Πολιτεία

Πολιτεία

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019

Στις 15 Μαρτίου οι μαθητές του κόσμου διαδηλώνουν για το κλίμα


Στις 15 Μαρτίου οι μαθητές του κόσμου διαδηλώνουν για το κλίμα Επικεφαλής της κινητοποίησης η 16χρονη Σουηδέζα Γκρέτα Τούνμπεργκ -(AP Photo/Francois Mori)
   efsyn.gr

     Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις της νεολαίας για το κλίμα, εμπνευσμένες από τη μαχητική έφηβη, Σουηδή Γκρέτα Τούνμπεργκ, η οποία το περασμένο
καλοκαίρι ξεκίνησε να απέχει από το σχολείο της, κάθε Παρασκευή, διαμαρτυρόμενη για το περιβάλλον, έξω από Kοινοβούλιο της Σουηδίας.
  Την πρωτοβουλία της 16χρονης ακολούθησαν νέοι από διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις, όπως το Παρίσι και το Αμβούργο. Ωστόσο, στις 15 Μαρτίου αναμένεται η μεγαλύτερη «παγκόσμια απεργία για το μέλλον», αφού μαθητές από δεκάδες χώρες έχουν δώσει ραντεβού για να διαμαρτυρηθούν για την κλιματική αλλαγή.
  «Κάνουμε απεργία για να πούμε στις κυβερνήσεις μας να κάνουν τα μαθήματά τους και να μας δείξουν αποδείξεις!», αναφέρεται σε κείμενο που έχει δημοσιοποιηθεί στο Facebook. Στην προγραμματισμένη συνάντηση ανταποκρίνονται έφηβοι από το Παρίσι, το Σίδνεϊ, το Μόντρεαλ, το Χονγκ Κονγκ, το Τόκιο και την Καμπάλα, αλλά και εκατοντάδες άλλες πόλεις ανά τον κόσμο.
  Το κίνημα που ίδρυσε η Γκρέτα Τούνμπεργκ ονομάζεται «FridaysforFuture» και η ίδια, πρόσφατα, τόνισε πως «το σπίτι μας καίγεται [...] θέλω να αρχίσετε να πανικοβάλλεστε», ενώ κατηγόρησε τους παγκόσμιους ηγέτες πως δεν λαμβάνουν ριζικά μέτρα ουσιαστικής αντιμετώπισης του προβλήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου