Πολιτεία

Πολιτεία

Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

ΣΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΑΝ ΠΩΛΗΤΗΣ Ή ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ!ΠΟΙΟ ΜΑΘΗΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΟ Α;Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!!!

Μπράβο στην ενότητα και το σθένος των πωλητών των λαϊκών αγορών και των παραγωγών. Ούτε ένας πάγκος στις λαϊκές!! Τελικά η δύναμη ψυχής είναι αυτή που κάνει τον άνθρωπο Σπουδαίο και Μεγάλο. Ούτε τα πτυχία, ούτε οι λόγοι .

Που είστε μωρέ "συνάδελφοι εκπαιδευτικοί" όλων των βαθμίδων τόσο καιρό; 
Ησυχάσατε που είμαστε εμείς και όχι εσείς; Θαρρείς και δε βλέπετε ότι έρχεται η ώρα όλων;
Η σιωπή είναι έγκλημα όταν βλέπεις τα χάλια στην κοινωνία, στο σχολείο. Ο καθρέπτης της κοινωνίας μας είναι το σχολείο μας. Είστε ικανοποιημένοι που εργάζεστε σε ένα τέτοιο σχολείο που καταστρέφουν μέρα με τη μέρα και σας καθηλώνουν με μόνο μέσο το φόβο και την ανασφάλεια που σπέρνουν; Αυτό διδάσκετε στο μάθημα της Ιστορίας; Αυτό διδάσκετε στην Αγωγή του Πολίτη; Ως Δάσκαλοι και Παιδαγωγοί κοιμάστε ήσυχα τα βράδια; Τόσοι μαθητές μας στη φτώχεια και στα συσσίτια χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, χωρίς εκπαιδευτικές και επαγγελματικές επιλογές..
Τι τους διδάσκετε; "Ο σώζων εαυτόν σωθήτω";  Τόσο απογοητευτικά και κοντόφθαλμα μπορεί να βλέπει κάποιος «μορφωμένος»; Η σωτηρία σας είναι ουτοπία και το γνωρίζετε. Τα σκυμμένα κεφάλια όλων το μαρτυρούν, ο μισθός στερεύει, η εργασία είναι επισφαλής, η αξιολόγηση καταστροφική, η ελπίδα της συνταξιοδότησης για να γλιτώσετε από αυτό που ζείτε ή θα ζήσετε σας οδηγεί σε άλλα αδιέξοδα μονοπάτια. 
Μήπως δε βλέπετε ότι έχουν στρέψει την κοινή γνώμη εναντίον σας με τη βοήθεια της λάσπης και των ΜΜΕ; «Τα σχολεία θα ανοίξουν νωρίτερα, η αξιολόγηση θα οδηγήσει σε ποιοτικότερη παιδεία, οι καταλήψεις και κάθε μορφή αντίδρασης θα αποδεκατίζονται-όλα προς όφελος της Παιδείας και των μαθητών».
 Μήπως δε νοιώθετε ότι το διαίρει και βασίλευε είναι τεχνική διάσπασης και καταστροφής; Επικοινωνιακά είναι τόσο έξυπνα και μεθοδευμένα  όλα ώστε να περνά κάθε μέτρο χειραγώγησης της κάθε κοινωνικής ομάδας με την ικανοποίηση από τις άλλες ότι επωφελούνται.  ΄Ετσι λοιπόν πριν ένα χρόνο ήρθαν αστυνομικοί στα σπίτια όλων μας (των καθηγητών της Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης) για να μας επιδώσουν πράξεις επίταξης ώστε να μην απεργήσουμε εν όψει των πανελλαδικών εξετάσεων.
 Ένα χρόνο μετά έχουν πετάξει από τους κόλπους των ΕΠΑΛ ειδικότητες «διαμάντια» στα χέρια της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Καθηγητές που αγάπησαν με πάθος αυτό που έκαναν  και 20000 μαθητές τους αφήνουν αδιάφορους λες και είναι ανύπαρκτοι.   Πως συμβαδίζει η περσινή επίταξη « για το καλό των μαθητών» με τη φετινή ολόκληρη σχολική χρονιά όπου  οι μαθητές της Γ ΕΠΑΛ των κατηργημένων ειδικοτήτων είναι χωρίς καθηγητές; Πως συμβαδίζει το ενδιαφέρον για το μαθητή με το κλείσιμο και τις συγχωνεύσεις σχολείων με  τη φίμωση και χειραγώγηση μέσω «αξιολόγησης» που οδηγεί υποχρεωτικά στη λαιμητόμο ποσοστό των εκπαιδευτικών και στον αλληλοσπαραγμό;
«Προς όφελος των μαθητών» τη δεύτερη εβδομάδα διακοπών του Πάσχα κλήθηκαν εκπαιδευτικοί και μαθητές σχολείων της Δευτ/θμιας Εκπ/σης να επιστρέψουν νωρίτερα στα σχολεία διότι χάθηκαν ώρες από καταλήψεις. Αυτά ακούει η κοινή γνώμη και εφησυχάζει. Ποιος γνωρίζει ότι αυτά τα παιδιά, οι μαθητές εκείνες τις ημέρες είχαν και 5 και 6 ώρες κενών ωρών λόγω έλλειψης καθηγητών ειδικοτήτων που δεν αναπληρώθηκαν;
Που είστε μωρέ Δάσκαλοι- Παιδαγωγοί; Που είστε Διευθυντές Εκπ/σης, Σύμβουλοι, Διευθυντές Σχολικών Μονάδων; Μπορείτε να κοιτάζετε τον εαυτό σας στον  καθρέφτη και να πιστεύετε ακόμη ότι όλα αυτά συμβαίνουν για «την εύρυθμη λειτουργία του Σχολείου» ή «για το καλό των μαθητών;»
Που συμβαίνουν όλα αυτά; 
Εσείς δεν είστε που αφουγκράζεστε τις αγωνίες και τη δυσκολία επιβίωσης των μαθητών σας και των οικογενειών τους; Την ανάγκη των νέων να αντισταθούν, να διαμαρτυρηθούν, να φωνάξουν και να διεκδικήσουν;  Τι κάνετε για αυτό;
 Που είστε μωρέ Δάσκαλοι- Παιδαγωγοί να στηρίξετε τους μαθητές σας. Αυτοί κάνουν κατάληψη για εσάς ή για τις ζωές τους;
Μέσα σε μια νύχτα του καλοκαιριού μας στέρησαν την εκπαιδευτική μας ιδιότητα. Αυτό που πονάει όμως περισσότερο είναι η έλλειψη συναδελφικότητας.
Επειδή όμως δεν τους κάνουμε τη χάρη να πάψουμε να είμαστε Δάσκαλοι και Παιδαγωγοί συνεχίζουμε να φωνάζουμε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας προς τους μαθητές μας και τους συναδέλφους μας:
Σήμερα το μάθημα αρχίζει από Α,
 ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ,
 ΑΓΩΝΑΣ, 
ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.
ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!!
Στέλλα Μόραλη
Βρεφονηπιοκόμος, Εκπαιδευτικός σε διαθεσιμότητα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου