Πολιτεία

Πολιτεία

Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020

Γάντια για κοάλα, μάρσιποι για καγκουρό: μια πρωτοβουλία για τα ζώα της Αυστραλίας

Γάντια για κοάλα, μάρσιποι για καγκουρό: μια πρωτοβουλία για τα ζώα της Αυστραλίας
       Αυστραλοί διασώστες με ένα πόσουμ και το μικρό της που κατόρθωσαν να γλιτώσουν από τη φωτιά
 efsyn.gr
      Μεγάλες είναι οι προσφορές από εθελοντές προς την οργάνωση Animal Rescue Craft Guild η οποία ζήτησε βοήθεια ώστε να φτιαχτούν πλεκτά
σκεπάσματα για νυχτερίδες, γάντια και μάρσιποι για καγκουρό, γάντια για κοάλα, φωλιές πουλιών και άλλα γούνινα «σπίτια» για μαρσιποφόρα της Αυστραλίας, που καίγεται επί μήνες.
Μάρσιποι για μωρά καγκουρό και... πατρόν για όσους θέλουν να βοηθήσουν
https://www.facebook.com/groups/arfsncrafts/
Η οργάνωση έχει δεχθεί προσφορές από όλο τον κόσμο: τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, το Χονγκ Κονγκ, τη Γαλλία και τη Γερμανία. Στόχος είναι να δημιουργηθούν εκατοντάδες προστατευτικοί σάκοι και κουβέρτες για τα άγρια ζώα της Αυστραλίας το φυσικό περιβάλλον των οποίων έχει καταστραφεί.
Οι πυρκαγιές που μαίνονται στην Αυστραλία έχουν καταστρέψει 80 εκατομμύρια στρέμματα γης ενώ εκτιμάται ότι ο αριθμός των ζώων, περιλαμβανομένων των κατοικίδιων και των ζώων εκτροφής, που έχουν σκοτωθεί φτάνει το μισό δισεκατομμύριο. Επίσης, εκατοντάδες χιλιάδες άλλα έχουν τραυματιστεί ή είδαν το φυσικό τους περιβάλλον να καταστρέφεται.
Πλεκτά κουβερτάκια για ζώα
https://www.facebook.com/groups/arfsncrafts/
Σύμφωνα με την Μπελίντα Ορελάνα, ιδρυτικό μέλος της οργάνωσης, η Animal Rescue Craft Guild «δημιουργεί και προσφέρει αντικείμενα σε φιλοζωικές οργανώσεις (…) σε όλη τη χώρα οι οποίες φροντίζουν τα άγρια ζώα».
«Θήκες» για νυχτερίδες που τραυματίστηκαν από τη φωτιά
https://www.facebook.com/groups/arfsncrafts/
Το Animal Rescue Craft Guild δημιουργήθηκε πριν μερικούς μήνες για προσφέρει κρεβάτια και πουλόβερ για σκύλους και γάτες που βρίσκονται στα φιλοζωικά κέντρα. Μετά τη μεγάλη καταστροφή στην Αυστραλία, η σελίδα του στο Facebook μετρά 75.000 μέλη και πολλοί εθελοντές έχουν πλέξει ή ράψει μια σειρά αντικειμένων, όπως γάντια για κοάλα που έχουν κάψει τις πατούσες τους, αλλά και μάρσιπους για μωρά καγκουρό που έχουν χάσει τις μητέρες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου