Πολιτεία

Πολιτεία

Τρίτη 12 Μαΐου 2020

Ιταλία: Τα άγνωστα θύματα της καραντίνας

Ιταλία: Τα άγνωστα θύματα της καραντίνας
       Είχαν κρυφτεί στο σπίτι για να προστατευτούν από τον αόρατο εχθρό, τον κορωνοϊό. Όμως ο εχθρός ήταν εκεί, δεν ήταν ο ιός και δεν κρύφτηκε. Η Irina, η Larisa, η Barbara, η Bruna, η Pamela, η Rossella, η Irma, η Lorena, η Gina, η Viviana και η Alessandra. Έντεκα γυναίκες έχασαν τη ζωή τους από τις αρχές Μαρτίου. Υπήρξαν θύματα του lockdown, αλλά από τους συντρόφους τους ή τα παιδιά τους. Δέχτηκαν επιθέσεις με μαχαίρια, με όπλα ή ξυλοδαρμό. Τα στοιχεία στην Ιταλία δείχνουν πως η καραντίνα έγινε μια πολύ επικίνδυνη φυλακή για πολλές γυναίκες, παρά τις εκκλήσεις, τις ενημερωτικές εκστρατείες, τον αριθμό 1522 για τα θύματα χωρίς χρέωση που διαφημίζεται επίσης σε φαρμακεία, τις εφαρμογές και τις λέξεις-«κώδικες» για βοήθεια. Τώρα τα θύματα είναι πολλά. Πρόκειται για τη σφαγή της απομόνωσης.
    Τα παραπάνω αναφέρονται σε άρθρο του ιταλικού Τύπου. Παράλληλα δημοσιεύονται οι φωτογραφίες αυτών των γυναικών, η καθεμία από τις οποίες έχει τη δική της ιστορία.

     Η Irina Maliarenko ήταν 39 ετών από την Ουκρανία. Πέθανε την 1η Μαρτίου στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Pellegrini στη Νάπολη. Ο σύντροφός της την είχε ξυλοκοπήσει με αποτέλεσμα να υποστεί βλάβες στη σπλήνα και το συκώτι της.
     Η Λάρισα Σμόλιακ μαχαιρώθηκε από τον 29χρονο γιο της στις 4 Μαρτίου στο Camaiore, στην επαρχία της Λούκα. Ήταν 49 ετών. Ο γιος της, αφού τη χτύπησε με ένα τασάκι στο κεφάλι, στη συνέχεια τη μαχαίρωσε 40 φορές. Η άτυχη μητέρα είχε ζητήσει για άλλη μια φορά από τον γιο της να ψάξει για δουλειά. Διαφώνησαν και εκείνος αντέδρασε με βία.
     Η Bruna Demaria, 66 ετών, δολοφονήθηκε στις 12 Μαρτίου στο Beinasco, στην επαρχία του Τορίνο. Ο σύζυγός της, Φράνκο Νέκο, 66 ετών, πρώην αστυνομικός, χρησιμοποίησε ένα όπλο και αφαίρεσε τη ζωή του 29χρονου γιου του, Σιμόνε. Στη συνέχεια, πήρε ένα άλλο όπλο και σκότωσε την Bruna. Όπως εξήγησε ο δολοφόνος, τα αίτια της πράξης του ήταν η ανησυχία για το μέλλον του γιου του.
     Η Rossella Cavaliere, 51 ετών, μαχαιρώθηκε από τον γιο της στις 19 Μαρτίου, στο San Vito dei Normanni, στο Μπρίντιζι. Έφερε πέντε χτυπήματα στο στήθος. Ο Andrea Asciano, 23 ετών, σκότωσε τη μητέρα του την ώρα που αυτή κοιμόταν.
     Aν και δεν υπάρχει ακόμη επιβεβαιωμένος αριθμός θυμάτων εξαιτίας της καραντίνας, οι ειδικοί στην Ιταλία εκτιμούν πως το νούμερο είναι αρκετά μεγάλο. Παράλληλα είναι χιλιάδες τα τηλεφωνήματα που γίνονται στον αριθμό για βοήθεια, ενώ πολλές οργανώσεις έχουν κάνει έκκληση στην πολιτεία να αναλάβει δράση.
Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου