώβριος 2008
Η DT αγοράζει από τη διασπορά το 2% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΤΕ, ενώ στο τέλος του μήνα αγοράζει και το 3% από τη συμμετοχή του ελληνικού δημοσίου, καταβάλλοντας 440,3 εκατ. ευρώ.
5 Νοεμβρίου 2008
Μετά από συμφωνία, DT και ελληνικό δημόσιο κατέχουν ο καθένας από 25% συν μία μετοχή του ΟΤΕ.
31 Ιουλίου 2009
Η DT αγοράζει από το ελληνικό δημόσιο επιπλέον ποσοστό 5%, καταβάλλοντας 674 εκατ. ευρώ. Πλέον η DT έχει στην κατοχή της 30% και το ελληνικό δημόσιο 20% (με το 4% να ανήκει στο ΙΚΑ).
Ιούνιος 2011
Η DT, καταβάλλοντας περίπου 390 εκατ. ευρώ, θα αποκτήσει επιπλέον 10% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΤΕ, αφήνοντας το ελληνικό δημόσιο με 6%. Το ποσοστό της γερμανικής εταιρείας διαμορφώνεται στο 40%. ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΠΗΡΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΕΔΩ!

ης Μαρίας Μόσχου
Βάσει της συμφωνίας που υπεγράφη το 2008 ανάμεσα στους δύο βασικούς μετόχους του ΟΤΕ, το ελληνικό δημόσιο και την Deutsche Telekom, σε περίπτωση που η συμμετοχή του Δημοσίου μειωθεί στο 15% χάνει μία θέση στο διοικητικό συμβούλιο του ΟΤΕ. Με την ενεργοποίηση της συμφωνίας το διοικητικό συμβούλιο θα είναι ενδεκαμελές και όχι δεκαμελές όπως είναι σήμερα, με την DT να διορίζει έξι μέλη και το ελληνικό δημόσιο πέντε μέλη.

Επίσης, επειδή το ποσοστό του Δημοσίου θα είναι πλέον κάτω του 10% χάνει και κάποια δικαιώματα αρνησικυρίας. Ειδικότερα χάνει ορισμένα δικαιώματα άσκησης βέτο πλην των ζητημάτων εθνικής ασφαλείας. Το ελληνικό δημόσιο χάνει κάθε δικαίωμα στη διοίκηση του ΟΤΕ σε περίπτωση όπου η συμμετοχή του βρεθεί κάτω από το 5%. Ειδικότερα, αν προχωρήσει στην πώληση και του 6% που του απομένει η συμφωνία παύει να ισχύει και το ελληνικό δημόσιο χάνει όλα τα δικαιώματά του.
Σημειώνεται ότι σήμερα το καθημερινό μάνατζμεντ του Οργανισμού ασκείται από το διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού, ο οποίος έχει διευρυμένες εξουσίες και διορίστηκε από την Deutsche Telekom αλλά και το ελληνικό δημόσιο, καθώς κατέχει και τη θέση του προέδρου. Ωστόσο, αν το ποσοστό του ελληνικού δημοσίου στο μετοχικό κεφάλαιο του ΟΤΕ πέσει κάτω από το 15% θα πάψει να διορίζει πρόεδρο και το πρόσωπο που πλέον θα ηγείται στον ΟΤΕ θα είναι επιλογή της DT.
Η option
Η συμφωνία, σύμφωνα με πληροφορίες, «κλείδωσε» την Παρασκευή, ημερομηνία που η διοίκηση της γερμανικής εταιρείας αναμενόταν να λάβει την επίσημη επιστολή ενεργοποίησης της option στα χέρια της.
Οι ημέρες που θα υπολογιστεί το 20ήμερο (που θα υπολογιστεί η μέση τιμή της μετοχή συν 15% premium) ξεκινούν από χθες Πέμπτη, οπότε και η μετοχή έκλεισε στα 6,90 ευρώ, υποχωρώντας κατά 3,90%.
Συνολικά, η Deutsche Telekom θα κληθεί να πληρώσει περίπου 391 εκατ. ευρώ για το 10% των μετοχών του Οργανισμού, με το ελληνικό δημόσιο να χάνει περίπου 2 εκατ. ευρώ αν το 20ήμερο υπολογιζόταν με έναρξη την τιμή της μετοχής προχθές, όπου έγινε η συνάντηση των δύο πλευρών (μέση τιμή 20ημερου 6,947 ευρώ συν 15% primnium, φτάνοντας το 7,99 ευρώ).
Το 6%
Αν και η πώληση της option του 10% ενεργοποιήθηκε και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του μήνα, οπότε και θα εισρεύσουν στα ταμεία του ελληνικού δημοσίου περίπου 391 εκατ. ευρώ, ωστόσο αναμένεται νέος κύκλος επαφών μεταξύ υπουργείου Οικονομικών και Deutsche Telekom για την πώληση και του υπόλοιπου 6% που έχει στην κατοχή του το ελληνικό δημόσιο.
Αν και για την εξαγορά του 10% η γερμανική πλευρά δεν έθεσε κανένα όρο, μιας και προβλεπόταν στη συμφωνία πώλησης του 2008, ωστόσο για το υπόλοιπο 6% αναμένεται να γίνουν «σκληρές» διαπραγματεύσεις. Η γερμανική εταιρεία, η οποία θα έχει πλέον στα χέρια της το 40% του ΟΤΕ, δεν θα προέβαινε σε εξαγορά επιπλέον ποσοστού χωρίς να πετύχει ταυτόχρονα μείωση του εργατικού κόστους μέσα από απολύσεις ή μετατάξεις. Επίσης, η διαμάχη με την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών - Ταχυδρομείων κορυφώνεται, με τη γερμανική εταιρεία να την χαρακτηρίζει «ως την πιο σκληρή ρυθμιστική αρχή», δηλώνοντας ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές, ενώ η Επιτροπή, μέσω του προέδρου της κ. Λ. Καννέλου, έστειλε προχθές από την πλευρά της ηχηρό μήνυμα σε DT και ΟΤΕ ότι η ρύθμιση της αγοράς θα συνεχιστεί και πως οι ενέργειες της επιτροπής είναι καθόλα νόμιμες και προστατεύονται από το ευρωπαϊκό δίκαιο.
Μείωση προσωπικού
Αρση μονιμότητας ή μετατάξεις θα θέσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων οι Γερμανοί, ενώ οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ ξεκίνησαν ήδη απεργιακές κινητοποιήσεις. Παρά το γεγονός ότι στελέχη του Οργανισμού τονίζουν ότι ακόμα και η πλήρη ιδιωτικοποίηση της εταιρείας δεν αναμένεται να αλλάξει τη μονιμότητα του προσωπικού ή τις παρεμβάσεις της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών Ταχυδρομείων, το κλιμάκιο της DT είναι αποφασισμένο να διεκδικήσει τουλάχιστον ένα από τα δύο, ώστε να κάνουν αποδοτικότερη την επένδυσή τους.
Σύμφωνα με παλαιότερη έκθεση που είχε συνταχθεί για λογαριασμό του πρώην διοικητή του ΟΤΕ Π. Βουρλούμη, περίπου 2.000 άτομα -που εργάζονται σήμερα στις διοικητικές υπηρεσίες του Οργανισμού- θα μπορούσαν να απομακρυνθούν χωρίς να διαταραχθεί η εύρυθμη λειτουργία του ΟΤΕ. Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι το εργασιακό κόστος στον ΟΤΕ έχει ανέλθει και πάλι στα ίδια επίπεδα με αυτά πριν από τη μεγάλη εθελουσία έξοδο του 2004, όπου είχαν αποχωρήσει περίπου 5.000 εργαζόμενοι.
Με τις παρούσες συνθήκες, η διοίκηση του OTE δεν μπορεί να μειώσει το κόστος προσωπικού στο μέσο όρο της E.E., που είναι περί το 25%, ενώ για τον Oργανισμό αποτελεί το 46% του συνολικού κόστους λειτουργίας του και αντιστοιχεί στο 35,3% των εσόδων του (το 2010 ανήλθε σε 766 εκατ. ευρώ).
Πότε χάνει δικαιώματα το Δημόσιο
  • Σε περίπτωση που η συμμετοχή του Δημοσίου μειωθεί στο 15% χάνει μία θέση στο διοικητικό συμβούλιο του ΟΤΕ.
  • Σε περίπτωση που πέσει κάτω από 10% χάνει κάποια δικαιώματα αρνησικυρίας.
  • Σε περίπτωση που πέσει κάτω από 5% η συμφωνία παύει να ισχύει και χάνει όλα της τα δικαιώματα.

Oργανισμός Τηλεπικοινωνιών Ελλάδας
Το χρονικό των μετοχοποιήσεων
Απρίλιος 1996
Πρώτη μετοχοποίηση του OTE, με διάθεση ποσοστού 7,6%. H συμμετοχή του Δημοσίου περιορίζεται στο 92,4%.
Ιούνιος 1997
Δεύτερη μετοχοποίηση του OTE, με διάθεση ποσοστού 11,1%. H συμμετοχή του Δημοσίου περιορίζεται στο 81,3%.
Ιανουάριος 1998
Το Δημόσιο εκχωρεί ποσοστό 6,3% του OTE στη ΔEKA. H άμεση συμμετοχή του Δημοσίου περιορίζεται στο 75,1%.
Νοέμβριος 1998
Τρίτη διάθεση ποσοστού 10% μετοχών του OTE στο X.A. Tο ποσοστό του Δημοσίου περιορίζεται στο 65,1%.
Ιούνιος 1999
Τέταρτη διάθεση μετοχών στο X.A., σε ποσοστό 14%. H συμμετοχή του Δημοσίου περιορίζεται στο 51,1%.
Απρίλιος 2000
Το Δημόσιο επαναγοράζει 6,5 εκατ. μετοχές (ποσοστό 1,3%) και το ποσοστό του διαμορφώνεται στο 52,4%.
Απρίλιος 2001
Εκδοση ομολογιακού δανείου μετατρέψιμου σε μετοχές (ποσοστό 10,7%). Tο ποσοστό του Δημοσίου περιορίζεται στο 41,7%.
Ιούνιος 2002
Διάθεση ποσοστού 8% του OTE με τη μέθοδο του book - building. Το ποσοστό του Δημοσίου υποχωρεί στο 33,7%.
Ιούνιος 2004
Ακύρωση μετοχών (0,96%) από τη γενική συνέλευση του OTE. Tο ποσοστό του Δημοσίου διαμορφώνεται στο 34,64%.
Αύγουστος 2004
Με τη λήξη του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου το ποσοστό του Δημοσίου διαμορφώνεται στο 48,6%.
Σεπτέμβριος 2005
Διάθεση ποσοστού 10% του OTE σε θεσμικούς επενδυτές. Το ποσοστό του Δημοσίου διαμορφώνεται σε 38,6%.
Αρχές 2008
Η MIG, αγοράζοντας από τη διασπορά, αποκτά ποσοστό 19,99% του ΟΤΕ.
Ιούνιος 2008
Η MIG πουλά στην DT το 19,99% των μετοχών της έναντι 26 ευρώ ανά μετοχή, καταβάλλοντας 2,5 δισ. ευρώ.
Οκτώβριος 2008
Η DT αγοράζει από τη διασπορά το 2% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΤΕ, ενώ στο τέλος του μήνα αγοράζει και το 3% από τη συμμετοχή του ελληνικού δημοσίου, καταβάλλοντας 440,3 εκατ. ευρώ.
5 Νοεμβρίου 2008
Μετά από συμφωνία, DT και ελληνικό δημόσιο κατέχουν ο καθένας από 25% συν μία μετοχή του ΟΤΕ.
31 Ιουλίου 2009
Η DT αγοράζει από το ελληνικό δημόσιο επιπλέον ποσοστό 5%, καταβάλλοντας 674 εκατ. ευρώ. Πλέον η DT έχει στην κατοχή της 30% και το ελληνικό δημόσιο 20% (με το 4% να ανήκει στο ΙΚΑ).
Ιούνιος 2011
Η DT, καταβάλλοντας περίπου 390 εκατ. ευρώ, θα αποκτήσει επιπλέον 10% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΤΕ, αφήνοντας το ελληνικό δημόσιο με 6%. Το ποσοστό της γερμανικής εταιρείας διαμορφώνεται στο 40%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου