Ο κόσμος το΄χει τούμπανο και ο Μητσοτάκης...κρυφό καμάρι, για τον έλεγχο των ΜΜΕ στην Ελλάδα και τις διώξεις δημοσιογράφων!
Διεθνής περίγελος για ακόμα μια φορά γίνεται η χώρα με ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αφού η ιστοσελίδα του γερμανικού Deutschlandfunk Kultur, φιλοξενεί άρθρο της ανταποκρίτριας του ARD στην Αθήνα, Βερένα Σέλτερ, για την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα που απειλείται επικίνδυνα, με χαρακτηριστικά παραδείγματα την δολοφονία του Καραϊβάζ και το σκάνδαλο Novartis.
«Η ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα περιορίζεται συστηματικά: με επικίνδυνες συνθήκες εργασίας, παρεμπόδιση της δημοσιογραφικής έρευνας, μηνύσεις κατά εργαζομένων στα ΜΜΕ. Και η δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ δεν έχει ακόμη εξιχνιαστεί. Γιατί;»
Αυτό διερωτάται η Βερένα Σέλτερ, σε άρθρο της για την ιστοσελίδα του Deutschlandfunk Kultur. «Το γεγονός ότι η αστυνομία δεν κατάφερε ακόμη να παρουσιάσει αποτελέσματα από τις έρευνες για τη δολοφονία του Καραϊβάζ τροφοδότησε εικασίες ότι μέλη της αστυνομίας ενδέχεται να εμπλέκονται στη δολοφονία. Ωστόσο παραμένει ακόμα εντελώς άγνωστο, τι ερευνούσε ο Καραϊβάζ λίγο πριν τον θάνατό του», γράφει, αναφέροντας ότι η ίδια ήρθε σε επαφή με πηγή που ερευνά το θάνατο του έλληνα ρεπόρτερ – η οποία όμως για λόγους ασφαλείας επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμη στο άρθρο της. «Η δολοφονία του Καραϊβάζ είναι μια ακραία περίπτωση στην Ελλάδα. Το γεγονός όμως ότι ο φόβος και οι ανασφάλειες αναγκάζουν τους δημοσιογράφους να σιωπήσουν είναι εμφανές και σε άλλους τομείς», επισημαίνει η δημοσιογράφος, φέρνοντας ως παράδειγμα το σκάνδαλο Novartis.
Σύμφωνα με τη συντάκτρια του άρθρου, η διεθνής κατάταξη της Ελλάδας στην 70η θέση στην έκθεση για την Ελευθερία του Τύπου, δείχνει με εντυπωσιακό τρόπο ότι η οικονομική πίεση μπορεί να οδηγήσει στην αυτολογοκρισία των δημοσιογράφων: «Θέματα τα οποία ενδέχεται να μην αρέσουν στο αφεντικό αποφεύγονται. Αυτός ο φόβος δεν είναι εντελώς αβάσιμος γιατί στην Ελλάδα, για παράδειγμα, υπάρχει πολύ στενή σχέση μεταξύ των ιδιοκτητών των ΜΜΕ και της κυβέρνησης, συχνά και αλληλοεξάρτηση. (…) Η συγκεκριμένη έκθεση δείχνει επίσης ότι αυτές οι τάσεις έχουν αυξηθεί σημαντικά από το 2019, όταν ανέλαβε καθήκοντα η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη», καταλήγει.
«Οι Έλληνες πολίτες δεν θέλουν η χώρα να στείλει επιπλέον όπλα στην Ουκρανία – Νιώθουν συνδεδεμένοι με την Ρωσία»
Στην απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να σταματήσει την αποστολή
στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία αναφέρεται δημοσίευμα στην ιστοσελίδα
του γερμανικού δημοσιογραφικού δικτύου Redaktionsnetzwerk Deutschland.
Και όπως σχολιάζει, «η κυβέρνηση μπορεί να περιμένει την υποστήριξη του
λαού όσον αφορά την συγκεκριμένη απόφαση. Άλλωστε η πλειονότητα είναι
πολύ επιφυλακτική σχετικά με τις παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία. Σύμφωνα
με δημοσκόπηση, το 65% των Ελλήνων πιστεύει ότι η χώρα πρέπει να
παραμείνει ουδέτερη στον πόλεμο. Το 39% δεν θέλει η Ελλάδα να
συμμετάσχει στις κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας. Πάνω από το ένα τρίτο
δείχνει “κατανόηση” για τη ρωσική εισβολή. Στην Ελλάδα πολλοί άνθρωποι
αισθάνονται συνδεδεμένοι με τη Ρωσία. Αυτό μπορεί να εξηγηθεί, μεταξύ
άλλων, με τις εμπειρίες της οικονομικής κρίσης και την κοινή πίστη στην
Ορθοδοξία», επισημαίνει το δημοσίευμα.
Πηγή: hellasjournal.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου