Πολιτεία

Πολιτεία

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023

Δεν καταλαβαίνεις τις αποφάσεις που παίρνεις; Ούτε η επιστήμη...


Ο τρόπος που λειτουργεί ο εγκέφαλος μας και άρα το πώς ‘δημιουργεί’ συνείδηση και πώς παίρνουμε τις αποφάσεις που παίρνουμε παραμένουν μυστήρια, μετά μια δεκαετία και δισεκατομμύρια ευρώ ερευνών.

Ξέρεις πως ό,τι νιώθουμε, ό,τι δεν νιώθουμε, ό,τι αντιλαμβανόμαστε, ό,τι κάνουμε (τα πάντα) είναι στο μυαλό.

Δηλαδή, στον εγκέφαλο.

Αντιλαμβάνεσαι λοιπόν, ότι για να τακτοποιήσουμε τα πολλά και διάφορα θέματα που ‘δημιουργεί’ ο πιο ‘δυνατός’ υπολογιστής –βάρους 1.4 κιλών και ‘σπίτι’ 86 δισεκατομμυρίων νευρώνων-, θα πρέπει να γίνει κατανοητό πώς λειτουργεί.

Εν έτη 2023 δεν υπάρχει σχετική θεωρία που να βρίσκει σύμφωνους όλους τους επιστήμονες.

Επίσης, οι επιστήμονες δεν συμφωνούν καν, πως η λύση στο πρόβλημα είναι η προσομοίωση του, στην οποία έχουν επενδυθεί δισεκατομμύρια από το 2011 σε διάφορα προγράμματα που ‘τρέχουν’ σε πολλές χώρες.

Το ευρωπαϊκό σχετικό εγχείρημα έριξε αυλαία τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Σε περισσότερα από 10 χρόνια προσπαθειών, δεν προέκυψε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Πρόσφερε ωστόσο, στην ανθρωπότητα έναν τρισδιάστατο ψηφιακό χάρτη που ενσωματώνει διαφορετικές πτυχές της οργάνωσης του ανθρώπινου εγκεφάλου, σε επίπεδο χιλιοστού και μικρομέτρου.

Σκέψου το ως Google Earth του εγκεφάλου.

Το αμερικανικό πρότζεκτ συνεχίζεται.

Έχει έτοιμη την καταγραφή της ταυτόχρονης δραστηριότητας περισσότερων από 1.000.000 νευρώνων, σε εγκέφαλο ποντικιού. Είναι η μεγαλύτερη της ιστορίας. Υπάρχει βέβαια, μια κάποια απόσταση από τους 86.000.000.000 νευρώνες του ανθρώπινου εγκεφάλου.Συνεχισε την αναγνωση του αρθρου εδω!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου