Πολιτεία

Πολιτεία

Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023

Το Υπουργείο Παιδείας “καταργεί” την Επέτειο του Πολυτεχνείου! – Η Overdose ηλιθιότητας, ανηθικότητας αλαζονείας και ξεδιαντροπιάς, υφυπουργός Παιδείας, πίσω απ’ αυτή την απόφαση;

 Δεν φτάνει που οι δεξιοί επιχειρούν με κάθε τρόπο να ξαναγράψουν την πρόσφατη ιστορία μας, τώρα προχώρησαν ένα βήμα παραπάνω

Οπως καταγγέλλει η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας μια συνδικαλιστική οργάνωση της οποίας η πλειοψηφία του Δ.Σ πρόσκειται στο κυβερνητικό κόμμα στην εγκύκλιο που στάλθηκε στα σχολεία από το υπουργείο Παιδείας και γίνεται αναφορά στις σχολικές γιορτές, απουσιάζει η σχολική γιορτή του Πολυτεχνείου και της Εθνικής Αντίστασης.

Πέρα από το γεγονός ότι μια εγκύκλιος δεν μπορεί να καταργήσει ένα Προεδρικό Διάταγμα, αντιλαμβάνεστε ότι, ιδιαίτερα στη σημερινή συγκυρία όπου ο φασισμός και ο ρατσισμός ενισχύονται ποικιλότροπα από διάφορους κύκλους, είναι το λιγότερο απαράδεκτο να υπάρξει από την πλευρά του ΥΠΑΙΘΑ οποιαδήποτε προσπάθεια κατάργησης της εορτής του Πολυτεχνείου. Σε κάθε περίπτωση, οι εκπαιδευτικοί θα τιμήσουν την εξέγερση του Πολυτεχνείου, τον αντιδικτατορικό αγώνα και την Εθνική Αντίσταση όπως ακριβώς κάνουν κάθε χρόνο”, τονίζεται στην ανακοίνωση της ΔΟΕ.

 Δεν νομίζουμε αυτή η εξέλιξη να οφείλεται στον υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη.

Ισως αυτή η απόφαση του υπουργείου Παιδείας να εκδόθηκε με πρωτοβουλία της εντελώς ανιστόρητης Υφυπουργού Παιδείας, Δόμνας Μιχαηλίδου. Πιθανόν η “φεγγαρόφωτη” κατά Σάκη Μουμτζή, η Overdose ηλιθιότητας, ανηθικότητας αλαζονείας και ξεδιαντροπιάς, κατά την άποψη μας, αυτή την φορά να έκανε άλλο ένα μεγάλο ατόπημα. Κι τώρα δεν έκανε κάποιες γελοίες δηλώσεις, όπως τότε που “ανακάλυψε” τα τρομερά και επικίνδυνα όπλα, που είχαν οι φοιτητές της ΑΣΟΕΕ, για να προσπεράσεις με ειρωνεία και χλευασμό τα λεγόμενα της. Ούτε στοχοποίησε ένα κακοποιημένο κοριτσάκι, όπως τότε που δέχτηκε την “επίσκεψη” του φεμινιστικού τομέα του Ρουβίκωνα. Προσπαθεί να διαγράψει, απ’ το να διδάσκονται στα σχολεία, πρόσφατες στιγμές της ιστορίας μας. Κι αυτό είναι έγκλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου