Πολιτεία

Πολιτεία

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Το ΟΧΙ το λέει πάντα ο λαός - Βίντεο και φωτογραφίες από τις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου 2011 σε όλη την Ελλάδα

δείτε εδώ μαζεμένα όλα τα βίντεο από τα επεισόδια στις ανά την Ελληνική επικράτεια παρελάσεις καθώς και κάποιες φωτογραφίες!


 

 

 

Η φωτογραφία της ημέρας του ΟΧΙ



ρεπορτάζ: alfavita.gr


Εφιάλτης έγιναν σήμερα για τους πολιτικούς οι παρελάσεις, καθώς σε πολλές πόλεις της χώρας, η παρέλαση κατέληξε σε έντονες αποδοκιμασίες, μέχρι και σε ρίψη αυγών!


Συγκεκριμένα, η στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης τελικά ακυρώθηκε μετά τις έντονες αποδοκιμασίες του κόσμου που είχαν κλείσει τους δρόμους και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ . Παπούλια να φεύγει προσβεβλημμένος. Φραστικά επιτέθηκαν πολίτες και στον υπουργό Πάνο Μπεγλίτη.
 
  
Συνθήματα και αποδοκιμασίες συγκεντρωμένων προς τους επίσημους στο Σύνταγμα


Ένταση επικράτησε και στη μαθητική παρέλαση στο Σύνταγμα, όπου η αστυνομία είχε πάρει δρακόντεια μέτρα και είχε απαγορεύσει σε κόσμο να στέκεται απέναντι από την εξέδρα των επισήμων, όπου βρισκόταν και η υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου. Ωστόσο, δεν έλειψαν οι αποδοκιμασίες. Η μπάντα του Δήμου Αθηναίων παρέλασε με μαύρες κορδέλες στα μουσικά όργανα, όπως και κάποιοι από τους μαθητές οι οποίοι δεν έστρεψαν τα κεφάλια προς τους επισήμους. Διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα και πετούσαν αυγά και ποτήρια με καφέ.
ΣΥΡΟΣ: Στην εξέδρα των επισήμων έβαλαν να κάτσουν μικρά παιδιά
 
 
Στον Πύργο Ηλείας, η παρέλαση διεκόπη καθώς το πλήθος πλησίασε την εξέδρα των επισήμων και άρχισε να φωνάζει συνθήματα.
 
  
Συνθήματα των διαδηλωτών στην παρέλαση στον Πειραιά

Γενικό Λύκειο Κισσάμου Χανίων: Οι μαθητές έβαλαν μαύρα και έκαναν την παρέλαση!
 

 
Στην Καλαμάτα, το εξαγριωμένο πλήθος επιτέθηκε στον βουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Οδυσσέα Βουδούρη, ο οποίος δε γλίτωσε μερικά χτυπήματα.
 

  
Πολύγυρος
  

  
  
Στην Τρίπολη επικράτησε ένταση και υβριστικά συνθήματα κατά τη διάρκεια της μαθητικής παρέλασης και στρατιωτικής παρέλασης, ενώ φυγαδεύτηκε ο Μιλτιάδης Παπαιωάννου.

ΦΛΩΡΙΝΑ: Παρήλασαν με φέρετρο - Δείτε το βίντεο
  
Στα Τρίκαλα ομάδες πολιτών έσπασαν τον ισχυρο αστυνομικό κλοιό και επιτέθηκαν στην εξέδρα των επισήμων και χτύπησαν τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Χρήστο Μαγκούφη.
Οπου φύγει φύγει ο Σπηλιόπουλος από την οργή του κόσμου

 
ΧΑΛΑΝΔΡΙ - ΠΑΤΡΑ: Οι μαθητές γύρισαν το κεφάλι στην υπουργό Παιδείας - Ο κόσμος είπε όχι στην εξαθλίωση, τη φτώχεια και την ανεργία - Δείτε το βίντεο

  
Στο Ναύπλιο με γιούχα και αποδοκιμασίες απο ομάδες αγανακτισμένων πολιτών καθ΄όλη την διάρκεια, εξελίχθηκε η παρέλαση.
ΛΑΜΙΑ: Επεισόδια στην παρέλαση

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Εξαγριωμένοι οι διαδηλωτές στην παρέλαση - Οι πολιτικοί της κυβέρνησης φυγαδεύονται άρον άρον
  

Στη Χαλκίδα μπορεί να μην έδωσαν το παρών βουλευτές όμως ήταν και εκεί επεισοδιακή η παρέλαση.
ΞΑΝΘΗ: Οι μαθητές φεύγουν από την παρέλαση - Δείτε το βίντεο

  
Στη Ρόδο, οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα κατά των επισήμων και πέταξαν πορτοκάλια στην εξέδρα όπου βρισκόταν και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκανδαλίδης, ο οποίος φυγαδεύτηκε από την αστυνομία. Η παρέλαση διακόπηκε για λίγο και συνέχισε με τους μαθητές να μην γυρίζουν τα κεφάλια στην εξέδρα των επισήμων.

Στη Σάμο οι μαθητές παρέλασαν με πανό στα χέρια που έγραφε: "Εγκλωβίσατε τα όνειρα και το μέλλον μας" ήταν ένα από τα συνθήματα που είχαν γραφτεί στα πανο"
  
ΠΑΤΡΑ - ΒΟΛΟΣ - ΤΡΙΚΑΛΑ: Επεισόδια, αποδοκιμασίες, διαμαρτυρίες, αυγά και φυγαδεύσεις πολιτικών

  
Στην Αλικαρνασσό τη στιγμή που οι μαθητές περνούσαν μπροστά από την εξέδρα των επισήμων οι παραστάτες δεν χαιρέτησαν και οι υπόλοιποι γύρισαν το κεφάλι από την άλλη πλευρά. Μάλιστα τα τύμπανα σταμάτησαν να χτυπούν.
Στις Σέρρες οι πολίτες πέταξαν αυγά στην εξέδρα των επισήμων, όπου βρισκόταν η κ. Καραβασίλη εκ μέρους της κυβέρνησης, ενώ ακολούθησαν επεισόδια μεταξύ αστυνομία και κόσμου. Μάλιστα, απόγονοι των Μακεδονομάχων κατάφεραν να ανέβουν στην εξέδρα των επισήμων, όμως η αστυνομία τούς απομάκρυνε.
Στην Κοζάνη, λίγο πριν την έναρξη της κατάθεση στεφανιών, ένας νεαρός πλησίασε τον υφυπουργό Εσωτερικών Πάρι Κουκουλόπουλο και του φώναξε «Συλλαμβάνεσαι για εσχάτη προδοσία. Πρόδωσες το ελληνικό κράτος και την πατρίδα!».  ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΗΜΟΥΣ


  
ΚΟΖΑΝΗ: Μαθητής ΑΜΕΑ στρίβει το κεφάλι αριστερά


Στο Αγρίνιο μετά το τέλος της παρέλασης, οι πολίτες αποδοκίμασαν έντονα τους πολιτικούς, ενώ πέταξαν και μπουκάλια με τους επισήμους να φεύγουν γρήγορα για το δημαρχείο της πόλης.
Στο Περιστέρι, εκτός από τα σχολεία, παρέλασαν και μέλη της πρωτοβουλίας «Αριστερή Κίνηση Πολιτών» κρατώντας πανό, με το ηρωϊκό «Όχι». Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου δημοτικού σχολείου Περιστερίου φώναξε συνθήματα κατά της κατάστασης που επικρατεί στην παιδεία, ενώ οι περισσότεροι μαθητές δεν έστρεψαν το κεφάλι στους επισήμους και τα γυμνάσια της περιοχής φορούσαν μαύρα περιβραχιόνια και ρούχα.
ΠΥΡΓΟΣ: Επεισόδια και διακοπή της παρέλασης

  
Στην Πάτρα, στόχος έντονων αποδοκιμασιών έγινε ο υφυπουργός Αμυνας Κώστας Σπηλιόπουλος. Ο κ. Σπηλιόπουλος αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την εξέδρα των επισήμων πριν ξεκινήσει η παρέλαση, διότι οι πολίτες είχαν καταλάβει το οδόστρωμα, ενώ προηγουμένως τον είχαν αποδοκιμάσει κατά την προσέλευσή του στον Μητροπολιτικό Ναό και κατά τη διάρκεια κατάθεσης στεφάνων στο μνημείο πεσόντων.
  
Στην Κέρκυρα, όπου βρισκόταν ο Γ.Γ. Εμπορίου Στέφανος Κομνηνός, ομάδες «Αγανακτισμένων», εκπαιδευτικοί και εκπρόσωποι κομμάτων αποδοκίμασαν έντονα τους επισήμους.
Οι επίσημοι έφυγαν.
Ο λαός ανέβηκε στην εξέδρα.
Άνοιξαν οι δρόμοι για την παρέλαση.
Κυβερνητικός παράγοντας τη ματαίωσε!


Η παρέλαση των μαθητών στην Κέρκυρα ματαιώθηκε από την αδυναμία κάποιου υπηρεσιακού παράγοντα να κατανοήσει πως σήμερα υπήρξε ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ. Ενός λαού που παραμέρισε ανοίγοντας τον δρόμο για να παρελάσουν οι μαθητές.

Ποιος όμως δεν ήθελε να γίνει παρέλαση, για να μη νομιμοποιήσει την κατακραυγή του ξεσηκωμένου λαού; Αυτός που έδωσε την εντολή να μη παρελάσουν οι μαθητές μπροστά από το λαό που θα τους καταχειροκροτούσε, φέρει την ευθύνη για την ματαίωση. Κι όχι οι πολίτες που μαζί με τα παιδιά τους διαδήλωσαν ειρηνικά την οργή τους. Δεν υπήρξε κανένα απολύτως πρόβλημα ούτε με την αστυνομία, ούτε με την χωροθέτηση της μπάντας. Ο τίμιος κόσμος του μόχθου αναγνωρίζει πια τους ένοχους και τους επίορκους πολιτικούς και τους ζητά τουλάχιστον να μη προκαλούν με την εμφάνισή τους σε υπερυψωμένα βάθρα.

 
 
 
 


Στα Χανιά
Με το κεφάλι να στρέφεται αντίθετα από τις εξέδρες των επισήμων πέρασαν οι μαθητές στα Χανιά, κατά τη διάρκεια της παρέλασης για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.
Οι μαθητές των σχολείων της πόλης διαμαρτυρήθηκαν με το δικό τους τρόπο για τα όσα συμβαίνουν στη χώρα εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό την αντίθεση τους, στην παρουσία των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων.

Μάλιστα τα τύμπανα σιγούσαν επιδεικτικά, καθώς περνούσαν τα σχολεία μπροστά από τις θέσεις των επισήμων, ενώ οι μαθητές επιδοκιμάζονταν από τους Χανιώτες.





Η παρέλαση ολοκληρώθηκε με διαμαρτυρόμενους πολίτες που επιχείρησαν να πλησιάσουν στο χώρο των επισήμων, κρατώντας πανό για να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους στους πολιτικούς αλλά εμποδίστηκαν από τους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση και αψιμαχίες μεταξύ πολιτών και ΜΑΤ. Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης από την οποία δεν έλειψαν και μικροεπεισόδια μεταξύ των διαδηλωτών και ακροδεξιών που είχαν κάνει από νωρίς σήμερα αισθητή την παρουσία τους στα Χανιά.

Επίσης επίθεση από άγνωστους, δέχθηκε νωρίτερα στο πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών, εκπαιδευτικός που μεταφέρθηκε με τραύμα στο κεφάλι στο νοσοκομείο Χανίων.

Στο Ηράκλειο Κρήτης οι πολίτες αποδοκίμασαν έντονα τους πολιτικούς και πέταξαν ακόμα και αυγά στους βουλευτές του νομού, Μ. Στρατάκη, Μ. Κεφαλογιάννη και Μ. Σκραφνάκη που ήταν παρόντες στην παρέλαση. ΟΙ επίσημοι φυγαδεύτηκαν στο κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης. Όπως ανακοινώθηκε η παρέλαση θα ξεκινήσει με καθυστέρηση με απλούς πολίτες να κάθονται στην εξέδρα των επισήμων!
  
Ρέθυμνο

Στο Ρέθυμνο, πριν από την παρέλαση πραγματοποιήθηκε πορεία εκπαιδευτικών και γονέων στο κέντρο της πόλης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου