Πολιτεία

Πολιτεία

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Σε κατά καιρούς συζητήσεις,με πρήζουν με τους μάγκες και καλά που έβγαλαν τα λεφτά στο εξωτερικό,τα πράγματα δεν είναι όσο ρόδινα νομίζουν,τα λαμόγια ,για διαβάστε!

Κοιτάξτε λεφτά υπάρχουν,όμως οι τσάτσοι που μας διοικούν,δεν αγγίζουν τους κλέφτες,γιατί είναι όλοι δικοί τους!
Εδώ για να χαλαρώσει ο κόσμος χτες μας έριξαν παραμύθι συγκυβέρνησης!
Την επόμενη φορά όμως και κοντοζυγώνει θα φύγουν μόνο με κλωτσιές,είναι ότι χειρότερο, Παπανδρέου λαμόγιο απόλυτο,Σαμαράς κωθώνι,Καρατζαφέρης φίδι,Ντόρα νούμερο,Παπαρήγα κρίμα για όλα, το κόμμα του λαού, που χτες έφτασε επιτέλους στη πλατεία και έφυγε σε μισή ώρα!
Αυτοί πάνε να μας συγκυβερνήσουν συγαμιώντας μας και η αριστερά περί άλλων τυρβάζει!
Χτες τα έκλασαν και έκαναν απίστευτες μαλακίες ,για να διώξουν το κόσμο από την πλατεία μέχρι και ότι επιτέλους έφυγε ο πράκτορας ,όμως θα ξαναερχόταν με συγκυβέρνηση όλου του θιάσου των κλεφτών και των δολοφόνων!

Πρωθυπουργός ο Παλαιοκώστας αυτή τη πρόταση έχω,αμνηστία και καπάκι πρωθυπουργός και εξωτερικών ο Βασίλη Ρετζαι,πολιτισμού Κώστας Γκουσγκούνης,οικονομίας και οικονομικών Γιώργος Γούκος και Γιώργος Κοσκω
τάς,Άμυνας (μετεγγραφή από τα ξένα)ο Τσακ ο Νόρις!παιδείας η Σαββούλα Λιάτσου(λόγω ονόματος),υγείας Βανέσσα Ντελ Ρίο,εμπορίου Γερολαδάς και εσωτερικών Προτασάλτε Άρης(λόγω του ότι είναι πρώτος στη σάλτα και Άρης μαζί με παπά!)
και τώρα το άρθρο διαβάστε και καταλάβετε επιτέλους ότι απλά δεν θέλουν να κάνουν αυτό που είναι εύκολο γιατί θα δυσαρεστήσουν τα δωσίλογα λαμόγια φίλους τους!
Του Σπύρου Δημητρέλη

Φόρο 10 -12% θα κληθούν να πληρώσουν όσοι μετέφεραν χρήματα στο εξωτερικό τα οποία δεν έχουν δηλωθεί και φορολογηθεί. Αυτό προβλέπει, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η νέα ρύθμιση «αμνήστευσης» κεφαλαίων τα οποία μεταφέρθηκαν στο εξωτερικό από τους καταθέτες τους τελευταίους 18 μήνες.

Ειδικότερα, στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών υποστηρίζουν ότι έχουν ήδη εξασφαλίσει την έγκριση τραπεζικών και φορολογικών αρχών του εξωτερικού προκειμένου να λάβουν τα ακριβή στοιχεία και ποσά αυτών που από τον Ιανουάριο του 2010 έστειλαν τις τραπεζικές τους καταθέσεις μέσω εμβασμάτων σε τράπεζες του εξωτερικού, κυρίως στην Κύπρο, τη Γερμανία, τη Βρετανία και τη Γαλλία.

Τα ίδια στελέχη σημειώνουν ότι ο αριθμός αυτών που έχουν εντοπιστεί να έχουν μεταφέρει κεφάλαια στο εξωτερικό από τις αρχές του 2010 ανέρχονται σε 60.000 έως 70.000. Στο ερώτημα γιατί η νέα ρύθμιση αμνήστευσης κεφαλαίων δεν θα έχει την τύχη της προηγούμενης, η οποία απέτυχε παταγωδώς, τα ίδια στελέχη απαντούν ότι «αυτή τη φορά όσοι δεν ανταποκριθούν θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον κίνδυνο να ελεγχθούν φορολογικά για την προέλευση των χρημάτων».

Μάλιστα, υπάρχει η σκέψη να σταλούν επιστολές στους καταθέτες προκειμένου να πειστούν οι τελευταίοι ότι πράγματι οι φορολογικές αρχές τους έχουν εντοπίσει και ότι τους δίνεται η ευκαιρία να γλυτώσουν το πόθεν έσχες καταβάλλοντας φόρο 10%-12% επί του ποσού που έχουν σε τράπεζες του εξωτερικού. Οι ίδιες πηγές αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο ο φόρος 10%-12% να πληρωθεί μόνο από όσους επιλέξουν να διατηρήσουν τα κεφάλαια τους εκτός συνόρων και να απαλλαγούν από κάθε φόρο και έλεγχο όσοι τα επαναπατρίσουν.

Από το Υπουργείο Οικονομικών σπεύδουν να διευκρινίσουν ότι όσοι μετέφεραν στο εξωτερικό χρήματα τα οποία προέρχονται από νόμιμες πηγές και έχουν φορολογηθεί δεν οφείλουν να καταβάλλουν κανέναν επιπλέον φόρο. Επίσης, σημειώνουν ότι η όλη διαδικασία ελέγχου των καταθετών και η ρύθμιση «αμνήστευσης» κεφαλαίων θα γίνει σύμφωνα με τις προβλέψεις της κοινοτικής νομοθεσίας που επιτρέπει την ελεύθερη διακίνηση νόμιμων κεφαλαίων. Η ουσία της παραπάνω νέας πρωτοβουλίας του Υπουργείου Οικονομικών για τα κεφάλαια που έχουν μεταφερθεί στο εξωτερικό είναι από τη μία να στηριχθούν τα φορολογικά έσοδα και από την άλλη να επιστρέψουν κεφάλαια στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα που πιέζεται από έλλειψη ρευστότητας.



Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου