Πολιτεία

Πολιτεία

Τρίτη 18 Ιουνίου 2019

Οχι παιχνίδια σε βάρος της χώρας


Οχι παιχνίδια σε βάρος της χώρας
    Δεν χωράει αμφιβολία πως η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο είναι δύσκολη, περίπλοκη και επικίνδυνη. Δεν είναι μονοσήμαντη, δεν αφορά αποκλειστικά τις ελληνοτουρκικές και τουρκοκυπριακές σχέσεις, συνδέεται άμεσα με το γεωπολιτικό παιχνίδι των ισχυρών δυνάμεων του πλανήτη στην περιοχή.

   Αυτό που γίνεται εκεί θα σφραγίσει τις μελλοντικές ισορροπίες και τον συσχετισμό δυνάμεων για πολλές δεκαετίες. Συνεπώς επηρεάζει άμεσα τα εθνικά συμφέροντά μας, τα οποία οφείλουμε να σταθμίσουμε σωστά και να τα υπηρετήσουμε με συνέπεια και με εθνική συνεννόηση.
   Σε διαφορετική περίπτωση θα κληθούμε να πληρώσουμε κόστος το οποίο σήμερα δεν μπορούμε να υπολογίσουμε. Αν όμως υπάρξει κόστος, θα είναι βαρύ. Το υπογραμμίζουμε γιατί τις τελευταίες ημέρες, καθώς εκδηλώθηκε η τουρκική προκλητική αμφισβήτηση σε βάρος των -κατοχυρωμένων από το Διεθνές Δίκαιο- δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, βρέθηκαν στη χώρα μας μέσα ενημέρωσης και πολιτικοί που νόμισαν ότι βρήκαν ευκαιρία να παίξουν τα δικά τους προεκλογικά πολιτικά παιχνίδια ή να επενδύσουν στον πολεμοκάπηλο εθνικισμό. Υπάρχουν συγκεκριμένα παραδείγματα.
   Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Αδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο κανάλι One του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, «είδε» προεκλογική σκοπιμότητα της κυβέρνησης πίσω από την προχθεσινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ. Μια σειρά αντιπολιτευτικά μέσα ακολούθησαν την ίδια ακριβώς γραμμή του αντιπροέδρου της Ν.Δ., ενώ κάποια άλλα με θεματολογία στρατιωτικού περιεχομένου ξεπέρασαν κάθε όριο ψευδών ειδήσεων, κάνοντας λόγο για δήθεν αποστολή ελληνικών στρατευμάτων σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
   Αυτά τα παιχνίδια με τα εθνικά θέματα κάποτε πρέπει να κοπούν με το μαχαίρι. Και αυτό είναι ευθύνη ολόκληρου του πολιτικού συστήματος. Ολων των κομμάτων και κυρίως αυτών που είναι ή προσδοκούν να είναι στο τιμόνι της διακυβέρνησης της χώρας. Είναι όμως ευθύνη και των επιχειρηματιών που έχουν στην κατοχή τους μέσα ενημέρωσης.
Ιδίως αυτών που τα συμφέροντά τους είναι κυρίως εκτός Ελλάδας. Αυτοί μπορεί να μην έχουν πατρίδα, αλλά οι Ελληνες πολίτες έχουν.
   Αυτοί μπορούν να φύγουν ανά πάσα στιγμή από τη χώρα και να βρουν ασφαλές καταφύγιο σε κάποιο ειδυλλιακό μέρος του πλανήτη, αλλά ο ελληνικός λαός θα συνεχίσει να ζει εδώ. Ως εδώ λοιπόν με τα παιχνίδια σε βάρος της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου