Κοιτάξτε όλη τη δουλειά που έχει κάνει η πρεσβεία τα πέντε και πλέον χρόνια που βρίσκομαι εδώ, επεκτείνοντας τη MDCA, δουλεύοντας για την προώθηση της ενεργειακής διαφοροποίησης, αλλά και για την απόρριψη της ρωσικής παραπληροφόρησης.

 Ολα αυτά ήταν απολύτως ζωτικής σημασίας για να απαντήσουμε στην 24η Φεβρουαρίου. Δόξα τω Θεώ που είχαμε την Αλεξανδρούπολη, η οποία διαδραμάτισε τόσο σημαντικό ρόλο στο να φτάσει η στρατιωτική υλικοτεχνική υποστήριξη των ΗΠΑ στην πρώτη γραμμή, στα κράτη – μέλη του ΝΑΤΟ. (…) Αυτός ο πόλεμος θα τελειώσει. 

Και όταν τελειώσει, ο ρόλος της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ θα είναι ακόμη πιο σημαντικός. Νομίζω ότι το κέντρο βάρους της ευρωπαϊκής γεωπολιτικής θα μετατοπιστεί προς την Ανατολή. Και αν κοιτάξετε τον χάρτη και δείτε πού είναι συγκεντρωμένες οι ρωσικές δυνάμεις σήμερα με την ήττα της επίθεσης στο Κίεβο, θα αντιληφθείτε ότι συγκεντρώνονται στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας και στην Αζοφική Θάλασσα. 

Αυτή είναι η περιοχή της ελληνικής ιστορικής γεωπολιτικής επιρροής και είναι η περιοχή της νοτιοανατολικής πλευράς του ΝΑΤΟ, όπου η Ελλάδα διαδραματίζει έναν απαραίτητο ρόλο ακριβώς λόγω της Αλεξανδρούπολης, λόγω της Σούδας. Η Σούδα είναι απαραίτητη για την υποστήριξη του αποτυπώματος του ναυτικού των ΗΠΑ ειδικά σε μια περίοδο υψηλών εντάσεων όπως αυτή, κάτι που και η υφυπουργός Νούλαντ επεσήμανε. (…)

 Είναι πολύ θετικό για εμάς που η Ελλάδα ήταν από τους συμμάχους του ΝΑΤΟ που ανταποκρίθηκαν άμεσα μετά την έναρξη του πολέμου. Η νούμερο ένα απαίτηση των Ουκρανών αυτή τη στιγμή είναι οι σφαίρες και αυτό είναι στην πραγματικότητα ένα από τα πράγματα που μπορεί να προσφέρει η Ελλάδα. Για να απαντήσω στην ερώτησή σας, ναι, ελπίζουμε πολύ ότι η Ελλάδα, όπως όλοι οι σύμμαχοί μας στο ΝΑΤΟ, θα βρει τρόπους να συνεχίσει την υποστήριξή της στη στρατιωτική ενίσχυση. (…) η Ελλάδα έχει ήδη κάνει πολλά και αυτό ήταν μέρος του μηνύματος που έφερε η υφυπουργός Εξωτερικών Βικτόρια Νούλαντ, να πει «ευχαριστώ».

Τζέφρι Πάιατ

(Ο ανθύπατος μοιράζει συγχαρητήρια στους αμερικανοτσολιάδες. Και δεν μασάει τα λόγια του. Η κυνική περιγραφή του για το ρόλο της χώρας μας στους πολεμικούς σχεδιασμούς των Αμερικάνων και του ΝΑΤΟ δείχνει οτι προορίζουν τον ελληνικό λαό σαν κρέας για τα κανόνια τους)