Πολιτεία

Πολιτεία

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Σάλος για την παραχώρηση του Golden Hall στην εταιρεία του Λάτση!ΔΏΣΕ ΚΑΙ ΕΜΈΝΑ ΜΠΆΡΜΠΑ!ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΎΤΕΡΑ ΈΡΧΟΝΤΑΙ!

http://www.star.gr/Pages/Politiki_Oikonomia.aspx?art=149481&artTitle=salos_gia_tin_parachorisi_tou_golden_hall_stin_etaireia_tou_latsi 

Διακομματικό κοινοβουλευτικό σάλο έχει προκαλέσει η απόφαση της κυβέρνησης να παραχωρήσει το Golden Hall, για 90 χρόνια στην εταιρεία Lamda Developments, θυγατρική του Ομίλου Λάτση.

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θεοδώρα Τζάκρη έκανε λόγο για «σκάνδαλο και ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας»: «Στη δήθεν αποκρατικοποίηση του ΤΑΙΠΕΔ, τι συνέβη ακριβώς; Ένα ακίνητο για το οποίο το Δημόσιο ήδη ελάμβανε μίσθωμα και άρα το αξιοποιούσε, δόθηκε -ή για να το πω καλύτερα, χαρίστηκε- για περισσότερα χρόνια με μικρότερο μίσθωμα. Συγκεκριμένα το ακίνητο επανενοικιάστηκε στην ίδια εταιρεία για 90 χρόνια στο ποσό των 80 εκ. ευρώ. Και μάλιστα όχι μόνο το ίδιο ακίνητο αλλά και επιπλέον 22.000 τ.μ.».

Στη συνέχεια μάλιστα, η κα Τζάκρη περιέγραψε με ανάγλυφο τρόπο τη χαριστική σύμβαση και ανέλυσε τι χάνει το Δημόσιο: «Αντί το Δημόσιο να εισπράξει σε 40 χρόνια περίπου 340 εκ. ευρώ για ένα κομμάτι του ακινήτου, θα εισπράξει 80 εκ. ευρώ σε 90 χρόνια για όλο το ακίνητο».

«Καραμπινάτο σκάνδαλο» χαρακτήρισε το θέμα και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάντζας:
«Ξεπουλάτε τα χρυσαφικά της πατρίδας μας. Θα τα δώσετε όλα για μια δεκάρα στους τοκογλύφους δανειστές μας και τους μεγαλοκαρχαρίες φίλους σας. Όπως ακριβώς κάνατε και με το Golden Hall που το δώσατε στον Λάτση για 90 χρόνια με μηνιαίο ενοίκιο 1 εκ. ευρώ αντί για 8 εκ. που ενοικιαζόταν μέχρι σήμερα».

Το θέμα είχαν φέρει στη Βουλή με επίκαιρες ερωτήσεις τους ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες κάνοντας λόγο για μεγάλο σκάνδαλο.

«Ζητούμε μια ουσιαστική απάντηση:  Όταν το Δημόσιο έχει τόσο μεγάλα ελλείμματα και χρέη, γιατί τέτοια δώρα σε πλούσιους φίλους;» αναρωτιέται ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

Παράλληλα, σε ανακοίνωση της η Κουμουνδούρου επισημαίνει με έμφαση για τη χαριστική σύμβαση: «Ο αγοραστής βέβαια, ο Όμιλος Λάτση, θα πάρει και μπόνους, καθώς από τη σύμβαση παραχώρησης έχει το δικαίωμα εκμετάλλευσης επιφάνειας άλλων 21,6 χιλιάδων τ.μ., καθώς το «GoldenHall» έχει συνολική επιφάνεια μόνο… 132,2 χιλιάδων τ.μ.»!

Αιχμηρός ήταν και ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Βασίλης Καπερνάρος, ο οποίος δήλωσε για το θέμα: «Το 2008, λοιπόν, το  Golden Hall εκμισθώθηκε στην εταιρεία του κ. Λάτση για 40 χρόνια έναντι 350εκ. ευρώ. Τώρα, με τη νέα μεθόδευση που έχουν κάνει, τροποποίησαν τη σύμβαση, και το ίδιο ακίνητο θα είναι για 90 χρόνια στην ίδια εταιρεία αλλά για 81 εκατομμύρια. Δηλαδή χάνει ο ελληνικός λαός περί τα 250 εκ. ευρώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου