Πολιτεία

Πολιτεία

Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023

Σκοτώνουν μόνοι τους τους αιχμάλωτους



Πηγή: ΚΟΝΤΡΑ

Κανονική «κηδεία» ο αλαζόνας Ντανιίλ Χαγκάρι, εκπρόσωπος Τύπου του σιωναζιστικού στρατού. Δείτε το ύφος του:

«Κατά τη διάρκεια μάχης στη Σουζάια, ο ισραηλινός στρατός κατά λάθος θεώρησε τρεις ομήρους, ως εχθρούς. Ως αποτέλεσμα, οι στρατιώτες άνοιξαν πυρ εναντίον τους και τους σκότωσαν. Κατά τη διάρκεια ελέγχων στην περιοχή που έγινε το περιστατικό εγέρθησαν υπόνοιες για την ταυτότητα των θανόντων. Τα πτώματά τους μεταφέρθηκαν στην ισραηλινή επικράτεια για εξέταση, μετά την οποία διαπιστώθηκε ότι ήταν τρεις ισραηλινοί όμηροι. Ο Γιοτάμ Χαΐμ που είχε απαχθεί από το κιμπουτς Κφαρ Αζά από την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς στις 7 Οκτώβρη. Ο Σαμίρ

Ταλάκα που είχε απαχθεί από το κιμπούτς Νιρ Αμ από την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς στις 7 Οκτώβρη. Η οικογένεια του τρίτου ομήρου έχει ειδοποιηθεί και ζήτησε να μη δημοσιοποιηθεί το όνομά του». 

To όνομα του τρίτου αιχμάλωτου που σκότωσαν μέσα στον πανικό τους οι σιωναζιστές δεν άργησε να αποκαλυφθεί. Ηταν ο Αλόν Σίμρεζ. Αλλά τα ονόματα δεν έχουν σημασία. Σημασία έχει το ότι τους σκότωσαν, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι αυτοί ήταν άοπλοι. Τους πέρασαν για παλαιστίνιους άμαχους, τους οποίους, ως γνωστόν, πυροβολούν με σαδιστική απόλαυση.

«Δεν γνωρίζουμε αν οι τρεις όμηροι εγκαταλείφθηκαν από τους απαγωγείς τους ή διέφυγαν από τον τόπο κράτησής τους», δήλωσε ο Χαγκάρι. Ούτε εμείς το γνωρίζουμε και δεν αποκλείουμε τίποτα (θα πιστέψουμε μόνο ό,τι ανακοινώσει η Αντίσταση, αν ανακοινώσει). Σημασία, όμως, έχει πως τους σκότωσαν αυτοί και όχι η Αντίσταση. Ολο το σιωναζιστικό σύστημα προπαγάνδας έλεγε τις προηγούμενες μέρες, μετά τις δηλώσεις στελεχών των αντιστασιακών οργανώσεων, ότι οι σιωναζιστές μπορούν να πάρουν τους αιχμάλωτους ζωντανούς μόνο με συμφωνία ανταλλαγής, υπό τους όρους της Αντίστασης (βασικός όρος είναι πλέον η οριστική παύση του πυρός και η αποχώρηση των σιωναζιστών από τη Λωρίδα της Γάζας), η σιωναζιστική προπαγάνδα ούρλιαζε, πως η Αντίσταση απειλεί να σκοτώσει τους αιχμάλωτους!

Τελικά τους σκοτώνουν αυτοί. Σκότωσαν έναν αιχμάλωτο που προσπάθησαν να αρπάξουν, μεταμφιεσμένοι σε πλήρωμα ασθενοφόρου του Ερυθρού Σταυρού (η Αντίσταση παρουσίασε πλήρη τεκμηρίωση με βίντεο) και τώρα σκότωσαν άλλους τρεις. Αυτοί είναι οι φονιάδες των αιχμαλώτων της Αντίστασης, των δικών τους ανθρώπων δηλαδή. Αντίθετα, η Αντίσταση συμπεριφέρεται στους αιχμάλωτους με σεβασμό, όπως αποκαλύπτουν όλες οι μέχρι τώρα μαρτυρίες αιχμαλώτων (το απέδειξαν και οι σκηνές της ανταλλαγής, και τις εφτά μέρες της προσωρινής ανθρωπιστικής εκεχειρίας που έγινε ανταλλαγή κρατούμενων).

Χτες, προστέθηκε μια ακόμη μαρτυρία, με την πρώην αιχμάλωτη Τσεν Γκολντστάιν-Αλμοκ να δηλώνει στους New York Times, ότι αυτή και τα παιδιά κρατούνταν μαζί και ότι τους συμπεριφέρονταν με σεβασμό, χωρίς να τους τραυματίσουν σωματικά.

Αξίζει να σημειωθεί πως λίγη ώρα προτού ανακοινωθεί ο σκοτωμός των τριών αιχμάλωτων από «φίλια πυρά», ο Χαγκάρι έλεγε στους δημοσιογράφους: «Πληρώνουμε βαρύ τίμημα στη Γάζα, αλλά οι στόχοι μας είναι σταθεροί: ανατροπή της Χαμάς και ανάκτηση των ομήρων. Δεν υπάρχουν άλλες επιλογές. Δυστυχώς, πρέπει να πληρώσουμε ένα τίμημα σε αίμα για να πετύχουμε τους στόχους μας. Δεν θα είναι εύκολο»!

Αντιλαμβάνεστε πώς εισέπραξαν το σκότωμα των τριών οι οικογένειες των θυμάτων. Μέσα στη νύχτα έγινε συγκέντρωση μπροστά από το αρχηγείο του σιωναζιστικού στρατού (στρατιωτική βάση Κίρια) στο Τελ Αβίβ και άφησαν την οργή τους να ξεχειλίσει. «Εχετε ξεπεράσει όλα τα όρια. Σταματήστε τον πόλεμο και κλείστε μια συμφωνία για να απελευθερώσετε αμέσως τους κρατούμενους. Οι θάνατοι στρατιωτών και η εγκατάλειψη των κρατουμένων είναι αρκετές». «Μόνο πτώματα επιστρέφουν από τη Γάζα και γι’ αυτό πρέπει να γίνει κατάπαυση του πυρός. Θέλουμε να δούμε τους κρατουμένους μας ζωντανούς». Τέτοιες δηλώσεις γίνονταν στα σιωνιστικά Μέσα που κάλυπταν τη συγκέντρωση.

«Συμφωνία ανταλλαγής κρατουμένων τώρα» ήταν το σύνθημα-κάλεσμα για τη συγκέντρωση. Δεν ήταν λίγοι αυτοί-ές από τις οικογένειες των αιχμάλωτων που απειλούσαν ότι θα ξεκινήσουν απεργία πείνας.

ΥΓ1. Το μαύρο ανέκδοτο της ημέρας σε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου: Η κατά λάθος δολοφονία ομήρων στη Γάζα είναι αποκαρδιωτική. Αυτό είναι ένα αποτέλεσμα που δεν θέλαμε να δούμε.

ΥΓ2. Σενάρια μπορεί να κάνει πολλά κάποιος. Παραδείγματος χάριν, ότι η Αντίσταση έριξε στους σιωναζιστές τους τρεις αιχμάλωτους σαν τυράκι κι αυτοί δεν είδαν τη φάκα. Για σκεφτείτε, όμως, και το άλλο. Γιατί ο Χαγκάρι έσπευσε να ανακοινώσει αμέσως τον σκοτωμό; Τόσους νεκρούς κρύβουν κάθε μέρα, γιατί όχι κι αυτούς τους τρεις; Μήπως η ηγεσία του σιωναζιστικού στρατού, τρομαγμένη από τη συνεχή αιμορραγία των αξιωματικών του και το ξεφτίλισμα των πιο επίλεκτων δυνάμεών του στα πεδία των μαχών, θέλησε να στείλει μήνυμα στους Νετανιάχου-Γκάλαντ ότι πρέπει να σταματήσουν τον πόλεμο; Οταν αποδεικνύεται πως ο πόλεμος οδηγεί μόνο σε σκοτωμό αιχμάλωτων από τον ίδιο το νεοναζιστικό στρατό, τότε ως μόνη εναλλακτική αναδεικνύεται το σταμάτημα του πολέμου και μια συμφωνία ανταλλαγής κρατούμενων.

Εμείς δε θα υιοθετήσουμε τίποτα. Εκείνο που θέλουμε να τονίσουμε είναι πως σε κάθε περίπτωση, όποιο σενάριο κι αν πάρει κάποιος, η Αντίσταση έχει πλέον το πάνω χέρι και την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου