Πολιτεία

Πολιτεία

Δευτέρα 8 Μαΐου 2023

Προεκλογικές εξαγγελίες Μητσοτάκη που υποτιμούν την νοημοσύνη μας.

Μόλις δυο βδομάδες πριν από τις εκλογές, σε άλλη μια κίνηση Μαυρογιαλουτισμού, ο Μητσοτάκης πετάει χάντρες για μεταξωτές κορδέλες στους πολίτες υποτιμώντας την νοημοσύνη τους, λειτουργώντας σαν κοινός ψηφοθήρας. Από τα ναυπηγεία Ελευσίνας όπου συμμετείχε σε συζήτηση με πολίτες, με θέμα την οικονομία, ο πρωθυπουργός ανάγγειλε μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 10% για όλους τους ιδιοκτήτες που έχουν ΑΣΦΑΛΙΣΕΙ τα σπίτια τους για το σύνολο του έτους έναντι φυσικών καταστροφών, κάνοντας ένα ξεκάθαρα δώρο στις ασφαλιστικές εταιρείες που θα το πληρώσουν οι πολίτες.

Yποσχέθηκε επίσης Youth Pass που θα περιλαμβάνει ενίσχυση 150 ευρώ κάθε χρόνο σε κάθε νέο που ενηλικιώνεται για πολιτιστικές, τουριστικές δραστηριότητες και μεταφορές και από 1/1/2024 αύξηση στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων της οικογενειακής παροχής σε 20 ευρώ το μήνα για τους εργαζόμενους γονείς με ένα παιδί (70 αντί 50 που είναι τώρα), 50 ευρώ για τα δύο και τρία παιδιά (120 αντί 70 και 170 αντί 120 που είναι τώρα αντίστοιχα).

«O κ. Μητσοτάκης μέχρι τις εκλογές προλαβαίνει να δώσει κάτι παραπάνω στους 18άρηδες, μπας και εξαγοράσει τη ψήφο τους, γιατί με ένα 150άρι που μέσα στον πανικό του έταξε σήμερα, δεν αρκεί για να τον γλιτώσει στις κάλπες. Κατά τα άλλα εμφανίστηκε για ακόμη μια φορά ως ντίλερ ασφαλιστικών εταιρειών», σχολιάζει καυστικά ο ΣΫΡΙΖΑ.

Από την πλευρά του το ΚΚΕ αναφέρει: “Ο Μητσοτάκης έριξε προεκλογικά δίχτυα με τρεις ακόμα εξαγγελίες ενδεικτικές για το πώς στα πλαίσια του σάπιου συστήματος «δίνουν ένα και παίρνουν δέκα», κι αυτό το ένα πάλι για τους ομίλους”.

 

#Μητσοτάκης: "Θα έχουμε μείωση στον ΕΝΦΙΑ 10%, με αυτό τον τρόπο θα βοηθήσουμε τις ιδιωτικές ασφαλιστικές να πλουτίσουν.." Συγνώμη τυπογραφικό λάθος: "θα ενθαρρύνουμε τους συμπολίτες μας έχουν και μια ιδιωτική ασφαλιστική κάλυψη.." #ΜΕ_ΤΟΝ_ΚΥΡΙΑΚΟ

2 σχόλια: