Πολιτεία

Πολιτεία

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΖΟΡΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Οκτωβρίου 16, 2012
Γράφει η Κανέλλα Καζακοπούλου
Η ελληνική κοινωνία, πλήν ορισμένων ανώδυνων για το σύστημα και από καιρού είς καιρόν αντιδράσεων, σε τίποτα δέν διαφέρει από μελλοθάνατους που περιμένουν πριν την τελική ομαδική εκτέλεση να εμφανιστεί έξω από τη φυλακή ο τιμωρός καβαλάρης με το μαύρο άλογο, ο μυθικός και ανίκητος ΖΟΡΡΟ, για να την ελευθερώσει.
Οσο και άν γνωρίζουμε οτι αυτό ειναι ενα παραμύθι, εν τούτοις μοιάζουμε να πιστεύουμε οτι και στην ζωή κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί. Καί μπορεί μέν στην ιστορία να εμφανίστηκαν ηγετικές λαϊκές φυσιογνωμίες πού άλλαξαν τον ρούν οπως λέμε της ιστορίας, πλήν όμως αυτές δέν ήταν μόνες τους, αλλά είχαν οργάνωση και κυρίως ΣΤΟΧΟ ΚΑΙ ΕΤΣΙ  κατάφεραν να βγάλουν από το σβέρκο των λαών ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ  την ολιγαρχία του πλούτου, πού τον λεηλατούσε, τον χαράτσωνε και τον είχε μόνο για να παράγει υπέρ των ελίτ.
Οσο λοιπόν δέν κατανοούμε ή δέν θέλουμε να κατανοήσουμε ή δέν μάς αφήνει η προπαγάνδα να δούμε την αιτία των δεινών μας, είτε  γιατί έχουμε διαπαιδαγωγηθεί να κάνουμε μεγαλόσταυρους στα αφεντικά που μάς δίνουν δουλειά, είτε γιατί μάς έμαθαν να θαμπωνόμαστε με καθρεφτάκια και χάντρες πού προσφέρει ο καπιταλισμός , οτι ο κακός δαίμονας ειναι η ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟ, από την οποία συσσωρεύεται ο πλούτος άρα και η εξουσία στα χέρια των ΟΛΙΓΙΣΤΩΝ, τότε δέν πρόκειται να πάρουμε απόφαση να οργανωθούμε και να ξεσηκωθούμε βάζοντας ΣΤΟΧΟ την αφαίρεση της οικονομικής εξουσίας από εκείνους πού ελέω Θεού την κατέκτησαν.
Οι άλλοι, οι κυβερνώντες ειναι απλά τα πειθήνια οργανά τους, πού για λογαριασμό τους ενεργούν, καλυπτόμενοι πίσω από την κοινοβουλευτική τους εκλογή και το δήθεν δημοκρατικό δικαίωμα των λαών να εκλέγουν τους άρχοντές τους. Ο ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΓΙΔΑ ΚΑΙ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ ΕΠΙΛΕΓΕΙΣ ΕΣΥ ΤΟΥΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΣΟΥ. ΛΑΘΟΣ! ΑΥΤΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΛΠΟΝΟΘΕΥΤΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ, ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ, ΤΟ ΦΟΒΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ και άλλα πολλά ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΙΣ ΨΗΦΟΥΣ ΤΩΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΕΝΩΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΩΝ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. Ο ΛΑΟΣ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΚΑΘΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΥ ΒΑΖΕΙ ΦΟΡΟΥΣ, ΧΑΡΑΤΣΙΑ,ΘΑ ΤΟΥ ΑΦΑΙΡΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΘΑ ΤΟΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ, ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΗ ΖΩΗ ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΚΡΙΣΗ.
ΟΠΟΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ  ΔΙΑΚΗΡΥΣΣΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΛΥΣΗ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΟΥΛΟΚΤΗΤΙΚΟ ΜΟΝΑΡΧΙΚΟ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΚΛΕΜΜΕΝΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΛΙΓΟΥΣ (ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΕΝΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΟΠΩΣ Η ΕΕ)  ΛΕΕΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ, ΔΗΜΑΓΩΓΕΙ, ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΦΑΓΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΞΩΡΑΊΖΕΤΑΙ ΠΑΡΆ ΜΟΝΟ Α Ν Α Τ Ρ Ε Π Ε Τ Α Ι.
΄Η ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕλοιπον  ΧΤΕΣ!!! Ή ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ. ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ. ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΑΝΙΚΗΤΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΙΓΟΙ ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου