Πολιτεία

Πολιτεία

Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

Σεμινάρια ενσυναίσθησης

Σεμινάρια ενσυναίσθησηςEurokinissi/ Παπαδόπουλος Βασίλης 
Αρτεμις Σπηλιώτη
     Αναρωτιέμαι, δεν υπάρχει κάποιος που να γνωρίζει από επικοινωνία, ώστε να δώσει δυο -τρεις συμβουλές σε εκείνους που αναλαμβάνουν να ενημερώσουν, να συμβουλέψουν, να νουθετήσουν τους πολίτες αυτές της
μέρες. Προχθές βγήκε η γενική γραμματέας της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών (ΕΕΤ) σε εθνική τηλεοπτική μετάδοση δίπλα στον καθηγητή Τσιόρδα και τον υφυπουργό Χαρδαλιά, για να συστήσει περιορισμό των επισκέψεων στις τράπεζες. Ορθώς!
   Θα έπρεπε να της εξηγήσει κάποιος ότι όταν απευθύνεσαι μαζικά σε κάποιους με μοναδικό κοινό γνώρισμα το «προχωρημένο» της ηλικίας, το σημαντικότερο δεν είναι να είσαι ειδικός, αλλά να έχεις ενσυναίσθηση, να μπαίνεις στη θέση του άλλου.
   Η εκπρόσωπος, όμως, επέλεξε να αναλύσει τις δυνατότητες και τις χαρές του e-banking και να κουνήσει το δάχτυλο σαν αυστηρή δασκάλα στους συνταξιούχους. Αντί να σκεφτεί ότι στην κατηγορία αυτήν ανήκει ένας 65άρης τραπεζικός υπάλληλος αλλά και ένας 85άρης απόφοιτος δημοτικού με κινητικά προβλήματα που δεν διαθέτει smartphone και υπολογιστή. Προφανώς δεν πάει για πλάκα στην τράπεζα για να σηκώσει τη σύνταξη των 340 ευρώ.
  Στην «Εφ.Συν.» είχαμε γράψει για την έκκληση των τραπεζοϋπαλλήλων να μην πηγαίνει ο κόσμος στις τράπεζες για ψύλλου πήδημα (π.χ. ενημέρωση βιβλιαρίου). Και για τον λόγο αυτόν η ΕΕΤ προχώρησε σε μέτρα όπως η ανάληψη από το ταμείο μόνο για ποσά άνω των 400 ευρώ. Αλλιώς, στο ΑΤΜ.    Και φυσικά ούτε κουβέντα, από την εκπρόσωπο, για τις προτάσεις ώστε να μη δημιουργηθεί συνωστισμός λόγω συντάξεων, οι οποίες όμως πετάχτηκαν στον κάλαθο των αχρήστων.
   Αν αληθεύουν οι καταγγελίες συνταξιούχων. ότι σε κάποια καταστήματα τραπεζών αρνήθηκαν –όχι πολύ ευγενικά– να εξυπηρετήσουν υπερηλίκους στο γκισέ, τότε η Ενωση θα πρέπει να αρχίσει ταχύρρυθμα σεμινάρια ενσυναίσθησης.
   Το να προσπαθείς να πείσεις έναν τεχνολογικά αναλφάβητο υπερήλικα ότι η πληρωμή της ΔΕΗ μέσω e-banking είναι πιο απλό από την κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας, είναι τουλάχιστον αστείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου