Πολιτεία

Πολιτεία

Τρίτη 16 Ιουλίου 2024

Και επειδή “δεν μπορούμε να είμαστε η τελευταία σοβιετική Δημοκρατία”, όπως μας είπε ο κ. Κωστής Χατζηδάκης, εφαρμόζονται Μαυραγορίτικες πρακτικές από τα golden boys της ΔΕΗ που διόρισε ο Μητσοτάκης

Αν ακούσει κανείς το βιογραφικό του τέως διευθυντή Προμηθειών και Κέντρου Δοκιμών, Ερευνών και Προτύπων της ΔΕΗ Κώστα Σταματάκη -όπως το παρουσίασε ο ίδιος σε τηλεοπτική εκπομπή- θα διαπιστώσει ότι ο συνταξιούχος πλέον, πρώην εργαζόμενος σε επιτελική θέση στην ΔΕΗ, έχει τεράστια εμπειρία και συνεπώς βαρύνουσα άποψη για το πώς διαμορφώνονται τα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας.

Αν μπει, λοιπόν, κάποιος/α στην διαδικασία να διαβάσει το κείμενο που υπογράφει σήμερα στην “ΕφΣυν” θα διαπιστώσει τεκμηριωμένα γιατί ο Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του “μας κοροϊδεύουν ασύστολα”, με τις δικαιολογίες που επικαλούνται για τις εξωφρενικές αυξήσεις που έρχονται στις τιμές του ρεύματος.

“Το πρόβλημα των τεράστιων αυξήσεων στην χονδρική αγορά που στην ουσία προκαλείται από την μαυραγοριτική αισχροκέρδεια του καρτέλ στο ρεύμα που πρωταγωνιστούν ο Στάσης και η παρέα του στη ΔΕΗ. Οι τεράστιες αυτές αυξήσεις θα περάσουν άμεσα τον επόμενο μήνα στους καταναλωτές μέσω των χρωματιστών τιμολογίων”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Σταματάκης. Οσο για τα προσχήματα που επικαλείται η κυβέρνηση για τις αυξήσεις ρεύματος συμπληρώνει: “Αυτά είναι δικαιολογίες και ανοησίες για τους άσχετους, ΟΧΙ για ανθρώπους πρώην στελέχη της ΔΕΗ. Είναι δικαιολογίες για να βγάλουν τεράστια κέρδη οι μαυραγορίτες της ΔΕΗ, τα golden boys του Μητσοτάκη!”.

Και επειδή “δεν μπορούμε να είμαστε η τελευταία σοβιετική Δημοκρατία”, όπως μας είπε ο κ. Κωστής Χατζηδάκης πρέπει να αναπροσαρμοστούν οι μισθοί των στελεχών της ΔΕΗ. 

Ετσι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Γ. Στάσσης θα λαμβάνει 360.000 ευρώ τον χρόνο ενώ πάνω από 200.000 ευρώ άλλοι σύμβουλοι. Γενικά “Μοιράζουν ακριβές λιμουζίνες, μπόνους και αστρονομικές αμοιβές στην ΔΕΗ”, όπως ανέφερε δημοσίευμα της “ΕφΣυν”.

Ας παρηγορηθούμε όμως. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης χτίζει φαραωνικό ανάκτορο, με δικά μας λεφτά, στην Τζια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου