Πολιτεία

Πολιτεία

Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Γιά να θυμούνται οι παλαιοί και να μαθαίνουν οι νεώτεροι Όταν ο Παναθηναϊκός άγχωσε την Μπαρτσελόνα στο «Καμπ Νου» (vid)

9 Απρίλη 2002!!!


Μετά από δύο χρόνια(Ιούνη 2004) οι Έλληνες παίκτες της ομαδάρας αυτής μαζί με ελάχιστους από άλλες ομάδες(ΠΑΟΚ,ΑΕΚ,Αρη Θ.) κατέκτησαν το Κύπελο Ευρώπης!!!(η μεγαλύτερη έκπληξη που έγινε ποτέ στο παδόσφαιρο)!!!
 
 Πριν από ακριβώς 15 χρόνια, ο Παναθηναϊκός έκανε την Μπαρτσελόνα του Λουίς Ενρίκε, του Ριβάλντο και του Σαβιόλα να αγχωθεί στη Βαρκελώνη και τελικά οι Καταλανοί να παίρνουν την πρόκριση για μερικά εκατοστά.

 Σαν σήμερα: Όταν ο Παναθηναϊκός άγχωσε την Μπαρτσελόνα στο «Καμπ Νου» (vid)
Στις 9 Απριλίου 2002, ο Παναθηναϊκός πήγε στη Βαρκελώνη για να υπερασπιστεί το 1-0 της Λεωφόρου για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, και προηγήθηκε με μια βολίδα του Μιχάλη Κωνσταντίνου.
Ομως, οι Καταλανοί με δύο γκολ του νυν προπονητή τους, Λουίς Ενρίκε (23’, 49’) και ένα του πρώην επιθετικού του Ολυμπιακού, Χαβιέρ Σαβιόλα (61’) παίρνουν σκορ πρόκρισης με τον Παναθηναϊκό να σφυροκοπάει στο τελευταίο
μισάωρο την Μπαρτσελόνα για το πολυπόθητο τέρμα που θα του έδινε το εισιτήριο για τα ημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.
Στο 80’ ο Μιχάλης Κωνσταντίνου κάνει προβολή από το μισό μέτρο, αλλά ο Κάρλες Πουγιόλ σταμάτησε τη μπάλα πριν περάσει τη γραμμή.
Ομως, η φάση του αγώνα δημιουργήθηκε στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν το το σουτ του Γκόραν Βλάοβιτς πέρασε μερικά... εκατοστά από το δοκάρι του Ρέινα και όλο το «Καμπ Νου» πάγωσε!
Αυτό το «αχχχχχ» ακούγεται ακόμα και σήμερα από όλους τους φίλους του τριφυλλιού...
Χαρακτηριστικό του πάθους των πρασίνων ήταν πως ο Γιώργος Καραγκούνης για 60 λεπτά αγωνιζόταν με κομμένο χιαστό...

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Παναθηναϊκός: Νικοπολίδης, Σάριτς, Κυργιάκος, Χένρικσεν, Φύσσας, Γκούμας, Μπασινάς, Καραγκούνης (45+ Μικάελσεν), Κόλκα (77 Βλάοβιτς), Λυμπερόπουλος (46 Ολιζαντέμπε), Κωνσταντίνου.
Μπαρτσελόνα: Μπονάνο (84 Ρέινα), Πουγιόλ, ντε Μπουρ, Αμπελάρδο, Κόκο (45+ Κλάιφερτ), Τσάβι, Λουΐς Ενρίκε, Κοκού, Ριβάλντο, Όφερμαρς (74 Γκάμπρι), Σαβιόλα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου