Πολιτεία

Πολιτεία

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Πριν κάτι ημέρες είχα βάλει,ένα βίντεο που έδειχνε,εν ψυχρώ δολοφονίες,άοπλων Σύριων από τους Ισλαμοφασίστες!Χτες κάποιος φίλος με ρώταγε εάν είναι αληθινό το βίντεο που ανάρτησα,γιατί εάν όντως είναι,είναι πολύ σκληρό!Και απάνθρωπο!
Σήμερα προς επικύρωση όλων όσων δημοσίευσα,έρχεται το παρακάτω άρθρο!

Προειδοποίηση ΗΠΑ προς τους Σύρους αντάρτες για τις βιαιότητες ενταντίων καθεστωτικών



Οι Ηνωμένες Πολιτείες κάλεσαν τους σύρους αντάρτες να σεβαστούν το δίκαιο των ένοπλων συγκρούσεων, μετά την δημοσιοποίηση βίντεο στο οποίο ορισμένοι από αυτούς εκτελούν εν ψυχρώ στρατιώτες του τακτικού στρατού.
«Καταδικάζουμε κάθε παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όποια πλευρά και αν προέρχεται στη Συρία», τόνισε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Βικτόρια Νιούλαντ. «Δεν
υπάρχει καμία δικαιολογία για αυτήν την συμπεριφορά. Οποίος διαπράττει τέτοιες ωμότητες πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τουλάχιστον 28 στρατιώτες εκτελέστηκαν στη διάρκεια επιθέσεων ανταρτών σε τρεις στρατιωτικούς καταυλισμούς κοντά στο Σαρακέμπ της βορειοδυτικής Συρίας.
Το βίντεο δείχνει τους αντάρτες να χτυπούν τους στρατιώτες και μετά να τους ρίχνουν κάτω και να τους εκτελούν με αυτόματα όπλα.
Όπως ανακοίνωσε ο ΟΗΕ και η Διεθνής Αμνηστία αν το βίντεο επαληθευτεί, οι πράξεις αυτές θα μπορούσαν να θεωρηθούν εγκλήματα πολέμου.
Στο μεταξύ, οι αντικαθεστωτικοί επιτέθηκαν σήμερα σε αεροπορική βάση και στρατιωτικό αεροδρόμιο της περιοχής Ιντλίμπ. Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, οι αντάρτες θέλουν να καταλάβουν τη βάση του Ταφτανάζ από όπου απογειώνονται αεροσκάφη των δυνάμεων του Ασαντ και βομβαρδίζουν τις γύρω περιοχές.
Στην Ντούμα, κοντά στη Δαμασκό, οι αντικαθεστωτικοί κατέλαβαν αστυνομικό τμήμα, κτίριο της δημοτικής αρχής και ένα νοσοκομείο που έλεγχαν οι δυνάμεις του καθεστώτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου