Πολιτεία

Πολιτεία

Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Ο ΙΣΡΑΗΛΙΤΟΛΑΓΝΟΣ ΜΑΣ ΜΠΛΕΚΕΙ!ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΟΙΟΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ!ΧΑΜΑΣ!

Η Χαμάς (حركة حماس, ακρωνύμιο του حركة المقاومة الاسلامية ή Harakat al-Muqāwama al-Islāmiyya ή «Ισλαμικό Κίνημα Αντίστασης») είναι μία παλαιστινιακή σουνιτική παραστρατιωτική οργάνωση και πολιτικό κόμμα που κατέχει σήμερα την πλειοψηφία των εδρών του εκλεγμένου νομοθετικού συμβουλίου στην Παλαιστινιακή Εθνική Αρχή.[1]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ!

Υπουργείο: Απέπλευσε παράνομα - ΚΚΕ: Ο λαός να καταδικάσει την υποστήριξη στο Ισραήλ

Διαμαρτύρεται η Χαμάς για το μπλόκο σε πλοία για τη Γάζα

Διαμαρτύρεται η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς για τη στάση των ελληνικών λιμενικών αρχών να ακινητοποιήσουν και να γυρίσουν πίσω ανοιχτά του Περάματος, πλοίο με 30 Αμερικανούς ακτιβιστές, που απέπλευσαν με στόχο να σπάσουν το ναυτικό αποκλεισμό του Ισραήλ. Το πλοίο,«The Audacity of Hope», ξεκίνησε το απόγευμα της Παρασκευής από το Πέραμα και είχε διανύσει μόλις ένα ναυτικό μίλι, όταν σταμάτησε την πορεία του από την παρέμβαση των δυνάμεων. Παράλληλα, οι άνδρες του λιμενικού απαγόρευσαν την έξοδο των ακτιβιστών από τα υπόλοιπα πλοία που παραμένουν δεμένα στο Πέραμα.
Για μια "απάνθρωπη ενέργεια" που "αντιβαίνει στους διεθνείς κανόνες" κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς, που διαμαρτύρεται για τη στάση των ελληνικών αρχών έναντι του στολίσκου που επρόκειτο να πλεύσει προς τη Γάζα για να σπάσει τον ισραηλινό αποκλεισμό της περιοχής.
Η τακτική αυτή είναι "το αποτέλεσμα των πιέσεων που ασκούν οι σιωνιστές κατακτητές" αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της Χαμάς, που εκδόθηκε από την πολιτική της διοίκηση στη Δαμασκό, αντίγραφό της οποίας περιήλθε στην κατοχή του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων.
Με την ανακοίνωση-διαμαρτυρία η Χαμάς καλεί παράλληλα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τις οργανώσεις προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να "ασκήσουν πίεση στην κυβέρνηση" της Ελλάδας προκειμένου να επιτρέψει τον απόπλου του στολίσκου για τη Λωρίδα της Γάζας.
Εντωμεταξύ νωρίς την Παρασκευή, εκδόθηκε η απαγόρευση απόπλου όλων των πλοίων από τα ελληνικά λιμάνια για τη θαλάσσια περιοχή της Γάζας από τον Χ. Παπουτσή. Ως αποτέλεσμα της απόφασης, δεν απέπλευσαν πλοία με ακτιβιστές στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για συμπαράσταση στους Παλαιστινίους "Ένα καράβι για τη Γάζα".
Οι σχετικές εντολές επιδόθηκαν στις Λιμενικές Αρχές της χώρας.
Ειδικότερα για τα πλοία υπό ελληνική σημαία θα πραγματοποιούνται σχετικές εγγραφές στα ημερολόγια γέφυρας μαζί με επίδοση τόσο της παραπάνω Αγγελίας όσο και της ανακοίνωσης του Υπουργείου Εξωτερικών, ημερομηνίας 22 Ιουνίου 2011.
Επίσης, θα υπάρχει συνεχής ηλεκτρονική επιτήρηση του ευρύτερου χώρου της Ανατολικής Μεσογείου και αστυνομικοί έλεγχοι σε επιβάτες και πληρώματα.
"Υπέκυψε στις πιέσεις του Ισραήλ"
Με αφορμή την απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, οι εκπρόσωποι του "Audacity of Hope" παραχώρησαν συνέντευξη τύπου και κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι υπέκυψε στις πιέσεις του Ισραήλ.

O Βαγγέλης Πισίας δήλωσε στην συνέντευξη πως "αυτή τη στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση άρχισε να χτυπά τα πλοία του στόλου, εμείς εκφράζουμε τη θέση του ελληνικού λαού και καταδικάζουμε την πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης και τη στάση της. Ο ελληνικός λαός δεν έχει σχέση με όλα αυτά και είναι πάντα δίπλα στον παλαιστινιακό λαό. Το ταξίδι τώρα άρχισε και οι προσπάθειες να αποπλεύσουν τα πλοία θα συνεχιστούν".
Ο Ντρορ Φάιλερ, Σουηδός γεννημένος στο Ισραήλ, δήλωσε "πέρσι φτάσαμε κοντά στη Γάζα, φέτος ελπίζω να φτάσομε ακόμα πιο κοντά, το ταξίδι μόλις άρχισε. Έχουμε εναντίον μας τις αρχές, μα μαζί μας τον λαό".
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναφέρεται ότι θα επιβληθούν κυρώσεις κατά των «υπευθύνων» του απόπλου:

«Το πλοίο απέπλευσε παράνομα χωρίς άδεια απόπλου της Λιμενικής Αρχής  από Ναυπηγείο της περιοχής Περάματος και ενώ εκκρεμούσαν προς αποκατάσταση  ουσιώδεις ελλείψεις στον Τομέα της Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας.
Το εν λόγω πλοίο αρχικά  ακινητοποιήθηκε από πλωτά του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και εν συνεχεία συνοδευόμενο οδηγήθηκε ασφαλώς στον λιμένα Κερατσινίου, όπου και θα επιβληθούν κατά των υπευθύνων οι προβλεπόμενες από την κείμενη νομοθεσία κυρώσεις».
Υπενθυμίζεται ότι ο ΥΠΕΞ του Ισραήλ Αβιγκντορ Λίμπερμαν απέφυγε, με διπλωματικό τρόπο, να απαντήσει στην ερώτηση αν το Ισραήλ θα επιχειρήσει να σταματήσει τα πλοία που θα αποπειραθούν να σπάσουν τον αποκλεισμό της Γάζας, μετά τη συνάντηση που είχε στη Βιέννη με τον Αυστριακό ομόλογό του, Μίχαελ Σπιντελέγκερ.
Και στην Κρήτη
Σύμφωνα με την απόφαση του Χ. Παπουτσή απαγορεύθηκε από άνδρες του λιμενικού και στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου ο απόπλους καναδικού πλοίου, που συμμετέχει στην αποστολή «Free Gaza».

Το πλοίο με το όνομα Ταχρίρ μεταφέρει περίπου 45 ανθρώπους.

Οι άνδρες του λιμενικού περικύκλωσαν το πλοίο και ζήτησαν από τον καπετάνιο να παραδώσει τα χαρτιά του. Ένταση δημιουργήθηκε όταν εκείνος αρνήθηκε να παραδώσει στις αρχές τα πρωτότυπα έγγραφα και ήθελε να δώσει αντίγραφα.

Η συλλογή χρημάτων για την αγορά του πλοίου έγινε από χιλιάδες Καναδούς πολίτες .
 
ΚΚΕ: Απαράδεκτη απόφαση
"Είναι απαράδεκτη η απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει τον απόπλου των πλοίων που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια με προορισμό τη Γάζα. Είναι μία ακόμα ενέργεια υποστήριξης και συνεργασίας με την ισραηλινή κυβέρνηση που συνεχίζει και κλιμακώνει την εγκληματική της πολιτική σε βάρος του παλαιστινιακού λαού. Ο απάνθρωπος αποκλεισμός της Γάζας πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα, ο ελληνικός λαός πρέπει να καταδικάσει την υποστήριξη που παρέχει η ελληνική κυβέρνηση και οι άλλες κυβερνήσεις της ΕΕ στο κράτος του Ισραήλ. Το εργατικό - λαϊκό κίνημα πρέπει να ισχυροποιήσει την πάλη του κατά των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και της ελληνικής συμμετοχής", αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του για τη σημερινή απαγόρευση απόπλου που διέταξε ο Χρ.Παπουτσής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου