Πολιτεία

Πολιτεία

Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Εκπαιδευτικοί Αρσακείων προς Μπαμπινιώτη: "Που πήγαν 11εκατ.€ που μας έκοψες παράνομα"

ΕΡΕΥΝΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΑ ΑΡΣΑΚΕΙΑ: 11 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΕΧΟΥΝ ΑΦΑΙΡΕΣΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΕΣ ΤΗΝ ΦΙΛΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ – ΑΡΑΓΕ, ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ; ΓΙΑΤΙ ΑΡΝΕΙΤΑΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΤΟΝ κ. ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗ;

Οι εκπαιδευτικοί των Αρσακείων Σχολείων έδωσαν στη δημοσιότητα αποτελέσματα έρευνας, σύμφωνα με την οποία οι συνεχείς, μονομερείς και παράνομες περικοπές αποδοχών των 750 εκπαιδευτικών που υπηρετούν στα εν λόγω σχολεία τα τελευταία 3 έχουν οδηγήσει στην αφαίρεση του ποσού των 11.250.000 ευρώ από τις τσέπες τους (και περίπου 2 εκατομμύρια από το κράτος – ασφαλιστικά ταμεία) με το πρόσχημα της οικονομικής κρίσης. Στις περικοπές περιλαμβάνονται παράνομες (με βάση την εργατική νομοθεσία) αφαιρέσεις τμημάτων από τη νόμιμα καθορισμένη ατομική σύμβαση των εκπαιδευτικών, όπως των Δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα, του επιδόματος που ως επιχειρησιακή συνήθεια κατέβαλε επί δεκαετίες η διοίκηση, κ.λπ.

Ουδείς, βέβαια, γνωρίζει πού ακριβώς έχουν καταλήξει τα χρήματα, καθώς η διοίκηση των σχολείων της Φ.Ε. αρνείται να δώσει στη δημοσιότητα οικονομικά στοιχεία. Αναρωτιέται εύλογα κανείς, πώς είναι δυνατόν η
διοίκηση των σχολείων της Φ.Ε. με χιλιάδες μαθητές και μάλιστα μετά από τις θηριώδεις περικοπές να κάνει λόγο στους εκπαιδευτικούς για «οικονομικό πρόβλημα». Παρά τα έγγραφα αιτήματα, από το 2011, της ΟΙΕΛΕ για ειδικό έλεγχο των οικονομικών των ισότιμων σχολείων (Αρσακείων και Κολλεγίου) με βάση τις διατάξεις του άρθρου 2, παρ. 3 του ν. 682/77,  ώστε να διαπιστωθεί, εάν και κατά πόσον τα σχολεία αυτά αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, εάν είναι δικαιολογημένη η περικοπή αποδοχών των εκπαιδευτικών με το πρόσχημα της κρίσης και εάν τίθεται ζήτημα κακοδιαχείρισης των (πλουσιότατων) πόρων των σχολείων, η Πολιτεία περιέργως και πεισματικά αρνείται να προβεί στο νόμιμο έλεγχό τους.

Άραγε, τι φοβούνται Πολιτεία και οι διοικήσεις των ισότιμων σχολείων; Τι σκελετούς κρύβουν στα σεντούκια τους; Ειδικά για τη διοίκηση της Φ.Ε., δεν θα έπρεπε να γνωρίζει η ελληνική κοινωνία, πέρα από τη διαχείριση των οικονομικών των σχολείων, εάν αληθεύουν οι πληροφορίες για ύπαρξη ποσών σε γνωστές "λίστες" που αφορούν μέλη της; Διότι δεν είναι δυνατόν την ώρα που εκατοντάδες ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί καταδικάζονται στην ανέχεια, οι ελάχιστοι ισχυροί να πρωταγωνιστούν σε όργιο φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής και κακοδιαχείρισης εκατομμυρίων ευρώ. Η πρόκληση ορισμένων που θεωρούν τη χώρα ως φέουδό τους πρέπει να τερματιστεί εδώ.   

Για το τεράστιο σκάνδαλο της «εξαγωγής» κεφαλαίων στο εξωτερικό από αρκετούς ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων, την ώρα που κρατούν επί μήνες απλήρωτο το εκπαιδευτικό προσωπικό των σχολείων τους, η ΟΙΕΛΕ θα δώσει συγκλονιστικά στοιχεία στη δημοσιότητα τις επόμενες ημέρες.

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου