Πολιτεία

Πολιτεία

Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023

Εκκολάπτουν το αυγό του φιδιού

Του Γ. Γ.

Δεν ξέρω αν το έχουμε αντιληφθεί όλες/οι αλλά αυτό που συμβαίνει αυτό το διάστημα, είναι τρομακτικό.

Στην πανθομολογούμενη αδυναμία του κυβερνητικού μηχανισμού να αντιμετωπίσει τον διαρκώς ογκούμενο πύρινο όλεθρο, -μια συνειδητή επιλογή του αστικού συστήματος-, με την ρητορική τους κάποιοι εκκολάπτουν το αυγό του ναζιστικού φιδιού. Δεν είναι το θέμα αν το κάνουν εν γνώση τους ή αθέλητα. Το γεγονός παραμένει το ίδιο.

Συγκλονίζεται κάποιος αν ρίξει μια ματιά στα δεκάδες βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο από τα δεκάδες πύρινα μέτωπα και την αδυναμία των κρατικών μηχανισμών να τιθασεύσουν τις καταστροφικές πυρκαγιές. Και αντί να βρεθεί, έτσι για τα μάτια ένας κυβερνητικός αξιωματούχος και να υποβάλλει την παραίτηση του, αντί τα ΜΜΕ να ξεσηκώσουν κατακραυγή και να ζητήσουν να αποδοθούν ευθύνες γιατί “οι φονικές πυρκαγιές που κατακαίνε τη χώρα ξεγύμνωσαν το επιτελικό κράτος του Κυριάκου Μητσοτάκη”, όπως γράφει η σημερινή “ΕφΣυν”, μεθοδευμένα και συντονισμένα κάποια κέντρα υποδεικνύουν τους ενόχους των πυρκαγιών. Είναι οι “λαθρομετανάστες” ενώ για τον σαλταρισμένο Στ. Χίο “ο αρχηγός της ΜΙΤ έκαψε την χώρα”.

Ποιο μεγάλη αβάντα για τα ντόπια υποπροϊόντα του Χίτλερ δεν θα μπορούσε να υπάρξει!

Το παρακάτω άρθρο από την “ΕφΣυν” βάζει τα πράγματα -τουλάχιστον σε ένα βαθμό- στην θέση τους:

Οχι άλλη στάχτη, κ. Μητσοτάκη

ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΤΟΥ ΙΟΥΛΙΟΥ του 2018. μετά την τραγωδία στο Μάτι, ο κ. Μητσοτάκης μίλησε σε συνέντευξη Τύπου όπου ανάμεσα σε άλλα έδωσε και τον ορισμό της ασφάλειας των πολιτών. Τι θεωρούσε τότε ο κ. Μητσοτάκης «ασφάλεια των πολιτών»; «Το αυτονόητο: ασφάλεια για αυτούς και τις οικογένειές τους, και για τις περιουσίες τους, στην καθημερινότητά τους». Αλλά δεν έμεινε εκεί. Πρόσθετε ότι οι πολίτες «δεν θέλουν άλλα λόγια, δεν θέλουν άλλα ψέμα­τα. δεν θέλουν άλλη στάχτη».

ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΩΡΑ τι έπραξε ο κ. Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός, καθότι ως αρχη­γός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πολύ σωστά και πολύ ωραία τα έλεγε. Σύμφωνα με την ανάλυση δορυφορικών δεδομένων που πραγματοποίησε η μονάδα ΜΕΤΕΟ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, μέσα σε τρεις ημέρες και συγκεκριμένα από το Σάββατο 19 έως Δευτέρα 21.8.2023 κάη­καν περισσότερα από 400.000 στρέμματα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΑ. 380.000 στρέμματα έχουν καεί στον Εβρο, 30.000 στρέμματα έχουν καεί στη Ροδόπη, 12.000 στρέμματα έχουν καεί στη Βοιωτία. 8.000 στρέμματα έχουν καεί στην Κύθνο και 5.000 στρέμματα έχουν καεί στα Ψαχνά.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΥΤΑ είναι πολύ χειρό­τερα αν προστεθεί και η χθεσινή ημέρα, όπου η φωτιά συνέχισε το καταστροφικό της έργο στις προαναφερόμενες περιοχές, εμφανίστηκε σε άλλες και άγγιξε τον ευρύτερο αστικό ιστό της πρωτεύουσας της χώρας.

ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ οι αρμόδιοι επιστημονικοί φορείς θα αποδώσουν με απόλυτη ακρίβεια τη μακάβρια αυτή εικόνα η οποία, αν συμπληρωθεί με όσα συνέβησαν αυτό το καλοκαίρι, δεν θα είναι τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο από την αποτύπωση μιας βιβλικής καταστροφής.

ΑΣ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ ΟΜΩΣ στον ορι­σμό του κ. Μητσοτάκη περί ασφάλειας των πολιτών, όπως τον διατύπωσε το 2018. Επί πρωθυπουργίας του τέτοια ασφάλεια δεν είχαμε. Εκκενώνοντας διαρκώς και προλη­πτικά τις περιοχές που ήταν κοντά η πυρ­καγιά μπορεί να αποφεύχθηκε μια εκατόμ­βη νεκρών, αλλά νεκρούς είχαμε.

Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ αφέθηκε στις φλόγες, όπως στις φλόγες αφέθηκε ο φυσικός και ο ζωικός πλούτος της χώρας. Η καθημερινότητα των ανθρώπων που επληγησαν ανατράπηκε από την μια ημέρα στην άλλη και η ασφάλεια έγινε ανα­σφάλεια. Ο κ. Μητσοτάκης. που έλεγε το 2018 «όχι άλλη στάχτη», γέμισε τη χώρα με στάχτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου