Πολιτεία

Πολιτεία

Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ 77ΧΡΟΝΟ ΑΥΤΟΧΕΙΡΑ – 15 ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ

http://prezatv.blogspot.com/2012/04/77-15.html#more 

ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 5-4-2012 ΗΤΑΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΤΗΜΕΝΑ,ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΤΕΣ ΥΠΟΚΙΝΗΤΕΣ ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΒΓΑΖΟΥΝ ΜΑΤΙ.ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΙΤΕ ΑΣΦΑΛΙΤΕΣ,ΕΙΤΕ ΒΛΑΚΕΣ....

-ΟΣΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΡΌΚΛΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ...ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΥΣ ΜΠΑΤΣΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΑΝ ΖΩΑ.
Επεισόδια σημειώθηκαν για δεύτερη ημέρα στη νέα συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη προς τιμή του 77χρονου Δ.Χριστούλα, που έβαλε τέλος στη ζωή του στην πλατεία Συντάγματος. 
Ομάδες κουκουλοφόρων, κυρίως στην οδό Γεωργίου Α', μπροστά από τα ξενοδοχεία, πέταξαν πέτρες και άλλα αντικείμενα προς τις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες τους απομάκρυναν με χρήση χημικών στο κάτω μέρος της πλατείας.
Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων διμοιρίες των ΜΑΤ χτύπησαν και απώθησαν και δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ που κάλυπταν τα γεγονότα στη διασταύρωση της οδού Γεωργίου Α’ με τη λεωφόρο Αμαλίας. 
Κατά τη διάρκεια του περιστατικού τραυματίστηκε σοβαρά ο πρόεδρος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος Μάριος Λώλος που χτυπήθηκε με γκλομπ. 
Ο Μ.Λώλος φέρει, σύμφωνα με τις πληροφορίες, κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και είναι πιθανόν να υποβληθεί σε επέμβαση.



Για το περιστατικό, αλλά και τις καταγγελίες για βίαιη συμπεριφορά και προπηλακισμούς κατά των ανθρώπων του Τύπου από τις αστυνομικές δυνάμεις, το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. διέταξε διοικητική έρευνα. 


Η αστυνομία προχώρησε σε περίπου 15 προσαγωγές. Το βράδυ υπήρξε συγκέντρωση έξω από τη ΓΑΔΑ με αίτημα την απελευθέρωση των προσαχθέντων. Η κυκλοφορία στη λεωφόρο Αλεξάνδρας γίνονταν κανονικά.


Η προσέλευση στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ήταν μικρότερη σε σύγκριση με την Τετάρτη, ενώ το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη είχε αποκλειστεί από αστυνομικούς.


Η Αμαλίας έκλεισε το απόγευμα για τα οχήματα, αλλά δόθηκε στην κυκλοφορία λίγο πριν από τις 21:00. Ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα ήταν κλειστός από τις 17:30 και άνοιξε αργά το βράδυ.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου