Πολιτεία

Πολιτεία

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019

Θερίζει το Noor One!!!...Μαρινακιστάν!!!

      Βαριά σκιά στην εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης των 2,1 τόνων της ηρωίνης του «Noor One» ρίχνει η είδηση για τον απρόσμενο θάνατο ακόμα ενός προσώπου που σχετίζεται με την υπόθεση.

Πρόκειται για τον 46χρονο επιχειρηματία Κωνσταντίνο Καζινάκη, ο οποίος σκοτώθηκε σε τροχαίο την 21η Ιουνίου του 2018 σε δρόμο του Οντάριο στον Καναδά («Documento», 3.11.2019, «Βήμα» 10.7.2018).
Στο ίδιο όχημα, που εξετράπη για άγνωστο λόγο από την πορεία του και καρφώθηκε σε δέντρα, επέβαινε ο 32χρονος αδελφός του πρώην υπουργού Μεταφορών του Οντάριο, που έχασε επίσης τη ζωή του.
   Ο Καζινάκης είχε κληθεί ως μάρτυρας στην πρώτη δίκη του «Noor One» αλλά δεν εμφανίστηκε ποτέ. Υπογραμμίζεται πως η πλειονότητα των συσχετιζόμενων με την ευρύτερη υπόθεση του «Noor One» θανάτων (εννιά συνολικά) έχουν συμβεί εκτός Ελλάδας, οι δε περισσότεροι δεν αφορούν μάρτυρες της υπόθεσης.
   Το όνομα του Καζινάκη (σ.σ. δεν ήταν «βασικός μάρτυρας») είχε γίνει γνωστό πρωτόδικα από την κατάθεση του κατηγορούμενου Β. Κουρούβανη.
Ο τελευταίος στις καταθέσεις του υποστήριξε πως ο ίδιος μέσω της εταιρείας ΧΡΥΣΟΪΛ θα ήταν μεσάζοντας μεταξύ της εταιρείας Fairwinds (συμφερόντων Καζινάκη), της Gtankers (του καταδικασμένου ισόβια Γιαννουσάκη) και της Horizon (του επίσης καταδικασμένου με ισόβια Μπουρδούβαλη) για τη μεταφορά πετρελαίων από τη Λιβύη προς το Ρίο και στη συνέχεια σε διάφορα σημεία της Μεσογείου, πάντα μέσω του Noor One.
Σύμφωνα με την κατάθεση Κουρούβανη, η εταιρεία του Καζινάκη θα χρηματοδοτούσε την αγορά πετρελαίου, έχοντας την έγκριση μιας τράπεζας στο Λονδίνο.

Λαθραίος χρυσός

   Το όνομα του νεκρού πλέον Καζινάκη απασχόλησε τις αρχές και για υποθέσεις παράνομης εξαγωγής λαθραίου χρυσού στη Γερμανία.
Τον Απρίλιο του 2013 οι γερμανικές αρχές είχαν ενημερώσει το ΣΔΟΕ πως «διεξάγουν έρευνα για οργανωμένη φοροδιαφυγή ύψους πολλών εκατομμυρίων σε συνδυασμό με την εμπορία πολύτιμων μετάλλων στο πλαίσιο της οποίας διερευνώνται, μεταξύ άλλων, δύο Ελληνες υπήκοοι». Ενας από αυτούς ήταν ο νεκρός πλέον Κων. Καζινάκης.
   Ο τελευταίος, που στο παρελθόν είχε διατελέσει χρηματοδότης της ποδοσφαιρικής Χέρτα Βερολίνου, το επίμαχο διάστημα πριν από το τελευταίο ταξίδι του Noor One, είχε ταξιδέψει στο Ντουμπάι όπου συνάντησε ορισμένους από τους βασικούς κατηγορουμένους.
Η δίκη συνεχίζεται σήμερα το πρωί στη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου