Πολιτεία

Πολιτεία

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Ελα στην παρέα μας καθηγητάκο, κάτσε, φαγητό να σου βάλουμε στο πιάτο



Η κυβέρνηση των Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη μπορεί να επέβαλε τον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα για να εξασφαλίσει δεκάδες δις ευρώ στις τράπεζες του Σάλλα, Βαρδινογιάννη, Λάτση, Κωστόπουλου, ότι θα δουλεύουμε για ένα κομμάτι ψωμί για να αυξήσουν το ποσοστό των κερδών τους, όσοι δουλεύουμε, αφού η ανεργία θα ξεπεράσει το 30%, αλλά παράγει κοινωνικό έργο.

Σκέφτεται και αγωνιά για το πολίτη.

Είναι δίπλα του.

Αφουγκράζεται την αγωνία του εκπαιδευτικού και του συμπαραστέκεται.

Μάλιστα, ο υπουργός Παιδείας στην πρωινή εκπομπή του Σκάι του Γιώργου Αυτιά επανέλαβε προηγούμενες δηλώσεις του για την οικονομική εξαθλίωση των εκπαιδευτικών. Είπε, πάλι, ότι κατανοεί το πρόβλημα, και το υπουργείο Παιδείας φρόντισε, ύστερα από συνεννόηση, να μπορούν οι εκπαιδευτικοί, κυρίως της επαρχίας να πηγαίνουν στις φοιτητικές λέσχες να τρώνε ή αν υπάρχει κοντά κάποιο στρατόπεδο να πηγαίνουν σε στρατιωτική λέσχη για να φάνε.

Η λύση επομένως για την κυβέρνηση είναι απλή: Μισθοί πείνας και συσσίτια.

Το τραγικό είναι ότι συσσίτια πλέον δε δίνονται στους άνεργους, πένητες και άστεγους, αλλά και σε όσους εργάζονται. Μετά τους στρατιωτικούς και οι εκπαιδευτικοί δικαιούνται συσσίτιο.

Μπράβο. «Όλοι μαζί μπορούμε».

Και να φανταστεί κανείς ότι Πασόκοι, Νεοδημοκράτες και ευρωπαϊστές αριστεροί μας έλεγαν ότι πρέπει να μπούμε στην ΕΟΚ, μετέπειτα Ε.Ε. και στο Ευρώ «για να φάμε με χρυσά κουτάλια»!

Τώρα βεβαίως οι εκπαιδευτικοί μπορούν να μοιραστούν με τους συναδέλφους φαντάρους το άθλιο και λιγοστό φαγητό στις μονάδες, που μαγειρεύεται σε εγκαταστάσεις που τα καθαριστικά θεωρούνται άγνωστη λέξη, σε παγωμένες αίθουσες αφού το πετρέλαιο θέρμανσης φτάνει μέχρι το Δεκέμβριο.

Αυτή είναι η Ελλάδα  των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και των φασιστών της Χρυσής Αυγής, του Πρετεντέρη και της Τρέμη, του Παπαδημητρίου και του Πρωτοσάλτε, του Μπόμπολα και του Αλαφούζου, του Κόκκαλη και του Μαρινάκη.

Πόσο ακόμη θα τους ανεχόμαστε;

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου