Πολιτεία

Πολιτεία

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019

«Δεν θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα, γιατί η κανονικότητα ήταν το πρόβλημα»


«Δεν θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα, γιατί η κανονικότητα ήταν το πρόβλημα»

Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν τις τελευταίες μέρες φωτογραφίες και βίντεο από την εξέγερση στη Χιλή με αίτημα την αλλαγή και την άρση των κοινωνικών ανισοτήτων. 
Εικόνες βίας και άγριας καταστολής από τους αστυνομικούς και το στρατό, αλλά και τραγούδια και δημιουργικές διαμαρτυρίες πολιτών από το κίνημα τις πρακτορείες έχουν μεταδώσει εδώ και δύο βδομάδες διεθνή πρακτορεία και έχουν αναδείξει χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.


És de Chile, però és nostre també!
"No volveremos a la normalidad porque la normalidad era el problema"
View image on TwitterΌπως για παράδειγμα το σύνθημα που εμφανίστηκε ένα ξημέρωμα πριν λίγα 24ωρα στο Σαντιάγο και γράφει ότι «δεν θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα, γιατί η κανονικότητα ήταν το πρόβλημα» και η στιγμή που μία κοπέλα ανεβαίνει σε κολόνα για να απενεργοποιήσει κάμερα ασφαλείας και πέφτει στην αγκαλιά των διαδηλωτών που σχημάτισαν ένα ανθρώπινο δίχτυ ασφαλείας.
Προηγήθηκαν βίντεο με μελωδικές απαντήσεις στην κυβέρνηση Πινιέρα, όπως αυτή με την εκπληκτική φωνή μίας σοπράνο η οποία έσπασε τη νεκρική σιγή με το τραγούδι της και την οποία αποθέωσε η γειτονιά της.
Στην αρχή της εβδομάδας μια χιλιανή ορχήστρα έπαιξε στην πρωτεύουσα το «El pueblo unido, jamás será vencido» («Οι άνθρωποι ενωμένοι δεν θα νικηθούν ποτέ», τραγούδι που γράφτηκε το 1973, λίγους μήνες πριν το πραξικόπημα από τον Πινοσέτ. Αρχικά ήταν ύμνος της σοσιαλιστικής κυβέρνησης του Σαλβαδόρ Αλιέντε και ύστερα ύμνος αντίστασης ενάντια στο δικτατορικό καθεστώς.
In Chile, someone bravely climbed a pole to disable a surveillance camera and then was joyously caught by the crowd below 🙌

Teamwork makes the dream work❣
Embedded video
Yall are missing on the celebratory audio, she did THAT

pic.twitter.com/y3G5my2vit
Embedded video
A Chilean orchestra gave an open-air performance of "El pueblo unido, jamás será vencido!" ("The people united will never be defeated") in Santiago.

The song was written in 1973, only months before the violent coup by dictator Augusto Pinochet, who assumed power in September.
Embedded video
Στις χθεσινές διαδηλώσεις πολλοί ήταν μεταμφιεσμένοι αλά Χάλογουιν ή Τζόκερ, όπως συνηθίζουν από τις αρχές των κινητοποίησεων, άλλοι φόραγαν στολές εξωγήινων, αντιδρώντας σε δήλωση της πρώτης κυρίας, Σεσίλια Μορέλ, που είχε πει πως η χώρα βρισκόταν «σαν να έχει γίνει εισβολή εξωγήινων».
AP Photo
AP Photo

AP Photo
AP Photo

AP Photo
AP Photo

AP Photo
AP Photo
AP Photo
AP Photo

AP Photo


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου