Πολιτεία

Πολιτεία

Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Τα έχω χαμένα με τη λεηλασία, την απάτη και την αθλιότητα

Όταν πριν από 27 χρόνια ξεκινούσα να εργάζομαι ως άμισθος ρεπόρτερ σε εφημερίδα – όπως όλοι οι δημοσιογράφοι της γενιάς μου -με όνειρα και ψυχική δύναμη, δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα έρθει μέρα που δεν θα ξέρω ποιο σκάνδαλο, ποιόν κρατικό παραλογισμό ή δυσλειτουργία να προτάξω ιεραρχικά στο δελτίο ειδήσεων. Εδώ και λίγες ημέρες, οπότε και άνοιξε «το κουτί της Πανδώρας» με τους «τυφλούς» ταξιτζήδες της Ζακύνθου, εξομολογούμαι δημοσίως ότι τα έχω χαμένα. Σηκώνω τα χέρια.
Οι ειδήσεις που μου μεταφέρουν οι ρεπόρτερ του ραδιοφωνικού σταθμού Flash 96 όπου εργάζομαι, τα ρεπορτάζ που διαβάζω στις εφημερίδες και στα διαδικτυακά site ή παρακολουθώ στα τηλεοπτικά δελτία, σοκάρουν για την πολύχρονη λεηλασία που συντελείτο στην Ελλάδα, αλλά και την κοινωνική απάτη που ξεχύνεται σαν λάβα ηφαιστείου.
Χωρίς κανένα άλλο σχόλιο αντιγράφω, έτσι για να ανοίξω λίγο «το καπάκι» της ψυχής μου που βράζει από οργή. Διάλεξα τις οκτώ πιο «καραμπινάτες» περιπτώσεις, κατά την ταπεινή μου γνώμη, και τις μοιράζομαι με τους επισκέπτες του aixmi.gr:
* «Το υπουργείο Υγείας ζήτησε από νεαρό επιχειρηματία, που ήθελε να δημιουργήσει ηλεκτρονική εταιρία πώλησης προϊόντων ελιάς, εκτός από δεκάδες έγγραφα και σφραγίδες, και δείγμα κοπράνων»!
* «Στοιβάζονται στο εφετείο της Αθήνας πάνω από 7.000 φάκελοι με υποθέσεις κακουργημάτων που δεν έχουν εκδικαστεί. Παράλληλα, το 2011 οι
περισσότεροι από τους 15.600 συλληφθέντες για κλοπές, διαρρήξεις και ληστείες αφέθησαν ελεύθεροι λόγω ευνοϊκών διατάξεων του νόμου. Μόλις πριν λίγες ημέρες δύο κακοποιοί σκότωσαν μία 85χρονη γριούλα στο χωριό Ανάβρα του Βόλου για της αρπάξουν πέντε ευρώ».
* «Δεκάδες γάμοι -«βιτρίνα» γίνονται κάθε χρόνο στην Αττική, σύμφωνα με τα στοιχεία εισαγγελικής έρευνας. Οι «λευκοί» γαμπροί αμείβονται με ταρίφα πολιτικού γάμου 3.000 ευρώ και ενοίκιο 300 ευρώ ως το διαζύγιο. Οι νύφες, καλλίγραμμες καλλονές κυρίως από τη Ρωσία, παίρνουν άδεια παραμονής μέσω του γάμου και έτσι μπορούν να εκπορνευτούν από τα κυκλώματα των μαστροπών που τις εκδίδουν».
* «Η προϊστάμενη του τμήματος εσόδων στην Α’ ΔΟΥ Ιωαννίνων διευκόλυνε το μνηστήρα της με φορολογική ενημερότητα παρ όλο που ανήκει στην εφορία Κατερίνης και δεν είχε υποβάλει ποτέ στη ζωή του δήλωση εισοδήματος, ενώ χρωστούσε και 178.000 ευρώ στο δημόσιο».
* «Το ΣΔΟΕ εντόπισε τον λαϊκό αοιδό Γιάννη Πλούταρχο να οφείλει στην εφορία 300.000 ευρώ για το πολυτελές σκάφος του».
* «Το δημόσιο, την ώρα που κόβει 20 και 30 ευρώ το μήνα από τις πενιχρές συντάξεις των γερόντων, σπαταλάει σχεδόν δυόμισι εκατομμύρια ευρώ το χρόνο για ενοίκιο των κτιρίων του Συνηγόρου του Πολίτη και του ΑΣΕΠ, ενώ έχει στην ιδιοκτησία του δεκάδες κλειστά ακίνητα».
* «Τα κυκλώματα λαθρεμπορίας πουλούσαν καύσιμα, ακόμη και σε νεκρούς, μέσω του ΑΦΜ των ανθρώπων που είχαν αποδημήσει εις Κύριο».
* «Στην Άρτα, σε σύνολο 35.000 ρολογιών της ΔΕΗ υπάρχουν 8.500 κτίρια με μηδενικά τετραγωνικά ή απαλλαγμένα από δημοτικά τέλη το 25%».
Να σας πω, όμως, την αλήθεια. Αισθάνομαι και τυχερός. Λυτρώθηκα με την περίπτωση του νεαρού επιχειρηματία που του ζήτησαν δείγμα κοπράνων για να ανοίξει εταιρία μέσω ίντερνετ. Μέχρι σήμερα πίστευα πως ήμουν ο μόνος Έλληνας, που υπάλληλος δήμου της ανατολικής Αττικής του ζήτησε να πάει πρεσβευτή στην Αθήνα χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο αστυνομικό τμήμα για να βεβαιώσει το όργανο, το γνήσιο της υπογραφής του πρέσβη σε κάποιο έγγραφο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου