Πολιτεία

Πολιτεία

Πέμπτη 7 Μαΐου 2020

Την απεργία πείνας μέχρι θανάτου συνεχίζουν στην Τουρκία, δικηγόροι και πολιτικοί κρατούμενοι - Συγκέντρωση αλληλεγγύης σήμερα στις 6μμ. στην Τουρκική Πρεσβεία



Στις 5/5/2020, υπήρξε μια πρώτη νίκη σε σχέση με τα αιτήματα του επαναστατικού μουσικού συγκροτήματος, Grup Yorum και γι' αυτό διέκοψε την απεργία πείνας, ο σύντροφος Ibrahim Gökçek, όντας στην 323η μέρα απεργίας πείνας μέχρι θανάτου και σε πραγματικά κρίσιμη κατάσταση υγείας.

Σε αυτή την εξέλιξη συνέβαλε η τεράστια διεθνιστική αλληλεγγύη που αναπτύχθηκε σε όλα τα μέρη του κόσμου. Γιατί ο αγώνας ενάντια στην αδικία, την καταπίεση, το φασισμό, την ταξική και ιμπεριαλιστική εκμετάλλευση δε γνωρίζει σύνορα.


Παρά τη δύσκολη συγκυρία που ζούμε η αλληλεγγύη άνθησε και ενδυνάμωσε των αγώνα των απεργών πείνας.

Την απεργία πείνας μέχρι θανάτου συνεχίζουν οι υπόλοιποι απεργοί, οι δικηγόροι, η Ebru Timtik και ο Aytaç Ünsal καθώς και οι πολιτικοί κρατούμενοι, Didem Akman και  Özgür Karakaya, μέχρι να επιτευχθούν τα αιτήματά τους. Στο πλευρό τους συνεχίζουμε και εμείς τον αγώνα, δίνοντας την αμέριστη αλληλεγγύη μας στα δίκαια αιτήματά τους.

Δε ξεχνάμε πως στην αντίσταση αυτή πέσανε μάρτυρες οι σύντροφοί μας, η Helin Bölek και ο Mustafa Koçak. Στα ονόματά τους ορκιστήκαμε εκδίκηση, ο αγώνας συνεχίζεται.

ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΔΕΚΤΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ

Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ!

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

HELİN BÖLEK ΑΘΑΝΑΤΗ!
MUSTAFA KOÇAK ΑΘΑΝΑΤΟΣ!

EΧΟΥΜΕ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ 
ΠΕΜΠΤΗ 7/5, 18:00

Λαϊκό Μέτωπο
Αντιϊμπεριαλιστικό Μέτωπο(τομέας Ελλάδας)
Μοιράσου το :

Κοινή χρήση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου