Πολιτεία

Πολιτεία

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019

Κατηγορούν τώρα το FBI ότι έστησε τη σκευωρία στο σκάνδαλο Novartis

      Τσάμπα οι πανηγυρισμοί από κυβέρνηση και ΚΙΝ.ΑΛΛ. για το εμπιστευτικό έγγραφο της εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς ● Η κυβερνητική πλειοψηφία και τα φιλικά της ΜΜΕ γαντζώνονται σε ένα έγγραφο που ουσιαστικά επιβεβαιώνει τη σοβαρότητα των καταθέσεων πρώην στελεχών της φαρμακευτικής εταιρείας ● Αυθαίρετα τα συμπεράσματα του Λοβέρδου.
Αφού επί μήνες η σημερινή κυβέρνηση, στελέχη του Κινήματος Αλλαγής και το σύνολο σχεδόν των ΜΜΕ προσπάθησαν να στηρίξουν τους ισχυρισμούς για σκευωρία στις δήθεν ψευδείς καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων αλλά και στους λανθασμένους χειρισμούς επίορκων εισαγγελέων, από χθες το τροπάρι άλλαξε.
    Αφορμή ένα εμπιστευτικό έγγραφο της εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς το οποίο δημοσιεύτηκε στην «Καθημερινή» δίνοντας νέα τροφή στους υπέρμαχους της θεωρίας περί σκευωρίας για «ανατροπές και μείζονος σημασίας αλλαγές δεδομένων».
Οπως είπε ο πρώτος εκ των πολιτικών για τον οποίο υπάρχουν -σύμφωνα με τους εισαγγελείς- σαφείς ενδείξεις τέλεσης αδικήματος Ανδρεας Λοβέρδος: «Το έγγραφο αυτό έχει κατακλυσμιαίες (!) συνέπειες. Ηταν γνωστό άρα, όπως εγώ ισχυριζόμουν, ότι οι ίδιοι μάρτυρες με κουκούλα καταθέτουν και εδώ και εκεί, με σκοπό το οικονομικό τους όφελος. Αρα ο νόμος απαγόρευε να χαρακτηριστούν ως προστατευόμενοι μάρτυρες (;). Αρα αυτά όλα τα οποία μέχρι τώρα έχουν γίνει είναι στον αέρα».
   Το πώς συνάγεται το παραπάνω συμπέρασμα το γνωρίζει ασφαλώς ο κ. Λοβέρδος δεδομένου ότι ο ελληνικός νόμος για τους προστατευόμενους μάρτυρες –όπως οφείλουν να γνωρίζουν εκείνοι που τον ψήφισαν– δεν αναφέρει πουθενά ότι απαγορεύεται να καταθέσουν με οποιονδήποτε τρόπο και σε αλλοδαπές αρχές όταν μια υπόθεση σκανδάλου έχει πλοκάμια και σε άλλες χώρες. Είναι απολύτως λογικό εφόσον μια υπόθεση διερευνάται και σε άλλες χώρες κάποιοι μάρτυρες (πρώην στελέχη της φαρμακευτικής εταιρείας) να έχουν δώσει και εκεί καταθέσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου