Πολιτεία

Πολιτεία

Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2023

Αν δεν μας επιβεβαιώσει την είδηση για το διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Γουαϊδό, ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, Ιάσωνας Πιπίνης, εμείς δεν πιστεύουμε τίποτα.


Οτι και να μεταδίδουν σήμερα όλα τα διεθνή ΜΜΕ, για την μαριονέτα των Αμερικάνων, Χουάν Γκουαϊδό, εμείς δεν πιστεύουμε τίποτα, αν δεν μας το επιβεβαιώσει ο αποτυχημένος βουλευτής της Ν.Δ., και έμμισθος σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη για θέματα Λατινικής Αμερικής, δημοσιογράφος Ιάσωνας Πιπίνης.

Αν σας διαφεύγει ο Πιπίνης ήταν το πρόσωπο που πήρε αποκλειστική συνέντευξη από τον τότε αυτοδιορισμένο “πρόεδρος” της Βραζιλίας, η οποία μεταδόθηκε από την τηλεόραση του Σκάι και όπως γράφαμε ειρωνικά τότε ο όλος τρόπος της συνέντευξης πρέπει να διδάσκεται σαν μάθημα στις δημοσιογραφικές σχολές.


Μέχρι, λοιπόν να έχουμε “έγκυρη” ενημέρωση από τον σύμβουλο του πρωθυπουργού, να παραθέσουμε τι μεταδίδουν τα ανυπόληπτα διεθνή ΜΜΕ.

Αυτά μας γνωστοποιούν, λοιπόν ότι ο γενικός εισαγγελέας της Βενεζουέλας Τάρεκ Γουίλιαμ Σάαμπ ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι για τον Γκουαϊδό, ο οποίος ζει στις ΗΠΑ από τον Απρίλιο, εκδόθηκε «διεθνές ένταλμα σύλληψης» με τις κατηγορίες του «ξεπλύματος χρήματος, της προδοσίας, της νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και της οικονομικής ζημίας του κράτους»




Σε στελέχη της εισαγγελίας δόθηκε εντολή να «εκδώσουν ένταλμα σύλληψης σε βάρος του και να υποβάλουν αίτημα στην Ιντερπόλ για να εκδοθεί κόκκινη ειδοποίηση ώστε να πληρώσει για τα εγκλήματά του», ανέφερε ο εισαγγελέας Τάρεκ Ουίλιαμ Σάαμπ.

Συμπληρωματικά να προσθέσουμε ότι ο Γκουαϊδό αυτοανακηρύχθηκε «προσωρινός πρόεδρος» της Βενεζουέλας στις 23 Γενάρη του 2019 και αμέσως είχε αναγνωριστεί από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ως ο νόμιμος μεταβατικός πρόεδρος της Βενεζουέλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου