«Πριν αποφασίσει κάποιος να ορίσει κάποιον πρωθυπουργό, θα πρέπει να αναρωτηθεί για τον πρότερο βίο του. Ο τρόπος με τον οποίο υιοθετήθηκε η επιλογή Παπαδήμου δεν ήταν πολύ ορθός. Προέκυψαν ερωτήματα που μένουν αναπάντητα: Ποιος τον κάλεσε τον κ. Παπαδήμο; Ποιος αποφάσισε ο κ. Παπαδήμος να γίνει πρωθυπουργός, όταν και ο Γιώργος Παπανδρέου είχε αντιταχθεί σ’ αυτή την επιλογή; Γιατί δεν έβαλε όρους για να αναλάβει την πρωθυπουργία ο κ. Παπαδήμος. Γιατί εμφανίστηκε ως σωτήρας;», είναι μερικά από τα ερωτήματα που θέτει ο κ. Γεννηματάς για την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον «μεσσία» κ. Παπαδήμο.
«Έρχεται στην Ελλάδα με τυμπανοκρουσίες ως μεσσίας. Τι τον νομιμοποίησε; Έχει χάρτινο φωτοστέφανο. Που το απέκτησε; Περίεργα πράγματα…», συνεχίζει να διερωτάται, καθώς θεωρεί τον Λουκά Παπαδήμο, «διακεκριμένο γραφειοκράτη που θα ανταποκριθεί σε συμβολαιογραφικό έργο. Ενδεχομένως να αναλάβει κάποιες πρόσθετες υποχρεώσεις για τις οποίες όμως αδυνατεί να διαπραγματευτεί. Ο κ. Παπαδήμος απλώς παρίσταται, απλώς φιλοξενείται. Ήταν λιγούρης να γίνει πρωθυπουργός».
Στην Ιταλία ανέλαβε την πρωθυπουργία ο Μάριο Μόντι, μέλος της Τριμελούς Επιτροπής, όπως είναι και ο Λουκάς Παπαδήμος… «Δεν είμαι υπέρ των συνομοσιολογιών. Στην Ιταλία ο Μόντι έχει 20 χρόνια ενεργό ανάμειξη στην πολιτική της χώρας και είναι αποδεκτό μέλος στην ιταλική κοινωνία. Δεν είναι ουρανοκατέβατος. Δεν είναι γραφειοκράτης άχρωμος, άοσμος, άγευστος».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου