Πολιτεία

Πολιτεία

Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Τα ΜΑΤ στις Σκουριές σήμερα είναι εντός του ωραρίου;

 
Οι αστυνομικοί που τώρα κυνηγάνε τους διαδηλωτές που είναι αντίθετοι στη λειτουργία των μεταλλείων χρυσού στη Χαλκιδική είναι οι ίδιοι που έστελναν εξώδικο στη ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ για "εκμετάλλευση" από ιδιώτες! Πριν από λίγες ημέρες οι συνδικαλιστές αστυνομικοί κοινοποίησαν στο αρχηγείο της αστυνομίας και τον Αρειο Πάγο την παρακάτω εξώδικη δήλωση:

Εξώδικη διαμαρτυρία για τις υπηρεσίες φύλαξης που προσφέρουν στα μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική έστειλαν στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. οι συνδικαλιαστές αστυνομικοι. Διαβάστε τι επισημαίνουν τα μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης που κοινοποιούν την αναφορά στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης αλλά και στον Αρειο Πάγο:

Πιο συγκεκριμένα δεν είναι λίγες οι φορές που τους έχει ανατεθεί η φύλαξη ιδιωτικού ορυχείου χρυσού στη Χαλκιδική-χωρίς να έχει προηγηθεί κάποιο γεγονός που να χρήζει της επέμβασής τους. Επιπλέον, δεν ακολουθείται η διαδικασία του άρθρου 22 παρ1 του Ν 3938/2011 κατά το οποίο « Η Ελληνική Αστυνομία μπορεί να παρέχει, κατόπιν αιτήματος υπηρεσίες και μέσα προς ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ και τρίτους, όπως συνοδεία χρηματαποστολών, καλλιτεχνικών έργων, ιδιωτικών αγαθών μεγάλης αξίας και υπηρεσίες εκπαίδευσης σε ιδιώτες, με καταβολή ανταλλάγματος.», που ρητά ο νομοθέτης το προέβλεψε για τις περιπτώσεις δαπανηρής «εκμετάλλευσης » του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας.
Ωστόσο στην περίπτωση αυτή για την εκτέλεση της άνωθι υπηρεσίας οι αστυνομικοί της ΔΑΕΘ/ΥΑΤ-ΥΜΕΤ εργάζονται πέραν του ωραρίου τους, ακόμη και πέραν της επέκτασης αυτού που προβλέπει το άρθρο 3, χωρίς καμία αποζημίωση και συχνά χωρίς να τους χορηγείται το εκ του νόμου υποχρεωτικό 16ωρο ξεκούρασης μέχρι την εκ νέου ανάληψη υπηρεσίας.
Είναι προφανές ότι υπ αυτές τις συνθήκες οι αστυνομικοί αυτοί καταπονούνται σωματικά και ψυχικά καθώς τα ωράρια τους έχουν γίνει εξουθενωτικά και το νόμιμο δικαίωμα της ανάπαυσης έχει καταστεί «πολυτέλεια» για αυτούς. Η κατάσταση αυτή είναι έως εξοργιστική αν αναλογιστεί κανείς
ότι υπάρχουν 1200 κενές οργανικές θέσεις στο νομό Θεσσαλονίκης- και εκτός αυτού έχουν μετακινηθεί 245 Αστυνομικοί από τη Θεσσαλονίκη στον Έβρο- οι οποίες διατηρούνται ως έχουν και οι αστυνομικές μας δυνάμεις αναλώνονται στη φύλαξη ιδιωτικής περιουσίας, χωρίς μάλιστα να καταβάλλεται το προβλεπόμενο από το αρ.22 του Ν 3938/2011 αντάλλαγμα, ενώ απεναντίας η Ελληνική Αστυνομία υπόκειται στις σχετικές δαπάνες γεγονός ιδιαίτερα ζημιογόνο αν αναλογιστεί κανείς τη γενικότερη οικονομική δυσχέρεια που πλήττει τη χώρα μας.
Όλη αυτή η κατάσταση ασφαλώς και είναι προϊόν συνεχούς κατάχρησης της διακριτικής ευχέρειας από μέρους της Διοίκησης σε βάρος των μελών της Ενώσεως μας και εσφαλμένης οργάνωσης που έχει τόσο ηθικό κόστος όσο και υλικό για αυτούς και κατ επέκταση για την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία του Σώματός μας.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
Α. Σας καλούμε άμεσα να επιληφθείτε του θέματος και να προχωρήσετε στις δέουσες διαδικασίες ώστε να απαλειφθεί το φαινόμενο της καταστρατήγησης του ωραρίου των μελών της Ενώσεώς μας και να γίνεται πλήρης εφαρμογή των διατάξεων του ΠΔ 394/2001
Β. Να ενημερώσετε τα αρμόδια όργανα της Διοίκησης ώστε να γίνεται σωστή και νόμιμη χρήση της διακριτικής τους ευχέρειας όσον αφορά τις αποφάσεις που παίρνουν και αφορούν στα μέλη της Ενώσεώς μας και ιδιαίτερα την κρίση τους ως προς τις συνθήκες υπό τις οποίες αποφασίζουν την καταστρατήγηση του ωραρίου τους για λόγους υπηρεσιακών αναγκών!
Γ. Υπό το πρίσμα της χρηστής διοίκησης να επανεξετάσετε κατά πόσο θίγονται τα εργασιακά δικαιώματά τους δεδομένης της γενικότερης ανασφάλειας που επικρατεί στη χώρα μας γεγονός που έχει δυσμενείς συνέπειες για τη σωματική και ψυχική υγεία τόσο των πολιτών όσο και το προσώπων που απαρτίζουν τα Σώματα Ασφαλείας, των οποίων η ήδη δύσκολη φύση του έργου τους επιδεινώνεται από τις συνθήκες αυτές.
Δ. Να επιληφθείτε της άμεσης εφαρμογής του άρθρου 22 του Ν.3938/2011 ήτοι της καταβολής ανταλλάγματος για την παροχή υπηρεσιών από μέλη της Ενώσεώς μας σε ιδιώτες ώστε να ενισχύονται και να αποδίδονται χρήματα στα ασφαλιστικά ταμεία της Ελληνικής Αστυνομίας ιδιαίτερα ενόψει των ειδικών συνθηκών που επικρατούν στη χώρα μας, όπως πολλάκις προαναφέραμε.
Σας παρακαλούμε να προβείτε άμεσα στα νόμιμα και να εξετάσετε τις από μέρους μας «αναφορές» ώστε να μη θίγονται τα εργασιακά δικαιώματα των μελών της Ένωσής μας και να μην λαμβάνει η Διοίκηση μη νόμιμες αποφάσεις καταπατώντας τις κείμενες διατάξεις.
ΜΕ ΤΙΜΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Ε.Α.Υ.Θ.
Ο Α’ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΔΡΟΣΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου