Πολιτεία

Πολιτεία

Κυριακή 3 Ιουνίου 2018

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ «ΚΟΝΤΡΑ»


Το μόνο που έκανε εκείνος ο γερμανός αξιωματούχος που δήλωσε ανώνυμα ότι το «ολιστικό σχέδιο ανάπτυξης» των συριζαίων «δεν αξίζει ούτε το χαρτί που
γράφτηκε», ήταν να δείξει την ιμπεριαλιστική αλαζονεία του. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για ένα ευχολόγιο, για μια έκθεση ιδεών απ' αυτές που κατασκευάζουν καθημερινά κατά ντουζίνες πανεπιστήμια, ινστιτούτα, ερευνητικά ιδρύματα και think tanks σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες.
Πλήρες άρθρο...
Σε ποια ακριβώς ζητήματα αναγκάστηκε η ελληνική κυβέρνηση «να βάλει λίγο νερό στο κρασί της»; Ο Τσακαλώτος, που έκανε τη σχετική δήλωση, δε μας διαφώτισε. Πέταξε μια κουβεντούλα για το νερωμένο κρασί και κατά τα άλλα δήλωσε σούπερ ευχαριστημένος.  Τις λεπτομέρειες θα τις μάθουμε όταν στείλουν στη Βουλή ένα ακόμα πολυνομοσχέδιο με προαπαιτούμενα, για να το ψηφίσουν κι αυτό με την καθιερωμένη υπερεπείγουσα διαδικασία (να μη χαλάσουν και τη μνημονιακή παράδοση).
Πλήρες άρθρο...
Κάποιοι στα ελληνικά ΜΜΕ έκαναν σχόλιο του τύπου «ένας πρώην κομμουνιστής με τα γεράκια», αναφερόμενοι στις συναντήσεις που είχε στην Ουάσινγκτον ο ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς με τον αμερικανό ομόλογό του Μάικ Πομπέο και τον νέο σύμβουλο εθνικής ασφάλειας του Τραμπ, Τζον Μπόλτον (φωτογραφία), οι οποίοι θεωρούνται «γεράκια» ακόμα και από επιφανή στελέχη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.
Πλήρες άρθρο...
«Η ιστορία και η εξέγερση του Ιλιντεν είναι ταυτισμένη με το Μακεδονικό αλυτρωτισμό, είναι μια ονομασία η οποία ταυτίστηκε με μία εθνικιστική εξέγερση η οποία είχε τότε ως βασικό της σύνθημα η Μακεδονία στους Μακεδόνες και την δημιουργία μιας μεγάλης Μακεδονίας με πρωτεύουσα την Θεσσαλονίκη».
Πλήρες άρθρο...
Τι ήταν αυτοί που επιτέθηκαν στον Μπουτάρη; Φασισταριά με πατέντα. Ακόμα κι αν δεν είχαν ακουστεί οι κραυγές τους, και μόνο το γεγονός ότι ξυλοκόπησαν ανελέητα έναν άνθρωπο ηλικίας περίπου 80 ετών, με γνωστά προβλήματα υγείας, αρκεί για να διαπιστώσουμε την ταυτότητά τους.
Πλήρες άρθρο...
Εχουμε επισημάνει πως όταν η ακροαματική διαδικασία στη δίκη της ΧΑ περάσει στο στάδιο των αναγνωστέων εγγράφων, οι συνήγοροι υπεράσπισης των νεοναζιστών θα πάθουν κρίση πανικού.  Οταν άρχισε η διαδικασία των αναγνωστέων εγγράφων, ο συνήγορος υπεράσπισης των νεοναζιστών Χρ.
Πλήρες άρθρο...
Μπορεί ο υπουργός Παιδείας να κομπορρημονεί ότι η συγκυβέρνηση παρέχει πρόσθετη χρηματοδότηση στα Πανεπιστήμια, που δε φθάνει ούτε για «ζήτω», μετά την πανωλεθρία που αυτά υπέστησαν λόγω της συνεχούς μείωσης της κρατικής χρηματοδότησης και του αφανισμού των αποθεματικών τους, όμως η κατάσταση εξακολουθεί να είναι τραγική.
Πλήρες άρθρο...
Η «Πορεία της Επιστροφής» έκλεισε τον κύκλο της στη Γάζα, διατρανώνοντας ότι η Παλαιστινιακή Υπόθεση είναι δίκαιη και οι Παλαιστίνιοι θα την υπηρετήσουν παρά την τερατώδη καταστολή από τους σιωνιστές. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας, από τις 30 Μάρτη που ξεκίνησαν οι διαδηλώσεις δίπλα στη συνοριακή ζώνη οι νεκροί από τις σφαίρες του ισραηλινού στρατού έφτασαν τους 112 και οι τραυματίες τους 13.
Πλήρες άρθρο...
Ζήλεψε τον… Μωυσή ο νέος υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, και έφερε τις δώδεκα εντολές του… «θεού» του σύγχρονου κόσμου (των ΗΠΑ δηλαδή) για να τις εφαρμόσει το Ιράν. Για την ακρίβεια, έφερε δύο εντολές παραπάνω από τον Μωυσή, αλλά τι σημασία έχουν τα νούμερα;   Οι ΗΠΑ εμφανίζονται, λέει,
Πλήρες άρθρο...
Συμπάσχουμε! Με τα μέλη των Podemos, που θα περάσουν το Σαββατοκύριακο με το αγωνιώδες ερώτημα: «Πιστεύετε ότι ο Πάμπλο Ιγκλέσιας και η Ιρένε Μοντέρο θα πρέπει να συνεχίσουν ως γενικός γραμματέας και κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του κόμματος ή να παραδώσουν τις έδρες τους ως βουλευτές;».
Πλήρες άρθρο...

ΟικονομίαPointer

Το χρέος θα το «κανονίσουν» Γερμανοί και ΔΝΤ

Με στόχο τη διατήρηση του αποικισμού και της κινεζοποίησης

«Ολα αυτά, φυσικά, σε ένα περιβάλλον όπου το κόστος του δανεισμού μειώνεται διαρκώς σε επίπεδα προ κρίσης και με τη χώρα να επιστρέφει ξανά στις αγορές χρήματος με επιτόκια τα οποία είναι ικανοποιητικά». Τάδε έφη Τσίπρας, μιλώντας στο Υπουργικό Συμβούλιο την περασμένη Δευτέρα.
Πλήρες άρθρο...
Τι γυρεύει η αλεπού στο παζάρι; Γιατί τηλεφώνησε, μεσάνυχτα Σαββάτου προς Κυριακή, ο αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς στον Τσίπρα και τι του είπε; Το Μαξίμου υπήρξε λακωνικότατο. «Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια και ειδικότερα για τις διαπραγματεύσεις σε σχέση με το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ», αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση.
Πλήρες άρθρο...
Υποτίθεται πως η προηγούμενη Δευτέρα θα ήταν μια ιστορική μέρα. Το Υπουργικό Συμβούλιο θα συζητούσε και θα ενέκρινε την «ολιστική στρατηγική ανάπτυξης» και την «επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα». Μια ματιά  στα πρωτοσέλιδα των φιλοκυβερνητικών εφημερίδων, όμως, έδειχνε ότι άλλα απασχολούσαν το προπαγανδιστικό επιτελείο του Μαξίμου.
Πλήρες άρθρο...
Πρώτα κατασκεύασε για τον εαυτό του τη θέση του πανταχόθεν βαλλόμενου και απειλούμενου: «Επίσης, πρέπει να πω δημόσια, για να το πληροφορηθεί ο ελληνικός λαός, ότι φτάνουν στα αυτιά μου διάφορα απειλητικά για εμένα και την οικογένειά μου. Επιπλέον, με προειδοποιούν ότι θα με ρημάξουν στις αγωγές και στις μηνύσεις.
Πλήρες άρθρο...
Οπως το φανταζόμασταν, βρέθηκαν οι πρόθυμοι που θα δώσουν υλική υπόσταση στην επαίσχυντη «απεργία» που οργανώνει στις 30 Μάη η «κοινωνική συμμαχία» της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ με τους φορείς των καπιταλιστών εργοδοτών και άλλους αστικούς φορείς, ζητώντας από τους εργάτες να απεργήσουν για «την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας» και άλλα τέτοια αηδιαστικά.
Πλήρες άρθρο...
Σύγχρονους δούλους αναζητούν οι καπιταλιστικές επιχειρήσεις, ακόμα και ανάμεσα στους απόφοιτους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.  Οι μισθοί, οι συνθήκες εργασίας, κυρίως την περίοδο της οικονομικής κρίσης, προσομοιάζουν  και σε αυτόν τον «προνομιούχο» τομέα με συνθήκες γαλέρας.
Πλήρες άρθρο...

ΔιεθνήPointer

Προεδρικές εκλογές στη Βενεζουέλα

Η νίκη Μαδούρο δεν κρύβει τη γύμνια του

Δε χρειάζεται να είναι κανείς με τους Αμερικάνους για να διαπιστώσει ότι οι προεδρικές εκλογές της περασμένης Κυριακής στη Βενεζουέλα ήταν μία επίπλαστη εικόνα «νίκης» του ξεδοντιασμένου «σοσιαλισμού», ο οποίος βυθίζεται στο βάλτο της αέναης οικονομικής κρίσης.
Πλήρες άρθρο...
Ο 54χρονος καθηγητής Νομικής στη Φλωρεντία και στη Ρώμη Τζουζέπε Κόντε, με το βαμμένο κομοδινί μαλλί και την «ποσέ» σήμα κατατεθέν στο σακάκι του, είναι ο εκλεκτός της νεοφασιστικής «Λέγκα» και του… αντισυστημικού «Κινήματος 5 Αστέρων» για την πρωθυπουργία της Ιταλίας.
Πλήρες άρθρο...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου