Πολιτεία

Πολιτεία

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020

Νέο σκάνδαλο, ύψους 200 εκτ. ευρώ με ... δακτυλικό αποτύπωμα Μαξίμου


Η κυβερνητική επιχείρηση οικονομικής εξόντωσης του Documento συνεχίζεται. Για μια ακόμα Κυριακή η εφημερίδα δεν έχει ούτε μια διαφήμιση.
Το αν θα αντέξει τον οικονομικό στραγγαλισμό που επιχειρείται και δεν θα αναστείλει την έκδοσή του το έντυπο του Κώστα Βαξεβάνη μένει να το δούμε.

Ανεξάρτητα του ότι είναι επικοινωνιακό φερέφωνο του ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορεί να μην αναγνωρίζουμε στην εφημερίδα ότι τα ρεπορτάζ της δημιουργούν πονοκέφαλο στου Μαξίμου.
Ετσι και σήμερα έχει κύριο θέμα ένα καραμπινάτο "σκανδαλάκι" που θα μας κοστίσει κάπου 200 εκατομμύρια ευρώ.

Ας παρακολουθήσουμε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα του δημοσιεύματος.

Η πρώτη πράξη της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν η ματαίωση του διαγωνισμού για τις νέες ταυτότητες. Ούτε αποφάσεις για εθνικέ» θέματα ούτε ενέργειες για άλυτα προβλήματα.
Η ματαίωση του διαγωνισμού που ήταν στο τελικό στάδιο παραξένεψε πολλούς, αλλά όχι όσους γνώριζαν και πίστευαν ότι η κυβερνητική πρεμούρα σχετιζόταν με το ποιος θα πάρει τη δουλειά.
Οι πιο καχύποπτοι δικαιώθηκαν. Στις 3 Μαρτίου 2020 οι εταιρείες θα καταθέσουν την προσφορά τους για τον νέο διαγωνισμό, ο οποίος είναι φωτογραφικός.

Οπως υποστηρίζουν εκπρόσωποι πολλών εταιρειών οι οποίες κατέθεσαν τις προτάσεις τους στον προηγούμενο διαγωνισμό που ματαιώθηκε, με διάφορες προφάσεις έχουν μπει εκ του περισσού προδιαγραφές που φωτογραφίζουν δύο εταιρείες και τις θυγατρικές τους.
Ντίλερ και σκιώδης αντιπρόσωπος των εταιρειών που θα κερδίσουν απ’ ό,τι φαίνεται τον διαγωνισμό, αφού είναι απαγορευτικός για τις άλλες εταιρείες, είναι πρόσωπο που εμπλέκεται σε μια περίεργη προμήθεια συστημάτων επικοινωνίας της ΕΛΑΣ, το οποίο δεν κρύβει τη σχέση και τις επαφές του με το πρωθυπουργικό περιβάλλον.
Το ίδιο πρόσωπο ελέγχεται και για υπόθεση δανείων συστημικής τράπεζας μέσω εικονικών εταιρειών και περίεργων δανειοδοτήσεων.

Ο νέος διαγωνισμός για τις ταυτότητες αναμένεται να ανεβάσει το κόστος κατά περίπου 200 εκατ. ευρώ.  
Μοιράσου το :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου