Πολιτεία

Πολιτεία

Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

Προμήθειες που ποτέ δεν έφτασαν στους πληγέντες!!!ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ,ΤΟ ΑΡΧΙΛΑΜΟΓΙΟ!!!ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΙΑ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ!!!ΗΛΙΘΙΟΙ ΚΑΙ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!

Προμήθειες που ποτέ δεν έφτασαν στους πληγέντες
      Γυναίκα αντιδήμαρχος έκρυβε στο πατρικό της σε ορεινό χωριό τόνους τροφίμων και άλλων ειδών οικιακής χρήσης.
 ● Εφοδος των αστυνομικών έπειτα από εισαγγελική εντολή.
 ● «Γαλάζιος» πόλεμος στον δήμο για απευθείας αναθέσεις για έργα αποκατάστασης εφτά και πλέον μήνες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του «Ιανού».

    Σημεία και τέρατα συμβαίνουν στον πολύπαθο Δήμο Καρδίτσας, που εξακολουθεί να πληγώνεται ποικιλότροπα από τον «Ιανό» και διοικείται από τον

«γαλάζιο» δήμαρχο Βασίλη Τσιάκο, στενό φίλο του τοπικού βουλευτή και υπουργού Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρα.

   Αποκαλύφθηκε και έγινε βούκινο σ’ ολόκληρο τον νομό -παρά την αξιοσημείωτη αιδήμονα σιγή των τοπικών μέσων ενημέρωσης- ότι γυναίκα, αντιδήμαρχος του δήμου, έκρυβε στο πατρικό της σπίτι στο ορεινό χωριό Καροπλέσι τόνους τροφίμων και άλλων ειδών οικιακής χρήσης, τα οποία είχαν προσφέρει στον δήμο ιδιώτες και επιχειρήσεις προκειμένου να διανεμηθούν στους πλημμυροπαθείς του «Ιανού», του πλημμυρικού φαινομένου που έπληξε την πόλη της Καρδίτσας τον περασμένο Σεπτέμβριο.

   Η έφοδος των αστυνομικών στο σπίτι στο Καροπλέσι έγινε στα τέλη της περασμένης εβδομάδας με παραγγελία της εισαγγελέα Καρδίτσας έπειτα από ανώνυμη καταγγελία. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν και κατέγραψαν δοχεία με λάδι, πακέτα αλεύρι και μακαρόνια, κονσέρβες κ.λπ.

   Πρόκειται για προμήθειες που έπρεπε να διανεμηθούν αμέσως στους πλημμυροπαθείς, οπότε μένει έωλο το τυχόν επιχείρημα της «άδολης» αποθήκευσης, αφού έχουν περάσει πολλοί μήνες από τις πλημμύρες. Ερευνες πιθανόν να υπάρξουν και σε άλλα σημεία, καθώς κυκλοφορούν φήμες για αποθήκευση κουβερτών και σεντονιών. Δεν έχει γίνει γνωστό αν ο δήμος έχει καταγράψει τις δωρεές πολιτών και επιχειρήσεων σε είδος και αν έχει καταρτιστεί κατάλογος αυτών στους οποίους διανεμήθηκαν. Δεν έχει γίνει επίσης γνωστό αν και ποιοι από τον δήμο συμφώνησαν να αποθηκευτούν τα δωρεάν τρόφιμα στο ορεινό χωριό της Καρδίτσας.

   Μια άλλη πληγή -με αφορμή τον «Ιανό»- γεννάται στον χώρο της Καρδίτσας. Πρόκειται για απευθείας αναθέσεις, προκειμένου να αποκατασταθούν δημοτικές υποδομές που υπέστησαν ζημιές από τις πλημμύρες. Αυτή τη φορά οι απευθείας αναθέσεις σε μηχανικούς και τεχνικές εταιρείες αφορούσαν έργα συνολικού ύψους 3 εκατ. ευρώ, ποσού μεγάλου για τα δεδομένα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Το ποσό αυτό αποτέλεσε έκτακτη επιχορήγηση του υπουργείου Εσωτερικών προς τον Δήμο Καρδίτσας για την κάλυψη ζημιών και καταστροφών που προκάλεσαν οι πλημμύρες του «Ιανού» στην πόλη.

   Και ενώ σε λίγες μέρες έληγε η χρονική ισχύς της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στην περιοχή -κατάσταση που σε έναν βαθμό δικαιολογεί τις απευθείας αναθέσεις, χωρίς όμως να υπηρετεί τη διαφάνεια στα δημόσια και δημοτικά έργα-, με νέα απόφαση της κυβέρνησης η κατάσταση έκτακτης ανάγκης παρατάθηκε για ακόμα ένα εξάμηνο, παρέχοντας αντικειμενικά την ευχέρεια στον Δήμο Καρδίτσας να συνεχίσει την τακτική των απευθείας αναθέσεων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη διαφάνεια, τη χρηστή δημόσια διοίκηση αλλά και την προστασία του δημόσιου χρήματος (αρχές που κατ' αρχήν υπηρετεί ο δημόσιος διαγωνισμός).

   Οι εξελίξεις αυτές προκάλεσαν εμφύλιο πόλεμο στο «γαλάζιο» στρατόπεδο, καθώς δύο νεοδημοκρατικές κατά βάση παρατάξεις στον δήμο ύψωσαν τους τόνους και άρχισαν καταγγελίες και ενστάσεις σε υπερκείμενες αρχές, αλλά και το εύλογο ενδιαφέρον των Καρδιτσιωτών.

   Ο Δήμος Καρδίτσας διοικείται αυτή τη στιγμή από την παράταξη του δημάρχου Β. Τσιάκου (εκλέχτηκε με το χρίσμα της Ν.Δ. και είναι προσωπικός φίλος του υπουργού Δικαιοσύνης και βουλευτή του νομού, Κ. Τσιάρα). Στον χώρο της αντιπολίτευσης στον δήμο ανήκει η παράταξη του Κ. Γκαβογιάννη, που προέρχεται και αυτός από τον χώρο της Ν.Δ. Η παράταξή του καταγγέλλει τις απευθείας αναθέσεις και ζητά τη διενέργεια δημόσιου διαγωνισμού, καθώς, όπως υποστηρίζει, δεν υπάρχει κατεπείγον ζήτημα. Αλλωστε οι απευθείας αναθέσεις λαμβάνουν χώρα 7 και πλέον μήνες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του «Ιανού» (18 Σεπτεμβρίου 2020).

   Για τον δημόσιο διαγωνισμό, υποστηρίζει ο κ. Γκαβογιάννης, «χρειάζονται πέντε μέρες να εκδηλώσουν ενδιαφέρον οι εταιρείες και άλλες δέκα μέρες να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους, σύνολο 15 μέρες, και ξεκινάμε τα έργα». Ενώ κατηγορεί τον δήμαρχο και την παράταξή του για «προχειρότητα, τσαπατσουλιά και κουτοπονηριά».

   Στις διενέξεις εμπλέκονται πλέον με προσφυγές, ενστάσεις κ.λπ. η Οικονομική Επιτροπή του δήμου, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας και άλλοι φορείς, ενώ καλούνται ονομαστικά να πάρουν θέση ο υπουργός Κ. Τσιάρας και ο τοπικός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σπ. Λάππας. Καταγγέλλεται επίσης ότι με τις απευθείας αναθέσεις δαπανώνται κονδύλια για οδούς και υποδομές που δεν έπαθαν τίποτα από τον «Ιανό» και αφήνονται αβοήθητα άλλα δημοτικά έργα και υποδομές.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου