Πολιτεία

Πολιτεία

Σάββατο 14 Μαΐου 2016

TTIP Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΤΡΙΨΕΙ ΤΑ ΚΡΑΤΗ

Screen Shot 2015-10-18 at 1.27.44 PM 
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΑΠΟ ΕΔΩ!!! 
διαβάστε το άρθρο(είναι μεν παλαιότερο,αλλά πολύ κατατοπιστικό!

ΑΠΟ ΤΟ 2013 Η Ε.Ε ΚΑΙ ΟΙ Η.Π.Α ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΜΥΣΤΙΚΑ ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΟΥΝ ΜΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΟΠΟΥ ΟΙ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑ ΑΥΤΗΣ ΚΑΘΕ ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΚΡΑΤΗ.
 Η Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων ή αλλιώς TTIP (Transatlantic Trade and Investment Partnership) είναι μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου και ελεύθερων επενδύσεων που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο στάδιο των –μυστικών– διαπραγματεύσεων μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΗΠΑ. Αξιωματούχοι και από τις δύο πλευρές δηλώνουν ανοιχτά πως ο κύριος
στόχος του TTIP είναι να παραμερίσει τις κανονιστικές ρυθμίσεις που αποτελούν “εμπόδιο” στην κερδοφορία πολυεθνικών επιχειρήσεων στις δύο μεριές του Ατλαντικού. Στην πραγματικότητα, τα “εμπόδια” αυτά είναι τα πολύτιμα κεκτημένα μας και οι περιβαλλοντικές ρυθμίσεις, όπως για παράδειγμα τα εργασιακά δικαιώματα, οι κανόνες ασφάλειας για τα τρόφιμα (που συμπεριλαμβάνουν τους περιορισμούς σχετικά με τα γενετικά μεταλλαγμένα τρόφιμα), οι κανονισμοί για τη χρήση χημικών τοξικών ουσιών, οι νόμοι για την προστασία των προσωπικών δεδομένων στο διαδίκτυο, ακόμη και κάποιες από τις ρυθμίσεις για τις τράπεζες που είχαν στόχο να αποφευχθεί μια επανάληψη της οικονομικής κρίσης του 2008. Με δυο λόγια: σε αυτή τη διατλαντική συμφωνία διακυβεύονται πάρα πολλά. Εκφράζονται επίσης ανησυχίες ότι το TTIP ενδεχομένως να οδηγήσει σε υποβάθμιση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων που θεωρούνται «φραγμοί» για το εμπόριο, όπως οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, οι οποίες θα μπορούσαν να μπουν στο στόχαστρο διότι συνιστούν περιορισμό για το επιχειρηματικό μοντέλο του ανταγωνισμού – αυτό είναι μόνο ένα από τα παραδείγματα που παρατίθενται σε έκθεση για λογαριασμό της Ευρωπαϊ-κής Επιτροπής σχετικά με τα μέτρα που συνιστούν «κωλύματα» για τις συναλλαγές μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ.
Επισήμως, αν και το κείμενο της συμφωνίας είναι άγνωστο ακόμη και για τους άμεσα ενδιαφερόμενους όπως τα κράτη μέλη της ΕΕ. Σύμφωνα με την Γερμανίδα δημοσιογράφο Ούλριχ Χέρμαν «Η TTIP εκτός από το ότι θα ενισχύσει τα λόμπι, προσβάλει ξεκάθαρα την εθνική κυριαρχία των κρατών.
   Δια της συμφωνιας αυτης οι ξένες εταιρίες μπορούν να μηνύσουν μια χώρα αν αντιληφθούν πως απειλείται η επένδυση. Η επένδυση μπορεί να απειληθεί από περιβαλλοντικούς όρους που την εμποδίζουν, από τον κατώτατο μισθό, από μέτρα για την προστασία των καταναλωτών, από τους όρους για την χρήση γης και άλλα.
Screen Shot 2015-10-18 at 1.28.28 PM
   Οι ξένες εταιρίες (και όχι οι εγχώριες) μπορούν να παρακάμψουν το εθνικό σύστημα δικαιοσύνης και να προσφύγουν κατά της χώρας στο Διεθνές Δικαστήριο Διαιτησίας και να αξιώσουν αποζημιώσεις. Για παράδειγμα, η σουηδική εταιρία Vattenfall προσέφυγε στο Δικαστήριο κατά της Γερμανίας εξαιτίας του κλεισίματος δυο πυρηνικών εργοστασίων ύστερα από το ατύχημα της Φουκουσίμα, όπου κέρδισαν αποζημίωση ύψους 3,7 δις δολαρίων. Μάλιστα, μπορούν οι εταιρίες να διεκδικήσουν αποζημίωση για διαφύγοντα κέρδη ακόμη και πριν την έναρξη του επενδυτικού σχεδίου.
   Πολλές κυβερνήσεις υπό τον φόβο να εμπλακούν σε μια δικαστική διαμάχη δεν καταθέτουν νομοσχέδια απορυθμίζοντας εκούσια – υπό ομηρία της επένδυσης ουσιαστικά – την περιβαλλοντική νομοθεσία, την ασφάλεια για τα τρόφιμα ακόμη και τον δημόσιο τομέα. Εάν επικυρωθεί η συμφωνία, εξαιτίας της κρίσης του ευρώ, η Ελλάδα θα αναγκαστεί να παρεμβαίνει στο κοινωνικό και οικονομικό της σύστημα για χρόνια, εάν, όμως, η επικύρωση πρέπει να περάσει από τα 28 κοινοβούλια δεν έχει καμία ελπίδα η TTIP.».
Screen Shot 2015-10-18 at 1.28.18 PM
   Σύμφωνα με την Ντέμπι Μπάρκερ, διευθύντρια του Κέντρου Διατροφικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (Center for Food Safety), «είναι πραξικοπηματικό με μια συμφωνία που κανείς δεν ξέρει το περιεχόμενό της να μπορεί μια εταιρία να προσβάλει ένα κυρίαρχο κράτος». Η ίδια πιστεύει ότι η TTIP ακόμη και αν δεν επικυρωθεί τελικά θα αποτελέσει «ένα σχέδιο για συνθήκες του μέλλοντος». Συνοπτικα η μυστικη αυτη συμφωνια προβλεπει:
   – Υπερεθνικά δικαστήρια, υπεράνω όλων των εθνικών δικαστήριων που θα αποφασίζουν για τα συμφέροντα των πολυεθνικών του διεθνούς κεφαλαίου.
Απαλλαγή του κεφαλαίου από κάθε νομική ευθύνη σε όλο τον πλανήτη για περιβαλλοντικές καταστροφές και επιπτώσεις στην υγεία του πληθυσμού.
Ειδική αναφορά «Enforcement», που καταργεί τα ατομικά δικαιώματα και τις ελευθερίες, τα δικαιώματα των εκδοτών, την ιδιωτική ζωή στο διαδίκτυο, και τα δημιουργικά, πνευματικά, βιολογικά και περιβαλλοντικά κοινά (commons).
   – Έλεγχος, παρακολούθηση και καταγραφή της πρόσβασης σε λογισμικό και διακινούμενα αρχεία. Παράδοση από τις εταιρείες παροχής ίντερνετ των στοιχείων χρηστών σε εταιρείες διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων, για να κινηθούν νομικές διαδικασίες εναντίον τους.
   – Καταπολέμηση του ελεύθερου λογισμικού (open source).
Νομική κατοχύρωση των μονοπωλίων στην Φαρμακοβιομηχανία, εξέλιξη που θα έχει τραγικές συνέπειες στην υγεία των πληθυσμών παγκόσμια αφού η χρήση του φάρμακου θα ελέγχεται και θα αποκλείεται στο εξής η πρόσβαση λόγω κόστους στις μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία.
   Η TTIP είναι η νέα συνθήκη του κεφαλαίου για την παγκόσμια κυριαρχία του στους λαούς. Ο παγκόσμιος ταξικός πόλεμος έχει ξεκινήσει. Όσοι διατηρούν ή συντηρούν ακόμη αυταπάτες τους μέλει να ξυπνήσουν σε ένα κόσμο στρατοπέδων συγκέντρωσης. Το δίλημμα έχει απαντηθεί. Εξέγερση ή ισοπέδωση…
   Ενδιαφερον εχουν οι δηλωσεις κυβερνητικων στελεχων της χωρας μας περι του θεματος αυτου. Ο κΑ.Πετρακος κοινοβουλευτικος εκπροσωπος του Συριζα εγραψε στην εφημεριδα Αυγη:  [[Η συμφωνια αυτη θεωρειται ο δουρειος ιππος για την εισαγωγη στην Ευρωπη γενετικα τροποποιημενων οργανισμων και κρεατων με ορμονες. Θα επιτρεπει σε ιδιωτικες εταιρειες να μηνυουν ακομη και χωρες σε διαιτητικα δικαστηρια για να ακυρωσουν μετρα που θεωρουν προστατευτικα. Πολυεθνικες που θα υποστηριζονται απο στρατους δικηγορων θα μπορουν να εκφοβιζουν ολοκληρα κρατη για να επιβαλουν τα δικα τους συμφεροντα. Η Ευρωπαικη ενωση τηρει για την ωρα την αρχη της προφυλαξης. Στην ουσια οταν υπαρχει αμφιβολια σχετικα με μια ουσια και τις επιπτωσεις που θα εχει στην δημοσια υγεια η ουσια αυτη απογορευται. Οι Η.Π.Α θεωρουν οτι πρωτα πρεπει να αποδειχθει με αδιαψευστο τροπο οτι το προιον ειναι επιβλαβες για την δημοσια υγεια για να αποσυρθει απο την αγορα. Αν επιτευχθει η συμφωνια αυτη τοτε σε περιπτωση που μια μεγαλη αμερικανικη εταιρεια κρεατικων αντιμετωπιζει για παραδειγμα εμποδια θεσμικα να εξαγει τα προιοντα της σε μια χωρα, η εταιρεια αυτη θα μπορουσε να κινηθει νομικα κατ᾽ αυτης της χωρας απαιτωντας αποζημιωση.]]
Ο αναπληρωτης υπουργος περιβαλλοντος κ. Ιωαννης Τσιρωνης πριν λιγους μηνες δηλωσε:  [[Μια τετοια συμφωνια θα ηταν ταφοπλακα για την οικονομια μας. Δεν σημαινει οτι καθε τι που ερχεται απο εξω πρεπει να το δεχομαστε ως ντε φακτο. Ανησυχω πολυ για την απουσια ενημερωσης των πολιτων και την δραματικη σιωπη που υπαρχει για ενα τοσο βασικο θεμα.Τα οικονομικα μετρα διορθωνονται αλλα οι συμφωνιες που θα τις υποστουμε για χρονια δεν διορθωνονται.]].  

Screen Shot 2015-10-18 at 1.28.09 PM
   Ο τεως αντιπροεδρος της βουλης ο κ. Αλεξης Μητροπουλος δηλωσε για την συμφωνια αυτη:  [[Προκειται για ενα υπερσυνταγμα.  Αν συναφθεί αυτη η συμφωνια θα καθιερωθει το πιο ακραιο επιθετικο σχεδιο που εχει επινοηθει απο πολυεθνικες εταιρειες οι οποιες θα εχουν μετα απροκαταλυπτη ισχυ ερημην της Ε.Ε.]]  Στο ιδιο μηκος κυματος κυμανθηκαν και οι δηλωσεις των εκπροσωπων των υπολοιπων κομματων.
Screen Shot 2015-10-18 at 1.28.39 PM   Πρεπει στο σημειο αυτο να πουμε οτι μονο στο Βερολινο προσφατα διαδηλωσαν πανω απο 100.000 ατομα· αναλογες μαλιστα διαδηλωσεις διαμαρτυριας εγιναν στο Μοναχο στο Αμστερνταμ και στις Βρυξελλες. Μαλιστα εχουν συγκεντρωθει ηδη απο πολιτες της ΕΕ πανω απο 3 εκατομυρια υπογραφες εναντιον της συμφωνιας αυτης, οι οποιες παραδοθηκαν στο ευρωκοινοβουλιο. Στην χωρα μας φυσικα κανενα δηθεν μεγαλο Μ.Μ.Ε δεν αναφερθηκε στο τεραστιο αυτο θεμα και αυτο μας δειχνει απο ποιους κατευθυνονται.  Ποιοι λοιπον κρυβονται πισω απο ολα αυτα ;;;  Μα φυσικα οι πολυεθνικες οι οποιες ειναι σχεδον ολες στα χερια αδιστακτων σιωνιστων που το μονο που τους ενδιαφερει ειναι η εξουσια πανω στους λαους και φυσικα το χρημα.
   Ας δουμε τωρα κατι τελευταιο που με πασα επιφυλαξη το αναδημοσιευουμε απο την ιστοσελιδα [[Λογιος Ερμης]] και εχει σχεση με την συνεδριαση του ευρωκοινοβουλιου για την τερατωδη αυτη συμφωνια μεταξυ Η.Π.Α και Ε.Ε .:
 [[Στις 10 του Ιούνη ο ΣΥΡΙΖΑ είχε 6 εκλεγμένους ευρωβουλευτές από τις ευρωεκλογές του 2014.
Τους : Μανώλη Γλέζο, Σοφία Σακοράφα, Δημήτρη Παπαδημούλη, Κωνσταντίνα Κούνεβα, Κωνσταντίνο Χρυσόγονο και Στέλιο Κούλογλου (αντικατέστησε τον παρετηθέντα λόγω υπουργοποίησής του Γιώργο Κατρούγκαλο). [1]
   Σύμφωνα με όλα τα δημοσιεύματα που έχουμε υπόψη μας και τα οποία αναφέρονται στη σχετική συνεδρίαση του ευρωκοινοβουλίου της 10.6.2015 για τη Δια­τλα­ντι­κή Συμ­φω­νία Επεν­δύ­σε­ων και Εμπο­ρί­ου, προκύπτει ότι ο πρόεδρος Μάρτιν Σούλτς διαπιστώνοντας στην πορεία πως δεν διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία ώστε να υπερψηφιστεί η TTIP,  έθεσε θέμα ανα­βολής της σχε­τι­κής ψη­φο­φορίας, αλ­λά και της ίδιας της συ­ζή­τη­σης, με πρό­σχη­μα το με­γά­λο πλή­θος τρο­πο­λο­γιών που εί­χαν κα­τα­τε­θεί.
   Αυτό που συνέβη ήταν πως οι πολέμιοι της συμφωνίας TTIP επέμεναν στη συνέχιση της διαδικασίας ενώ οι υπέρμαχοι της TTIP υπερψήφισαν την πρόταση του Σούλτς για αναβολή της συνεδρίασης.
   Σύμφωνα με δημοσίευση στο meatnews.gr, η οποία επιβεβαιώνεται και από όλες τις άλλες πηγές που αναζητήσαμε, vouliwatch.gr, thepressproject.gr:
«Υπέρ της αναβολής της συζήτησης ψήφισαν 183 ευρωβουλευτές, ενώ 181 ψήφισαν να συνεχιστεί η συζήτηση και 37 απείχαν. Από τους Έλληνες ευρωβουλευτές υπέρ της πραγματοποίησης της συζήτησης τάχθηκαν οι Γλέζος και Κούνεβα από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ κατά ο κ. Κύρκος από το Ποτάμι. Οι δυο ευρωβουλευτές του ΚΚΕ απείχαν. Οι υπόλοιποι ευρωβουλευτές μας δεν παρέστησαν στην ψηφοφορία. Από τις πολιτικές ομάδες την αναβολή υπερψήφισαν οι ευρωβουλευτές του Λαϊκού Κόμματος (όπου συμμετέχει και η Νέα Δημοκρατία), ενώ 41 ευρωβουλευτές των Σοσιαλιστών Δημοκρατών ψήφισαν ενάντια στην πρόταση του σοσιαλδημοκράτη προέδρου για αναβολή. Στην πρόταση για συνέχιση της συζήτησης επέμενε η Ευρωομάδα της Αριστεράς GUE/NGL και οι Πράσινοι.  Τη σφοδρότερη κριτική συγκεντρώνει ο λεγόμενος μηχανισμός Επίλυσης Διαφορών Επενδυτή- Κράτους (ISDS) που προβλέπεται από την ΤΤΙΡ, o οποίος δίνει τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις να ενάγουν κυβερνήσεις.»
Screen Shot 2015-10-18 at 1.27.59 PM
   Στην κρίσιμη λοιπόν αυτή ψηφοφορία οι 2 βουλευτές του ΚΚΕ έκαναν αποχή διευκολύνοντας τα σχέδια Σουλτς στη μεθόδευσή του για μελλοντική επικύρωση της TTIP, ενώ από τους 6 ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ παρόντες ήταν μόνο 2, ο Μανώλης Γλέζος και η Κωνσταντίνα Κούνεβα οι οποίοι και καταψήφισαν την πρόταση του Σουλτς για αναβολή της συζήτησης και απουσίαζαν (!)· οι υπόλοιποι 4 ευρωβουλευτές (σύμφωνα με δικές μας έγκυρες πηγές εξαφανίστηκαν στην κυριολεξία για πέντε ώρες) δηλαδή οι: Δημήτρης Παπαδημούλης, Σοφία Σακοράφα, Κωνσταντίνος Χρυσόγονος και Στέλιος Κούλογλου.
   Επειδή σε αυτή τη ζωτική για τους λαούς της ευρώπης ψηφοφορία και 3 μόνον επιπλέον ψήφοι θα ήταν αρκετές για να ανατρέψουν τα ευρωατλαντικά σχέδια σε εκείνο τουλάχιστον το κρίσιμο στάδιο, αλλά αντί γι αυτό οι 4 ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ απλά εξαφανίστηκαν είναι απολύτως βέβαιο πως κάτι πολύ βρώμικο υλοποίησαν (εκείνοι τουλάχιστον οι ευρωβουλευτές που στήριξαν αμέσως μετά και το 3ο Μνημόνιο Τσίπρα). Και εννοούμε τους Δημήτρη Παπαδημούλη, Κωνσταντίνο Χρυσόγονο και Στέλιο Κούλογλου.
   Αλλά και η στάση της Σοφίας Σακοράφα μας είναι σκοτεινή και απαιτείται να δώσει άμεσες εξηγήσεις για τη στάση της εξαφάνισής της από το ευρωκοινοβούλιο κατά την κρίσιμη ψηφοφορία για την TTIP.
   Από πλευράς μας κάναμε μια στοιχειώδη αναζήτηση στον προσωπικό της λογαριασμό TWEET μήπως και κάτι μας έχει διαφύγει, μήπως δεν ήταν παρούσα στο ευρωκοινοβούλιο εκείνη την ημέρα (μήπως βρισκόταν ας πούμε στην Ελλάδα) ή μήπως είχε κάνει κάποια σχετική με την TTIP δήλωση ή σχόλιο μιας που όπως μπορεί κανείς να δεί με μια απλή επίσκεψη εδώ, η Σοφία Σακοράφα είναι και πολυγραφότατη και παρεμβαίνει σε μεγάλο εύρος διεθνών ζητημάτων.
   Τίποτα. Ούτε μία δήλωση από την Σοφία Σακοράφα για την TTIP στις 10.6.2015. Αναφέρεται ωστόσο σε άλλα θέματα της συνεδρίασης που σημαίνει πως ήταν παρούσα στο ευρωκοινοβούλιο εκείνη την κρίσιμη ημέρα.
Για τους 3 συνήθεις συνοδοιπόρους του νεοφιλελευθερισμού ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουμε κάποια αξίωση. Ούτε για τους 2 στυλοβάτες του καθεστώτος ευρωβουλευτές του ΚΚΕ.
   Θα περιμέναμε όμως κάποια εξήγηση από τη Σοφία Σακοράφα.
   Πάντα έτοιμοι να επανορθώσουμε]].

Ελπιζουμε οτι δεν θα καταφερουν οι σιωνιστες να επικυρωσουν αυτην την συμφωνια ταφοπλακα των χωρων μεσα απο το ευρωκοινοβουλιο γιατι τοτε θα γινουμε ολοι σκλαβοι των πολυεθνικων…
–ΠΑΠΑΖΗΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου