Πολιτεία

Πολιτεία

Τρίτη 15 Μαΐου 2012

ΟΥΟΥ!!!!!!!ΒΕΣΤΕΡΒΕΛΕ!!!!!!!ΚΑΛΕ ΒΕΣΤΕΡΒΕΛΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



Η διαδικασία ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσε να προωθηθεί μετά τις εκλογές στην Ευρώπη, ιδιαίτερα στη Γαλλία, δήλωσε σήμερα στην Κωνσταντινούπολη ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Γκίντο Βεστερβέλε.

"Οι ευρω-τουρκικές σχέσεις και οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις πρέπει να αποκτήσουν νέα δυναμική. Εδώ και πάρα πολύ καιρό δεν έχει ανοίξει ούτε ένα κεφάλαιο", δήλωσε ο Βεστερβέλε στη διάρκεια ομιλίας του στο πανεπιστήμιο Σαμπαντζί της Κωνσταντινούπολης.

Ο γερμανός υπουργός υπογράμμισε πως η Ευρώπη πρέπει να προσφέρει μια ενταξιακή προοπτική στην Τουρκία και πως η πρόοδος αυτής της τελευταίας στην οδό της ένταξης "πρέπει να εξαρτηθεί από τα προσόντα της Άγκυρας και όχι από εσωτερικούς υπολογισμούς" στα κράτη μέλη.

"Είμαι αισιόδοξος ότι οι πρόσφατες εκλογές στην Ευρώπη θα ενισχύσουν αυτή την αρχή", δήλωσε ο Βεστερβέλε, υπαινισσόμενος την εκλογή στη γαλλική προεδρία του Φρανσουά Ολάντ που θα αντικαταστήσει τον Νικολά Σαρκοζί, ένθερμο πολέμιο μιας ένταξης της μουσουλμανικής Τουρκίας στην ΕΕ.

Οι ενταξιακές συνομιλίες της Τουρκίας, που άνοιξαν το 2005, έχουν παγώσει λόγω του αδιεξόδου στο Κυπριακό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου