Πολιτεία

Πολιτεία

Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

Ελάχιστη τσίπα δεν σας απέμεινε εκεί στον Περισσό;


Του Σ.Λ.

Οταν το δούλεμα φτάνει σε σημείο προκλητικότητα και φτάνει στο σημείο να γρονθοκοπεί την λογική μας δεν μπορεί να μην το σχολιάσεις.

Χτες, λοιπόν συνέβη το εξής καταπληκτικό. Με αφορμή τον θάνατο του Μανώλη Γλέζου, οι δυο μοναδικές εφημερίδες που κυκλοφόρησαν χωρίς να έχουν πρωτοσέλιδα την φωτογραφία του ήρωα της Εθνικής μας Αντίστασης ήταν η "Εστία" και ο ... "Ριζοσπάστης".

Μάλιστα το ταπεινό "καρεδάκι" που είχε στην πρώτη του σελίδα το όργανο της Κ.Ε του ΚΚΕ για έναν ήρωα της Αντίστασης, βραβευμένο από την ΕΣΣΔ με το Διεθνές Βραβείο Ειρήνης Λένιν, ένα άτομο που χρημάτισε αρχισυντάκτης του "Ριζοσπάστη", στα πέτρινα χρόνια, ήταν  θανατοποινίτηςβασανίστηκε, εξορίστηκε κλπ έδωσε τα περιθώρια να δημιουργηθούν πολλά αρνητικά σχόλια σε βάρος του ΚΚΕ.

Οσο μας αφορά θεωρήσαμε ότι αυτή η ενέργεια του ΚΚΕ ήταν μια πράξη που μιλάει από μόνη της και δεν χρειαζόταν κανένας σχολιασμός.

Ομως από τα χτες άρχισαν τα γνωστά φερέφωνα του ΚΚΕ σαν τον Ηρακλή Κακαβάνη του "ατέχνως" να ωρύονται ανακαλύπτοντας "Άθλια επίθεση σε βάρος του Ριζοσπάστη", για να ρθει σήμερα ο "Ρ" και να εντοπίσει "Αντι-ΚΚΕ εμπάθειες και εμμονές"..

Δυο λόγια. Μας γράφει ο Κακαβάνης ότι "Αν ψάξει κανείς το Ριζοσπάστη από τη μεταπολίτευση μέχρι τα σήμερα θα δει ότι ο Ριζος έχει μια ενιαία – συνεπή στάση το χειρισμό τέτοιων θεμάτων".
Το θέμα όμως γ' αυτόν είναι ότι αν δεν βοσκάς στα λιβάδια του .... μπεεε γνωρίζεις ότι αυτό είναι στην φαντασία του συντάκτης του "ατέχνως".
Πρόχειρα θυμήθηκα το πρωτοσέλιδο με το οποίο κυκλοφόρησε ο "Ριζοσπάστης" μετά την απώλεια του Θάνου Μικρούτσικου. 
Στην κεντρική φωτογραφία που παραθέτουμε βλέπουμε τα πρωτοσέλιδα του "Ρ" την επόμενη των θανάτων του μουσικοσυνθέτη και του ήρωα αντιστασιακού. Από κει και πέρα κάθε σχόλιο περιττεύει.

Διαβάζουμε σήμερα στον "Ρ". "Από ορισμένες ιστοσελίδες, δημοσιογράφους και γνωστά «τρολς» του διαδικτύου, διαδίδονταν χτες διάφοροι σχολιασμοί για τον τρόπο που ο «Ριζοσπάστης» πρόβαλε το θάνατο του Μ. Γλέζο... . Κι όμως, η εμπάθεια βγάζει και από τη μύγα ξίγκι... Τι ήταν αυτό που τους πείραξε πραγματικά; Οτι στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, ανάμεσα στα άλλα βιογραφικά στοιχεία του Γλέζου, αναφέρονταν η αποχώρησή του από το Κόμμα το 1968 και η μετέπειτα πορεία του, ότι δηλαδή από το 1981 και έπειτα εξελέγη βουλευτής και ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ και αργότερα με τον ΣΥΡΙΖΑ". (Ολόκληρο το κείμενο εδώ).

Ειλικρινά τώρα.... Υπάρχουν αναγνώστες του που θα πεισθούν α' αυτές τις ηλιθιότητες του "Ρ";  

Νεολαίοι είμαστε, αλλά γνωρίζουμε ποια ήταν η πολιτική διαδρομή του Μικρούτσικου και πολύ εύκολα μπορούμε να κάνουμε μια σύγκριση με το βιογραφικό του Γλέζου.

Ελάχιστη τσίπα δεν σας απέμεινε εκεί στον Περισσό; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου