Πολιτεία

Πολιτεία

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Σαρώνουν κάθε εργασιακό δικαίωμα


ΣΑΡΩΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ̶ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΠΛΑΝΩΜΕΝΟ, ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΣΚΛΑΒΟ ̶ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΙΑΙΟΣ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ  ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ  ΚΙΝΗΣΕΙΣ  Δ.Ε.

                                              Αθήνα, Τετάρτη 7 Νοέμβρη 2012

̶            ΣΑΡΩΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ

̶            ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΠΛΑΝΩΜΕΝΟ – ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΣΚΛΑΒΟ

̶            ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΙΑΙΟΣ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!

 Το στοιχείο α της παρ 1 του Κεφαλαίου Β του άρθρου 16 του νόμου 1566/85 αντικαθίσταται ως εξής:

«Για το συμφέρον της εθνικής οικονομίας και την ποιότητα του εκπαιδευτικού συστήματος και με δαπάνη του δημοσίου από σχολείο σε σχολείο σε όλη την επικράτεια ανεξαρτήτως βαθμίδας εκπαίδευσης και οργανικής θέσης με απόφαση του υπουργού Παιδείας. Με Προεδρικό Διάταγμα , που εκδίδεται μετά από πρόταση του υπουργού Παιδείας , ορίζονται η διαδικασία και τα κριτήρια, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται η υπεραριθμία στο σχολείο ή στο Δήμο, τα έτη προϋπηρεσίας, η οικογενειακή κατάσταση μεταξύ άλλων καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για τη διενέργεια των μεταθέσεων».

Την …ώρα της καταμέτρησης των ψήφων για τις εκλογές των υπηρεσιακών συμβουλίων που μας έσυραν «άρον – άρον» η αγία Τριάδα του κοινοβουλευτισμού (ΔΑΚΕ – ΠΑΣΚ – ΠΑΜΕ), η τρικομματική κυβέρνηση κατέθετε στη Βουλή διάταξη του Μνημονίου 3 για υποχρεωτικές μεταθέσεις- μετακινήσεις εκπαιδευτικών σε όλα τα σχολεία της χώρας και σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, ανεξάρτητα από οργανική θέση και μόνο με απόφαση υπουργού. Με άλλα λόγια η αυταρχική λογική του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» είναι εδώ! Επιβεβαιώνεται με τον πιο δραματικό τρόπο η βασική μας εκτίμηση: «Η κυβέρνηση -εφαρμόζοντας το σχέδιο Ευρωπαϊκής
Ένωσης, ΔΝΤ, ΟΟΣΑ, κεφαλαίου για την εκπαίδευση- κονιορτοποιεί δικαιώματα και κατακτήσεις, οδηγώντας τους εκπαιδευτικούς στον εργασιακό μεσαίωνα και τη δημόσια εκπαίδευση στην πλήρη κατεδάφιση. Θέλουν τον εκπαιδευτικό – λάστιχο, χωρίς δικαιώματα, περιπλανώμενο από σχολείο σε σχολείο και από τον ένα νομό στον άλλο, πάμφτωχο και άβουλο, σε ένα σχολείο που θα προετοιμάζει ένα ευέλικτο, αμόρφωτο και υπάκουο εργατικό προσωπικό».
Όσοι έχουν την ψευδαίσθηση ότι τα παραπάνω είναι υπερβολικά και αφορούν ορισμένες ειδικότητες και πιστεύουν την πρόφαση του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α. δεν έχουν παρά να δουν την πραγματικότητα με βάση τα σχέδια της Τρόικας για απολύσεις 150.000 δ. υ. –δεν αποκλείεται ο αριθμός να είναι πολύ μεγαλύτερος- μέχρι το 2015. Παράλληλα τέτοιες διατάξεις συνδέονται αρμονικά με την αξιολόγηση – χειραγώγηση - κατηγοριοποίηση. Τα αποτελέσματά της, αν δεν αγωνιστούμε για την ανατροπή συνολικά αυτής της πολιτικής, θα οδηγήσουν σε κατηγοριοποιήσεις και κατατάξεις, με αποτέλεσμα την ανασφάλεια και τον κίνδυνο περιπλάνησης, ομηρίας και ανασφάλειας για το σύνολο των εκπαιδευτικών, ανεξάρτητα από ειδικότητα και χρόνια υπηρεσίας. Με άλλα λόγια οι δυσμενείς μεταθέσεις βρίσκονται ήδη στις αυλές των σχολείων, για όποιον «δεν συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις» και όχι μόνο.
Παράλληλα με άλλη διάταξη οδηγούνται στο σφαγείο οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί και το δημόσιο σχολείο. Ουσιαστικά ο κακόφημος διαγωνισμός του ΑΣΕΠ γίνεται ένας «άταφος νεκρός» που θα διενεργείται(;) κάθε τρία αντί για δύο χρόνια. Αυτό πρακτικά σημαίνει την ελαχιστοποίηση των διορισμών με δραματικές παρενέργειες (συρρίκνωση σχολικού δικτύου, αύξηση μαθητικής διαρροής, αναλφαβητισμός κ.α.) για τη δημόσια εκπαίδευση και για τους νέους συναδέλφους μας. Και όλα αυτά την ώρα που οι μισοί συνάδελφοι μας να εργάζονται πλέον σε καθεστώς προσωρινής και ελαστικής εργασίας.

Στα νέα μέτρα περιλαμβάνονται δραματικές αλλαγές στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης με την κατάργηση κρίσιμων διατάξεων των ν. 3194/2003 και 3848/2010. Ο πόλεμος συμφερόντων υπέρ των μεγαλοσχολαρχών και σε βάρος των ιδιωτικών εκπαιδευτικών μαίνεται, ενώ στο στόχαστρο μπαίνουν και τα μικρότερα ιδιωτικά σχολεία.
Όλοι στους δρόμους. Να δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη για την ανατροπή της πιο βίαιης και αντιλαϊκής πολιτικής που έχει επιβληθεί στη χώρα από το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Η επίθεση είναι σφοδρή για να φυσήξει ούρειος άνεμος για πιο υψηλή κερδοφορία του κεφαλαίου για τη μετατροπή της Ελλάδας σε μια απέραντη Ειδική Οικονομική Ζώνη (ΕΟΖ) - προτεκτοράτο με υποθηκευμένη τη λεηλατημένη τη δημόσια περιουσία και πλούτο, με εργαζόμενους με εξευτελιστικούς μισθούς, χωρίς εργασιακά δικαιώματα, πενιχρές συντάξεις και περιορισμένη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Μοναδική ελπίδα για όλους μας είναι η συνέχιση και ενδυνάμωση των κοινωνικών αντιστάσεων και των συγκρουσιακών συλλογικών δράσεων, ξεπερνώντας τα στημένα ραντεβού του καθεστωτικού συνδικαλισμού.

Με κλιμάκωση σε γενικό απεργιακό ξεσηκωμό διάρκειας, με λουκέτο όλου του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, με καταλήψεις, διαδηλώσεις, ώστε να ηττηθεί η πολιτική των μνημονίων, της απεχθούς δανειακής σύμβασης και της κοινωνικής εξαθλίωσης που επιφέρουν τα βάρβαρα αντικοινωνικά μέτρα.



΄Η  ΘΑ ΑΠΟΔΕΧΘΟΥΜΕ ΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΔΟΘΟΥΜΕ  Σ’ΑΥΤΗΝ
΄Η ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΣ ΦΡΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ  ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ  ΚΙΝΗΣΕΙΣ  Δ.Ε.

Αθήνα, Τετάρτη 7 Νοέμβρη 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου