Πολιτεία

Πολιτεία

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

να παιρνετε φαρμακα πολλα φαρμακα!κανουν καλό!ουτε οι ιδιοι που τα προτεινουν δεν μπορουν να κρυψουν την ανεπαρκεια τους στο χτισιμο της υγειας μας!

ΤΑ ΠΑΥΣΙΠΟΝΑ, «ΠΗΓΗ» ΤΩΝ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΩΝ


Τα παυσίπονα είναι η αιτία των πονοκεφάλων, υποστηρίζει η ιατρική κοινότητα επισημαίνοντας ότι η υπερκατανάλωση αυτών των χαπιών οδηγεί σε κεφαλαλγίες.
Tα ίδια τα χάπια που λαμβάνονται για την καταπολέμηση ενός πονοκεφάλου είναι και η κύρια αιτία της κατάστασης, σύμφωνα με την μελέτη του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας και Κλινικής Ερευνας, τα πορίσματα της οποίας δημοσιεύει το BBC.


Η κεφαλαλγία λόγω κατάχρησης φαρμάκων θεωρείται ότι επηρεάζει σημαντικό ποσοστό του γενικού πληθυσμού .Σύμφωνα με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, το 5% του πληθυσμού αντιμετωπίζει το πρόβλημα. Στη Βρετανία  το 90% των ασθενών με χρόνια κεφαλαλγία μπορεί να οφείλεται στην κατάχρηση των φαρμάκων.

Για τον επικεφαλής της έρευνας, καθηγητή Μάρτιν Αντεργουντ, από το την Ιατρική Σχολή του Γουόγουικ , «στην ουσία, πρόκειται για έναν φαύλο κύκλο. Όσο χειροτερεύει ο πονοκέφαλος, τόσο περισσότερα παυσίπονα καταναλώνει κανείς, με αποτέλεσμα οι πονοκέφαλοι να χειροτερεύουν.

Μέχρι τώρα, πάντως, ο τρόπος με τον οποίο τα παυσίπονα προκαλούν πονοκεφάλους παραμένει άγνωστος στους επιστήμονες.
Μίνα Αγγελίνη
θεμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου