Πολιτεία

Πολιτεία

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Τι συμβαίνει στο σώμα αν πίνετε νερό με άδειο στομάχι μόλις ξυπνάτε



Γνωρίζετε ήδη ότι το να πίνετε 7-8 ποτήρια νερό την ημέρα είναι πραγματικά σημαντικό για την υγεία σας. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι πίνοντας ένα ποτήρι νερό αμέσως μετά το ξύπνημα έχει και σημαντικά θεραπευτικά οφέλη.
Όσο κοιμάστε το σώμα σας αφυδατώνεται, επειδή χρειάζεται υγρά για να λειτουργήσει και η μόνη πηγή του εκείνες τις ώρες είναι τα υγρά που ήδη έχει. Προκειμένου να μειωθεί το σωματικό σας λίπος, είναι σημαντικό να πίνετε πολύ νερό. Είναι κάτι που όλοι οι διαιτολόγοι και οι διατροφολόγοι συνιστούν. Επίσης, το νερό θα σας βοηθήσει να αυξήσετε το επίπεδο της ενέργειάς σας.
Θα πρέπει να πίνετε περίπου 450ml νερό αμέσως μόλις ξυπνάτε. Μπορείτε να πίνετε ακόμη περισσότερο, ανάλογα με το βάρος σας.
Δείτε τι συμβαίνει στο σώμα σας αν πίνετε ένα μεγάλο ποτήρι νερό αμέσως μόλις σηκωθείτε από το κρεβάτι:
-Ενεργοποιείται ο μεταβολισμός
Ένα μεγάλο ποτήρι και απαραίτητα δροσερό ποτήρι νερού μετά το ξύπνημα αυξάνει τον μεταβολισμό σας μέχρι και 24%.
-Ενυδάτωση του οργανισμού
Μπορεί να μην το καταλαβαίνετε άμεσα, αλλά το σώμα σας “διψάει” μόλις ξυπνάτε, επειδή δεν έχετε πιει νερό για 7-8 ώρες.
-Αποτοξίνωση
Η πρόσληψη υγρών βοηθά στον καθαρισμό του σώματος από τις τοξίνες. Η κατανάλωση υγρών αμέσως μετά το ξύπνημα ενισχύσει αυτήν τη λειτουργία.
-Καλύτερη εγκεφαλική λειτουργία
Ο εγκεφαλικός ιστό περιέχει 75% νερό. Ο εγκέφαλος δεν λειτουργεί πλήρως, όταν δεν είναι σωστά ενυδατωμένος. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να αισθάνεστε εξαντλημένοι, να έχετε αυξημένη κόπωση ή μεταβολές της ψυχικής σας διάθεσης.
-Μειωμένη όρεξη
Σύμφωνα με μια μελέτη, οι άνθρωποι που πίνουν ένα ποτήρι νερό πριν από κάθε γεύμα χάνουν 2-3 κιλά σε μια περίοδο τριών μηνών. Το νερό γεμίζει το στομάχι με μια ουσία που έχει 0 θερμίδες, ενώ σας κάνει αν αισθάνεστε πλήρεις.
Το να πίνετε αρκετό νερό μόλις ξυπνάτε το πρωί είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να καθαρίσει το παχύ έντερο, επιτρέποντας την καλύτερη απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών.
Συνολικά, αν κάνετε συνήθειά σας την κατανάλωση ενός μεγάλου ποτηριού με νερό κάθε πρωί μόλις ξυπνάτε, θα έχετε τα ακόλουθα οφέλη:
-Πιο λαμπερό δέρμα
-Αυξημένη παραγωγή νέων κυττάρων
-Καλύτερη υγεία του λεμφικού συστήματος
-Μεγαλύτερη απώλεια βάρους
-Καλύτερος καθαρισμός του παχέος εντέρου
-Μεγαλύτερη ανθεκτικότητα σε ασθένειες
 ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΑΡΘΡΟ!!!

Τα οφέλη του νερού το πρωί

nero-ygeia-diatrofi-165
Εκτός από το να αποφεύγετε να πατήσετε το κουμπί snooze στο ξυπνητήρι σας, ήρθε η ώρα να κάνετε το νερό προτεραιότητά σας κάθε πρωί. Ενώ η σημαντικότητα του δεν είναι μυστική, το να πίνουμε νερό κάθε πρωί μόλις σηκωθούμε από το κρεβάτι μπορεί να αλλάξει σημαντικά τη μέρα μας προς το καλύτερο. Είτε θέλετε να χάσετε βάρος είτε να παραμείνετε υγιείς, παρακάτω σας δίνουμε τους λόγους γιατί είναι τόσο σημαντικό το νερό στη πρωινή μας ρουτίνα.

-Ενυδατώνει τα κύτταρα σας. Μετά από έναν καλό ύπνο, ξυπνάμε αφυδατωμένες. Η ενυδάτωση, αμέσως μόλις ξυπνήσουμε, είναι σημαντική γιατί αυξάνει το ρυθμό με τον οποίο οι νέοι μυς και τα κύτταρα του αίματος παράγονται. Ένα ενυδατωμένο σώμα, σας επιτρέπει να έχετε μια υγιή ροή οξυγόνου και να είστε γεμάτες ενέργεια.

-Αποτοξινώνει το σώμα. Το νερό, ιδιαίτερα το νερό με λεμόνι, είναι μια φυσική αποτοξίνωση. Το πόσιμο νερό ξεπλένει τις τοξίνες και τις ακαθαρσίες. Όχι μόνο σας κρατάει υγιείς αλλά καθαρίζει και το δέρμα. Το νερό καθαρίζει επίσης το κόλον, επιτρέποντας έτσι τη σωστή απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών. Ενώ, ένα απλό ποτήρι νερό είναι πολύ σημαντικό, το να προσθέσουμε λίγο λεμόνι μπορεί να αυξήσει το ρυθμό της ούρησης στο σώμα, μεγιστοποιώντας τη λειτουργία ενζύμου και την τόνωση του ήπατος για αποτοξίνωση. Μια άλλη καλή λύση, αν δεν έχετε χρόνο να στύψετε λεμόνι το πρωί είναι να πιείτε Perrier με λεμόνι. Το No1 σε πωλήσεις Ανθρακούχο Φυσικό Μεταλλικό νερό στον κόσμο έχει καθιερωθεί ως το απόλυτο εναλλακτικό υγιεινό αναψυκτικό. Με εξαιρετικά κομψό σχεδιασμό και απολαυστικές φυσαλίδες, προσφέρει μοναδική δροσιά και αναζωογόνηση… για εσάς που θέλετε να ξεχωρίζετε.

-Βοηθάει στην απώλεια βάρους. Σκεφτείτε το νερό σαν μια κλήση αφύπνισης για το πεπτικό σας σύστημα! Πίνοντας νερό με άδειο στομάχι το πρωί, αυξάνετε το μεταβολισμό σας. Έρευνα έδειξε ότι η αύξηση στην κατανάλωση νερού οδηγεί σε αύξηση του ρυθμού με τον οποίο οι άνθρωποι καίνε θερμίδες. Το νερό, γεμίζει επίσης το στομάχι. Οι πιθανότητες είναι ότι αν ξεκινήσετε τη μέρα σας με ένα ποτήρι νερό θα σας βοηθήσει να κάνετε έξυπνες επιλογές σε όλο το υπόλοιπο της μέρας σας. Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Contrex που βοηθάει τον οργανισμό σε περιόδους δίαιτας, αφού όχι μόνο τον ενυδατώνει, αλλά και τον εφοδιάζει φυσικά με Ασβέστιο και Μαγνήσιο. Ένα μόνο λίτρο Contrex καλύπτει το 58% των ημερήσιων αναγκών μας σε Ασβέστιο και το 19% των ημερήσιων αναγκών μας σε Μαγνήσιο. Η χαρακτηριστική γεύση του Contrex αποδεικνύει και υπενθυμίζει τη μοναδική του σύνθεση. Γι’ αυτό εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο, που θέλουν να αποκτήσουν ένα όμορφο και υγιές σώμα, έχουν κάνει το Contrex τον σύντροφό τους στο αδυνάτισμα.

-«Εμποδίζει» τις ασθένειες. Αν αρρωσταίνετε συχνά, θα μπορούσε να οφείλεται στο ότι δεν πίνετε αρκετό νερό. Το νερό παίζει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση ενός υγιούς λεμφικού συστήματος. Όταν αυτό το σύστημα είναι ισορροπημένο, το σώμα σας μπορεί να καταπολεμήσει τις λοιμώξεις. Μελέτες έχουν επίσης δείξει ότι η αφυδάτωση οδηγεί σε υψηλότερα επίπεδα κορτιζόλης, με αποτέλεσμα να έχουμε περισσότερο άγχος.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για τις ευεργετικές ιδιότητες του νερού
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου