Πολιτεία

Πολιτεία

Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Από όσα ακούω τίποτα και από όσα βλέπω τα μισά!!!

Τον Δεκέμβρη του 2015 στο άρθρο του δημοσιογράφου  Στέφανου Χάρη,    «Αφού θέλετε πέναλτι μαϊμού δείτε εδώ και εδώ»

είχε και το εξής απόσπασμα,τελειώνοντας!!!

Βραβείο «Koulouri 2015-2016» αντίθετα αγαπητέ αναγνώστη πρέπει να πάρουν και όσοι ζουν ανάμεσα μας (και είναι πολλοί ζωή να ‘χουν) και τις τελευταίες μέρες γέμισαν τα προσωπικά τους προφίλ στο facebook με την αγέλη των λύκων.

inner

Η καταπληκτική αυτή ιστορία έχει ως εξής. Κάποιος πόσταρε τη συγκεκριμένη φωτογραφία με ένα μακροσκελές και δακρύβρεχτο σχόλιο:

«Τι αποκαλύπτει μια φωτογραφία! Η φωτογραφία δείχνει την ιεραρχία σε μια αγέλη λύκων. Οι τρεις πρώτοι λύκοι είναι οι πιο αδύναμοι και άρρωστοι. Αυτοί που ρυθμίζουν το βάδισμα. Αν αντιστραφεί η σειρά, θα μείνουν πίσω θα
χαθούν. Στην περίπτωση ενέδρας, είναι οι πρώτοι που θα χαθούν. Πηγαίνοντας μπροστά, ανοίγουν το δρόμο μέσα στο χιόνι και το πατικώνουν. Πίσω τους ακολουθούν πέντε ισχυροί λύκοι σχηματίζουν την πρωτοπορία, ενώ στη μέση, είναι ο πλούτος της αγέλης, 11 θηλυκές, στη συνέχεια, άλλοι πέντε λύκοι σχηματίζουν τα μετόπισθεν. Και τελευταίος, σχεδόν απομονωμένος από την αγέλη, είναι ο αρχηγός-ηγέτης, θα πρέπει να επιτηρεί την αγέλη, να την ελέγχει άμεσα, να συντονίζει και να δίνει τις απαραίτητες εντολές».

Το συγκεκριμένο status πρέπει να έκανε ρεκόρ κοινοποιήσεων. Νέοι, γέροι, γνωστοί, άγνωστοι, blogs, έγκυρα site το ανέβασαν συγκλονισμένοι, για να το αναδείξουν. Δυστυχώς όμως υπήρχε μια μικρή λεπτομέρεια που μας χάλασε αυτή την τόσο ωραία ιστορία…

Όπως αποκαλύπτει η σελίδα ellinikahoaxes.gr η φωτογραφία είναι μεν αληθινή όμως όλα τα άλλα είναι άρες, μάρες, κουκουνάρες.

Διαβάστε τι ισχύει στην πραγματικότητα:

«Η αγέλη των λύκων αποτελείται από το κυρίαρχο ζευγάρι (άλφα αρσενικό και άλφα θηλυκό) και απογόνους διάφορων γενεών του κυρίαρχου ζευγαριού. Οι αγέλες συνήθως δεν έχουν πάνω από 10-11 ζώα, που αποτελούνται από το κυρίαρχο ζευγάρι, 3-6 νεαρούς απόγονους και τα κουτάβια μέχρι ενός έτους. Σπάνια και σε περιπτώσεις εποχών με μεγάλη επάρκεια τροφής, οι απόγονοι πολλών γενεών μένουν στην αγέλη ή η αγέλη να απαρτίζεται από 2-3 οικογένειες, με αποτέλεσμα να φτάσει σε μεγαλύτερους αριθμούς 20-30 ζώων. Το κυρίαρχο αρσενικό είναι ο απόλυτος αρχηγός της αγέλης, εξουσιάζοντας ακόμη και το κυρίαρχο θηλυκό, το οποίο με την σειρά του επιβάλλεται στα νεαρά άτομα. Η φωτογραφία με την τεράστια αγέλη των λύκων είναι πραγματική και λήφθηκε στη διάρκεια των γυρισμάτων του ντοκιμαντέρ Frozen Planet, και βλέπουμε πρώτο το κυρίαρχο θηλυκό και από πίσω την υπόλοιπη αγέλη να ταξιδεύουν σε βαθύ χιόνι σε σειρά για να εξοικονομούν ενέργεια».

Τσάμπα χαρήκαμε. Ούτε μπροστά ο τραυματισμένος λύκος, ούτε πίσω ο αρχηγός-ηγέτης απομονωμένος από την αγέλη. Ας μην το κάνουμε θέμα όμως. Συμβαίνουν αυτά και στις καλύτερες οικογένειες. Ειδικά όταν μπερδεύεις τους λύκους με τα πρόβατα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου