Πολιτεία

Πολιτεία

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Δύο χρόνια χωρίς τον Παύλο Φύσσα

«Κέντρο, παράκληση το ΕΚΑΒ. Το άτομο ενδεχομένως έχει μαχαιρωθεί στην καρδιά. Εχει χάσει τις αισθήσεις του τώρα». Αυτή είναι μια από τις τελευταίες διαβιβάσεις από τον ασύρματο των αστυνομικών που βρίσκονταν στο Κερατσίνι τη στιγμή που ο Παύλος Φύσσας έπεφτε νεκρός στις 18 Σεπτεμβρίου του 2013.
Πριν από δύο ακριβώς χρόνια η Χρυσή Αυγή έδειξε με τον πιο δολοφονικό τρόπο το σκληρό της πρόσωπο, με τον Γιώργο Ρουπακιά να μαχαιρώνει στην καρδιά τον 33χρονο ακτιβιστή-μουσικό σε μια εγκληματική ενέργεια που θα στιγματίσει το πολιτικό και κοινωνικό τοπίο.
Ο πολιτικός κόσμος καταδίκασε τότε τη δολοφονία, πραγματοποιήθηκαν αρκετές πορείες διαμαρτυρίας και διαδηλώσεις και ξεκίνησε μια (καθυστερημένη ομολογουμένως) συζήτηση για το πιο είναι το πραγματικό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής, η οποία κορυφώθηκε με τη σύλληψη δεκάδων μελών της, ανάμεσά τους το μεγαλύτερο μέλος της κοινοβουλευτικής της ομάδας (οι κατηγορίες που τους βαραίνουν δεν περιορίζονται στην υπόθεση δολοφονίας) ενώ η δίκη της οργάνωσης είναι ακόμη σε εξέλιξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου