Πολιτεία

Πολιτεία

Κυριακή 3 Ιουνίου 2018

Ιστορίες εγκλεισμού – «η φυλακή είναι ο καθρέφτης της κοινωνίας»


Πηγή!!!

Σώζος Μαλτέζος: κρατούμενος στις φυλακές της Λάρισας, βρίσκεται νεκρός στις αρχές Φεβρουαρίου. Ένας πονόδοντος μετατρέπεται σε αιτία θανάτου, καθώς οι σωφρονιστικές υπηρεσίες αρνούνται να παράσχουν ιατρική και
φαρμακευτική περίθαλψη. Η επιτροπή αγώνα φυλακών μιλά για μια ακόμα κρατική δολοφονία και μια άτυπη επαναφορά της θανατικής ποινής στο πλαίσιο του εγκλεισμού, όπου τα αίτια θανάτου βαφτίζονται παθολογικά.
Φυλακή Χανίων 16/2: Πέμπτος κρατούμενος νεκρός στα χέρια του κράτους μέσα σε 15 μέρες. Αυτοκτόνησε σε κρατητήριο, στο Αστυνομικό Τμήμα Κισσάμου Χανίων, όπου απαγχονίστηκε με ένα κομμάτι κουβέρτας την οποία είχε δέσει στα κάγκελα του κρατητηρίου.
Απεργία πείνας ξεκινάει ο Β. Δημάκης στις 14 Μαρτίου, με στόχο να του χορηγηθούν οι εκπαιδευτικές άδειες που δικαιούται. Τις επόμενες μέρες, κλιμακώνει τη δράση του σε απεργία δίψας με αποτέλεσμα να του δοθεί διαβεβαίωση από τον διευθυντή του υπουργείου δικαιοσύνης και τον συντονιστή φυλακών, Π. Δουλάμη, πως θα φοιτήσει στο πανεπιστήμιο.
(για περισσότερα: https://omniatv.com/853441524)
Νέος σωφρονιστικός κώδικας: Οι κινητοποιήσεις κατά του νέου σωφρονιστικού κώδικα συνεχίζονται με τις φυλακές της Κω να συμμετέχουν από κοινού. Η επιτροπή αγώνα κρατουμένων, με πανελλαδική μορφή, και έχοντας μπει πλέον στο δεύτερο μέρος των κινητοποιήσεων, διεκδικεί την απόσυρση των νέων διαταγμάτων του σωφρονιστικού κώδικα, την ύπαρξη δηλαδή της στοιχειώδους αξιοπρέπειας.
Οι κρατούμενοι στις ΗΠΑ καλούν σε δράσεις επί όλων των φυλακών -ομοσπονδιακών και κρατικών- με επίκεντρο την περίοδο του Αυγούστου μέχρι τον Σεπτέμβρη του 2018, ως ένδειξη αλληλεγγύης στην εξέγερση των φυλακισμένων στο Lee Correctional Institution (μια φυλακή υψίστης ασφαλείας στη Νότια Καρολίνα), κατά τη διάρκεια της οποίας σκοτώθηκαν 7 κρατούμενοι και τραυματίστηκαν 17, αλλά και ως ένδειξη αλληλεγγύης προς την εξέγερση του 2016 στην Αλαμπάμα με τον τραυματισμό του Warden Davenport. Τα αιτήματα αφορούν συνολικά καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, την επί πληρωμή εργασία, άρση των ρατσιστικών διακρίσεων, ευκαιρίες για ελαφρύτερες ποινές και τερματισμό της θανατικής ποινής, νομική κάλυψη των φυλακισμένων στις περιπτώσεις καταπάτησης των δικαιωμάτων τους, συμμετοχή όλων των κρατουμένων ανεξαιρέτως σε προγράμματα αναμόρφωσης και επανένταξης.
το κείμενο του καλέσματος στα αγγλικά: https://unheardvoicesotcj.wordpress.com/2018/04/24/the-announcement-of-a-national-prison-strike-to-take-place-across-the-nation/
«Κατηγορείται επειδή χτυπούσε το κεφάλι του στον τοίχο»: Με αυτό τον τρόπο δικαιολογούν στις δικαστικές αίθουσες τον ξυλοδαρμό και βασανισμό του κρατουμένου Παναγιώτη Ασπιώτη από μέλη της αντιτρομοκρατικής, επειδή αρνήθηκε να δώσει γενετικό υλικό. Ενώ ο ίδιος είχε υποβάλει μήνυση ενάντια στους βασανιστές του, καταδικάστηκε πρωτόδικα σε 12 μήνες φυλάκιση για αντίσταση κατά της αρχής, για να αθωωθεί σε δεύτερο βαθμό στις 02/05/2018.

Πηγή!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου