Πολιτεία

Πολιτεία

Κυριακή 23 Απριλίου 2023

Είχαμε μπάτσους, τώρα προέκυψαν και παπάδες σε μαφιόζικες συμμορίες.

Μόλις προχτές μάθαμε για ένα τύπο από την Καστοριά που κάποια στιγμή βρέθηκε στο Φανάρι στο περιβάλλον  του Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Πέταξε τα λαϊκά ρούχα φόρεσε ράσα από διάκος εξελίχθηκε σε Μέγας Αρχαιοφύλακας. του Οικουμενικού Πατριαρχείου για να καταλήξει ένας κοινός κλέφτης και να συλληφθεί.

Σήμερα μαθαίνουμε για έναν άλλο απατεώνα παπά, “δικό” μας αυτή την φορά, μέλος της πολυμελούς µαφιόζικης συμμορίας που εξαρθρώθηκε πρόσφατα από την ∆ίωξη Εκβιαστών.

Διαβάζουμε στο “Πρώτο Θέμα”: “Το μεσημέρι της 20ής Αυγούστου του 2020 ένας κοσμηματοπώλης στα δυτικά προάστια πηγαίνει στο Τμήμα Ασφαλείας Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη και κάνει μήνυση για «Απάτη κατά συναυτουργία» σε βάρος του ιερέα της οργάνωσης και δύο ακόμα αγνώστων δραστών. «Ειδικότερα ο παπάς, μετέβηκε στο χρυσοχοείο ιδιοκτησίας του και εκμεταλλευόμενος την ιερατική του ιδιότητα, µε την πρόφαση πώλησης πολύτιμων λίθων που ανήκαν σε αποθανόντα Μητροπολίτη και από τα χρήματα θα ενισχύονταν η εκκλησία στην οποία άνηκε, απέσπασε από αυτόν 9.350 ευρώ. Ο ιερέας έπεισε τον κοσμηματοπώλη να αγοράσει τους εν λόγω πολύτιμους λίθους, ωστόσο, όπως διαπίστωσε, µμεταγενέστερα που διενεργήθηκε ειδικός γεµολογικός έλεγχος, ήταν υψηλής ποιότητας προσομοιώσεις».

Και φυσικά εκτός απ’ τον παπά στην συμμορία ήταν ένα τσούρμο μπάτσοι. Αντιγράφουμε από το σχετικό ρεπορτάζ που υπογράφει ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στο “Βήμα”:

Νέα ερωτηματικά για το εύρος της εγκλη­ματικότητας αλλά και για τη διαφθορά στην ΕΛ.ΑΣ. ανακύπτουν από την έρευνα για το μεγάλο κύκλωμα απά­της, εκβιάσεων αλλά και αιματηρών επιθέσεων με τη συμμε­τοχή 67 ατόμων που εξάρθρωσε το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττι­κής, με 90 θύματα, τα οποία έχασαν συνο­λικά 2.600.000 ευρώ. Στην υπόθεση αναδεικνύεται η εμπλοκή επίορκων αστυνομικών (τουλάχιστον 10 άτομα σε διάφορα αστυνομι­κά τμήματα της Αττικής και της επαρχίας και ένας σε κρίσιμη υπηρε­σία του αρχηγείου της Αστυνομίας).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου